reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

MissDior uprzejmie donosi,ze :
a) ma ogormnego kaca:sick::-):sick::-),
b) gore rzeczy do wyprania i wyprasowania,ktora sklada sie w 80% z meskich ciuchow:dry:,
c) powinna zaczac sie pakowac,wyjazd w czwartek przecie:szok:,
d) oraz zagonic dzikusy do fryzjera,bo ich babcia w Polandzie przez te kudly nie pozna;-).

reklama
MissDior, to my jedziemy do Ojczyzny w ten sam dzień. Gratuluje kaca-znaczy impra była udana. U nas to samo, tyle, że kac w niedzielę. Sąsiedzi wpadli na grila o 20.00 i zostali do 2.00:-D Na 3 osoby poszło 1 litr wódki (prawie) oraz 1/3 butli whisky. Kobitka piła wino i 1 wściekłego psa...

oj wy pijaczki!!! no ale wiadomo ze my polacy wypic potrafimy;-)
ja dzisiaj nie mogelam chodzic mam takie zakwasy i poruszalam sie jakby ktos mi kij w dup.e wsadzil:szok: mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej.
tesciowka dzwonila i okazalo sie ze mam szanse na zasilek. powinnam tylko zalatwic sprawe z alimentami. w dodatku przysluguje mi zasilek na studia co bylo dla mnie wielkim szokiem:-)
zazdroszcze wam wyprawy do polski ja tak czekam na wyjazd do holandii:)

Natalia to bardzo dobra wiadomosc, a z tego co wiem jeśli zamieszkuje się 3 lata na danym adresie to nabywa się prawa do tego domu również, więc on może się wymeldować a Ty tam zamieszkać ze synkiem, no i zasiłek, plus kinderbijslag(czy jak to zwią), dopłata może i z belastingu do czynszu.....przemyśl to, i obgadaj z teściową może zamieszkasz tutaj :tak:
Pola, Missdior- to u Was teraz pranie, prasowanie i pakowanie, ja też chce juz jechać ale my dopiero 14 ruszamy, już sie martwie jak małą zniesie podróż i jak to będzie czy jak zawsze 12 godzin czy dłużej w samochodzie :baffled:
Toola- masz super bloga, Krysia jest fajoska i robi bardzo ładne postępy :tak:, a jak jej minął pierwszy dzień w przedszkolu, inne osoby i język?
Kinia- a Ty żyjesz??

U mnie pogoda że wrrrr :wściekła/y:, do tego sterta prasowania, córka która śpi 30 minut, piszczy o wszystko, a ja mam ją tylko nosić :sick:
Ja chce wakacji, słońca i dziadków co się wnusią zajmną :-)

Krynia w przedszkolu!! troche plakusiala, ale szybko jej przeszlo i sie zaczela bawic (podgladalam przez szybe :baffled:)

PaulinaAnna podziwiam ze chce ci sie prasowac, ja tam od wielkiego dzwonu, jak jedziemy do kosciola albo goscie sie zwalaja to cos szybko przejade :sick: niecierpie prasowania

co do podrozy to my jechalismy z Krysia w nocy jak spala, my kierowalismy na zmiane (maz 80% trasy dal rade) i dojechalismy do rodziny w Zielonej Gorze (bo blisko granicy) potem dalej do Bydgoszczy 2 dni pozniej zeby odpoczac. Krysia nie marudzila NIC, spala i miala wszystko w nosie, ale nie robilismy postojow, tankowanie i dalej jazda, jedzenie i picie w locie, siku przy tankowaniu, w 9h bylismy w Zielonej

Tez sie pochwale : nasz rekord (bez dzieci,jazda w nocy,pod Poznan) 7,5 godziny !!!! Bylo to bardzo dawno temu,teraz mamy lepsza fure,z czwartku na piatek postaramy sie pobic rekord :-D.

A od prasowania to mi sie rzygac chce:wściekła/y:.
Do uslyszenia po powrocie:-).

No no, widzę tu niezłe rekordy i znajome mi okolice, ja sama pochodzę z Kujaw Zachodnich, okolice Inowrocławia, więc Bydgosz i Poznań to rzut beretem ;-).
Missdior-tylko jedzcie bezpiecznie, bo po fotce widzę że masz słodziutkich chłopaków, oj zięciu jakiś napewno będzie :happy2:
Co do prasowania, to jest nadal na tym samym etapie- NIENARUSZONE, a to dlatego że córa daje dziś popalić, teraz tatko próbuje ją utulić bo ja szybciej bym ją w inny sposób utuliła :zawstydzona/y:....dlaczego ona ma mój charakter :sad:
Spadam, może uda mi się dokończyć robić obiad i nawet go zjeść :eek:
Aaaa Marita-jak poszło na poprawce?
Kinia- are you alive????

czesc laseczki jestem jestem !!!:-) Jak fajnie gdy ktos sie martwi o mnie
Paulina dziekuje za fluidki,juz zazylam ;-)
My weekend spedzilismy w lozeczku,Jerry byl beitje chory,ale do sexu go zmusilam ;-)
W poniedzialek bylam u gina.Ide na laparoskopie i hysteroskopie,ale termin wybralam po wrzesniowych wakacjach.Wsciekam sie bo moglam isc juz w przyszly wtorek na zabieg,ale czekam na prace ktora powinnam zaczac w poniedzialek a mam przeczucie z nic z niej nie bedzie :wściekła/y:jakos nie mam weny ostatnio do pisania,ale cztam na bierzaco :tak:
Do uslyszenia laseczki

reklama
Natalayka.W podobnej sytuacji byla moja znajoma.Rozwiodla sie z holendrem przed uplywem 3 lat i miala straszne trudnosci z zalatwieniem sobie kasy jako samotna matka.Musisz poszperac w necie,moze cos sie dowiesz.Co do zbierania punktow na mieszkanie,mozesz to zrobic przez net.Kosztuje okolo 35 € Szukaj przez swoje gemente.To tyle

Do góry