reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Witam Was kobitki:tak:
Dziś poznałam osobiście Karolę, jej M:tak:i Michałka - powiem Wam, że to bardzo sympatyczna rodzinka:-):tak::-) Mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy:-)
Niko znów chory i znów migdały:wściekła/y:, płakał z bólu, śliny nie może przełknąć, nic nie je i nic nie chce pić:no: Po wyjściu Karoli wymiotował krwią:szok::-( Migdały są tak bardzo powiększone, że nawet nic przełknąć nie może, z połykaniem śliny ma problem do tego wszystkiego ma temperaturę:-(. Pojechaliśmy do szpitala i wiecie co, Pani doktor zaleciła nam podać paracetamol:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Boję się, aby on w nocy się nie udusił, bo w ogóle ślini nie połyka:no:
Mam dość tych lekarzy tutaj:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jestem tak wściekła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Moje dziecko cierpi, a oni nie chcą mu pomóc:-:)-:)-(
Sencilla mi też się to piętrowe bardziej podoba (w Ikea jest za 99e, ale już nie pamiętam czy takie samo), ale nie wiem czy Oliwierek nie będzie na nie wchodził, chyba, że byśmy jakoś zabezpieczyli aż nie dorośnie drabinki. Wydaje mi się, że łóżko piętrowe też na dłużej starczy:tak:
Agasto uważam, że 3 łyżeczki możesz spokojnie podać:tak:
Miłej niedzieli życzę:tak:

reklama
Hej
Aneta o boze co to za ludziska, nerwicy mozna dostac jak sie cos takiego słyszy :wściekła/y::wściekła/y:Biedaczek :no:A w jakim szpitalu byliscie?Moze pojedzcie jeszcze do innego:eek:
Agasta ja tez podalam marchewke pierwsze 3 lyzeczki przez 4 dni ,a potem z ziemniakiem.Jak bylo ok zaczelam dawac babana z jablkiem.
Tak dziewczynki dzis poznlismy rodzike Anety i musze przyznac ,ze to bardzo mila familiada:tak:,a chlopaki prze slodzutkie (maz tez hihi:rofl2:)mysle ze dzieciaczki tez nas polubily.Bardzo milo sie rozmawialo i mam nadzieje ,ze sie bedziemy czesciej spotykac.:tak:
Dzis wrocila moja siostra ,wiec mam troszke luzu , bo caly czas Misia meczy:-DBardzo sie ciesze , ze juz jest .Nie mozemy sie nagadac:tak:

Ostatnia edycja:
Anetko po prostu brak słów....:szok::-(Mam nadzieje że mały przesatnie cierpieć i jakoś z tej sytuacji wybrniecie....
A my zrezygnowaliśmy z naszej wyprawy tulipanowej bo padało za to popołudniu urządziliśmy dzieciakom rajd na rowerkach:-D
Erni pare dni temu dostał prezent rowerowy od taty i już całkiem nieźle sobie radzi!:tak:Razem z siostrą śmigali dziś po deptaku...
A teraz lece ich kąpać..i do wyrka!:-)
Agasta życze małej samych rozkosznych doznań smakowych!:-D

Aneta straszni ci lekarze tutaj nic tylko paracetamolem by leczyli aż serce się kroi jak widzisz że dziecko się męczy a oni nic nie robią :wściekła/y:
Karola od razu 3 łyżeczki podałaś na pierwszy raz? czy 3 łżęczki w ciągu 4 dni? bo nie zrozumiałam :baffled: I podawąłaś dzień po dniu?

A gdzie się reszta podziewa?

Karola byliśmy w szpitalu dziecięcym gdzie w ogóle nas nie przyjęli i kazali jechać do lekarza dyżurnego, który zalecił paracetamol.
Sąsiad przyszedł się zapytać jak Niko się czuje i co na to lekarz, jak mu powiedzieliśmy, że po raz kolejny zaproponowali paracetamol to się wkurzył i zadzwonił do szpitala i zażądał ponownej kontroli, bo dziecko bardzo się męczy i paracetamol nie pomaga!!! Mamy wizytę na 19:50 na wizycie będzie specjalista, który ma porządnie zbadać Nikodema :szok:
Mój M właśnie pojechał z Nikodemem na kolejną wizytę. Ja niestety musiałam zostać z Oliwierkiem w domu, bo Oli już śpi. Zobaczymy co z tego wyniknie:confused:
Kurcze chciałabym się w tym momencie rozdwoić:-:)-:)-(
Aniu ten Twój synek to wybitnie zdolny jest, już na rowerku jeździ:szok::-) Gratuluję:tak:
Karola naciesz się siostrzyczką, ale nie zapomnij też o nas i zaglądaj tutaj:-D:tak::-)

Mam takie pytanko do Was kobitki, co by podarować naszym wspaniałym sąsiadom:confused:, to bardzo dobrzy ludzie, interesują się jak coś się dzieje i nigdy pomocy nie odmawiają wręcz sami ją oferują, ale nigdy nie chcą nic w zamian:szok::no:
Myślę aby coś z PL im przywieź, ale pomysłu nie mam:no:

Ostatnia edycja:
Agasta 3 kyzeczki na dzien i codziennie podawalam przez 4 dni.:tak:Jak zaczniesz dawac to obserwuj malutki czy nie ma wysypki i czy normalnie sie zachowuje.Nie zdziw sie jak kupka bedzie pomaranczowa konsystencji podawanego pokarmu lub luzna .To sa normalne reakcje organizmu dziecka.:tak:Michas nie jest narazie na nic uczulony,daje mu tez kaszki z pl z bananowa,z jablkiem i inne od 4 mis i herbatke malinowa z hippo.A od paru dni wcina chrupki kukurydziane:tak:
Aneta bardzo sie ciesze ,ze macie takich wspanialych sasiadow,bo ja myslalam co tu zrobic.A co do podziekowania to moze jakis special polski?Sama nie mam koncepcji.Napisz pozniej co jest z Nikosiem-czekam na wiesci.

Aneta, az sie mi noz w kieszeni otwiera! Co za banda. My tez moglibysmy w nieskonczonosc opowiadac o "paracetamolowych" historiach... PO prostu zgroza.

Tak mi szkoda malego! Napisz, co lekarz powiedzial.

Agasta, o ktorej planujesz byc we wtorek?

Na spotkanku bedzie tez Gosia i Aniahoge, wiec bedzie w wersji mini :)
Chyba ze jeszcze jakas mamusia sie pisze? :tak:

Anetko, my naszym sasiadom tez przywiezlismy prezent, ale z czech, takie super ekstra czekoladki Orion, typowo czeskie, pycha i pieknie opakowane.

dobrego wieczorku!

cześć:-)

wiktoria już smacznie śpa a ja sama zostałam:-( mój P. właśnie dojeżdza do amsterdamu.
wczoraj bylismy u siostry na imieninkach i troche za mocno "zabalowałam" :sorry:
a dzisiaj bylismy na odpuscie, kupilismy dwa balony takie duzem jeden nam porwal wiatr a drugi zrobil buch:confused2: chyba nie byl nasz dzien na kupowanie balonow:rofl2:

anetko-napisz co z małym, na tych lekarzy to brak słow:wściekła/y: dziecko sie meczy a oni nic nie robia:baffled:
a co do prezentu to mysle że coś typowo polskiego było by czymś odpowiednim:tak: może coś z pamiatek, no sama nie wiem co dokladniej to by mialo byc...

agasta- mysle że ok 3 lyżeczki byłyby wystarczające:tak: na poczatek niech mała posmakuje tylko nowy smak. na drugi dzien mozesz zwiekszyc porcje. a po kilku dniach mozesz podac cos nowego- przynajmniej ja tak robilam.
w holandii jest troszke inny system podawania dzieciom zywnosci:oo:

Niko po długich męczarniach właśnie zasnął, ale non stop się budzi (średnio co 5-8minut) jak mu ślina do buzi napłynie:-:)-:)-( Nie wiem czy mam pójść spać:confused: Boję się, że się udusi tą śliną:-:)-:)-(
A co powiedziała lekarka to nie muszę już pisać, ZNÓW standardowo paracetamol:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ryczeć mi się chce:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

reklama
Do góry