• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Hej dziewczyny!:-)

Sorki, że zostawiłam was tak bez odpowiedzi, ale wczoraj przeżywałam koszmar....:szok::baffled::angry:
W poniedziałek Oliwka miała wypadek w przedszkolu...:szok::wściekła/y::baffled:
Rąbnęła głową, a dokładnie potylicą o zjeżdźalnię... :crazy:Wyleciała z płaczem do sztni do przedszkola i nawet żadna z pań nie zareagowała....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Akurat w tym czasie ja weszłam i to wszystko widziałam, bo Oli usiadła i płakała.... Uspokoiłam ją i niby wszysto było ok, wróciliśmy do domu z parku, gdzie normalnie się bawiła, zjadła kolację i położyłam ją spać, ale o 24 zbudziła się i wymiotowała...:baffled::baffled::szok:to samo 0 4 w nocy i rano jak tylko się napiła... :szok::szok::szok::szok:
Pojechaliśmy na pogotowie i okazało się że to wstrząśnienie mózgu :szok::szok::szok::szok::szok::-(:-(:-(:-(:szok::szok::szok:Chciali ją zostawić z szpitalu na obserwacji, ale zabrałam ją do domu na własne żądanie, bo nie miałabym co z Majką zrobić.... :-(:wściekła/y::-(no i obserwuję ją teraz przez 3 dni...:baffled::baffled::baffled:

Mam tylko nadzieję, ze to nic poważnego i nie będzie miała z tego powodu żadnych powikłań.... :confused2::-(:-(:-(To tyle przygód...

Dziękuję Wam za ciepłe słowa otuchy!!!:tak::-)

reklama
CZESC dziewczyny ja dopiero dzisjaj mam czas w poniedzialek wrucilismy do NLo 1 rano zostawilismy dzieci a przyjechali z nami dziatkowie mojego meza:-) i od wczoraj pokazuje im Amsterdam dzisiaj jak wyszlismy o 12 to wrucilismy dopiero o 16.30 bylismy na rynku kwiatowym przeszlismy prawie calom handluwke jestem padnienta a tu jeszcze musze zrobic obiad nawet niemam czasu pomyslec:-D

hej laski,
poranny cyrk Claudii okazał się nietolerancją keliku ryżowego :szok:
Mała dostała po nim zgagi męczyła sie pół dnia. Dlatego nei chciała leżeć bo w pozycji pionowej jej to nie przeszkadzało a przy każdej próbie połóżenie kwas żółądkowy podchodził jej do góry i ją bolało i dlatego krzyczała i płakała.
Przy każdym beknięciu było słychac jak wszystko w brzusiu jej się podnosi, więck kleik ryżowy powędrował do kosza.
Biedne dzieck a podałam jej zaledwie łyżkę stołową wymieszaną z 170 ml mleka więc nie powinno jej nic być :baffled:

Będe później teraz śmigam szybko do sklepu

Sencilla, Aneta czyli tez tak myslicie :tak: bo ja juz kompletnie nie wiedzialam co mu moze byc:no::no: dzisiaj juz na spokojnie do tego podejde bo wczoraj to razem plakalismy i moj M. musial nas na zmiane uspokajac;-):-D
Pauka tylko wspolczuc:-(:-(:-( dobrze ze wiedzialas co sie stalo i moglas odpowiednio wczesnie zareagowac, a te opiekunki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:szkoda gadac
Agnieszka to widze ze ci sie nie nudzi, masz wesolo w domu:-):-)

Pauka ty to masz jakiegoś pecha, Jak nie choróbska się do was przyplączą to coś się stanie :baffled:
Gosia Claudia czasami też ma "odpały"

dziewczyny a tu coś na poprawę humoru (no i bardzo uczący jest ten filmik) :-D

Hej kochane moje!

Dotarłam do domu przed 19.00 w końcu,jeszcze posprzątałam wzięłam prysznic i zajadam kanapeczki z pomidorkiem,rzodkiewką,i serem pleśniowym:-D!
Ktoś ma ochotę?:-D
Nie mam czasu dziś na obiad więc sobie odpuściłam:baffled:...
Ann kurcze Ty faktycznie na urlop powinnaś już iść, nie zdążyłam ci powiedzieć że ona na 100% to weźmie...:tak:
Leżakuj i śpij ile wlezie!:-D
Pauka biedna Ty nasza,zdrówka dla kruszynki i mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy...ale opiekunki....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:w szoku jestem!
Gosiu ja ci proponuję wcześnejszą kąpiel Daana żeby miał czas przed snem ochłonąć z wrażeń a nawet jakiś uspokajajcy masaż oliwką!Na mojego zbója działało...:tak: :-)
Agasta no widzisz cały czas człowiek się uczy...moi jedzą kleik ryżowy do dzisiejszego dnia a Karina to nic poza nim nie widzi....mleko+kleik=:-D
Anetko i jak w szkole było?:sorry:
Sencilla a jak tam dzisiaj twe kruszynki?;-)Śpią już???

Pauka brak słów na te opiekunki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zdrówka dla Oliwii:tak:
agasta mam nadzieję, że Claudia ma się już lepiej:tak: Filmik świetny:-D
Aniu w szkole masakra:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, nauczycielka (marokanka) wzięła mnie na pogawędkę z 3 innymi osobami (nie z PL) i kuźwa mać wszyscy tam już mówili po niderlandzku, a ja jak głupia nie rozumiałam połowy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ryczeć mi się chciało:-(:-(:-( Byłam bordowa ze wstydu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(:-(:-( Tak mi dziś ciężko szło:confused2::confused2::confused2:

Idę sobie winka nalać i się troszkę odstresować:zawstydzona/y::sorry::-D
Miłej nocki:tak:

pauka- chyba ostatnio jakis pech was przesladuje:baffled: lepiej niech sie trzyma od was z daleka:tak: a dla oli dużo zdrówka, niech sie czuje tylko lepiej:tak:
dziewczyny maja racje co za wredne opiekunki:crazy:

agasta- byc może claudia nie lubi kleiku, moja wiktoria to nie chciala ruszyc mleka <mielismy NAN z dodatkiem kleiku> a żeby juz kleik zrobic to od razu do kosza... chyba nie trafiłaś ze smakiem;-) sprawdz może marcheweczke-dzieci na ogół je lubią i raczej nie ma skutków ubocznych:tak:

aniu- kanapeczka na pewno bylaby smaczna, tylko ja poprosze bez serka pleśniowego bo nie lubie;-)

gosia- jak zwykle dziewczyny mają racje:-D chyba każde dziecko jest najbardziej nerwowe wieczorem:tak: wszystkie emocje z całego dnia sie wtedy nazbierają... a też mogą być kolki-życze ich jak najmniej... ;-)

ann-odpoczywaj jak najwięcej, później dziewczyny nie dadza ci tyle spokoju;-):-)

agnes-co tak sporadycznie sie odzywasz?

sencilla-jak twoje dziewczynki, spią już?

aneta- z tymi kolorami to w tych czasach a tymbardziej w holandii wszystkie kolory pasuja do siebie:-D ;-)

karola- jak wypad do centrum?

ala-pewnie zapracowana?

a reszta dziewczyn-co u was?beauty,natka,olgunia piszcie coś;-)
ma-rita i paulinaAnna czy już nigdy się nie odezwiecie????
mam nadzieje że nikogo nie pominełam, jeśli tak przepraszam;-)

reklama
dziewczyny maly zasnal:-):-) i dzisiaj wogole byl spokojniejszy. jak tylko obudzil sie o 6 dalam mu flache i zaraz wzielam go na gore tam mam ciszej pozniej kolo 8 wykapalam go i sobie tak drzemal ale caly czas siedzialm przy nim i teraz zasnal. wogole on mnie zadziwia jeszcze miesiaca nie ma a on juz taki silny ze ho ho jak go poloze na brzuszku to tak wysoko glowe podnosi podpiera sie na raczkach i tak z minute wytrzymuje:szok::szok::szok:. Aniu a masaz oliwka jeszcze nie wchodzi w gre bo on bardzo niecierpliwy jest podczas kapieli
Agasta a ty o swojej Claudi nic nie pisz bo ja sie naczytalam o twojej Claudi i myslalam ze wszystkie dzieci takie aniolki:-D;-):-D;-):-D:-D
Niunia na kolki mi to nie wyglada
Ann sluchaj dziewczyn i odpoczywaj ja tez teraz czasami z tesknata wspominam te czasy dwupaku;-)
ide czytac bo dzisiaj bylam w bibliotece i sprowadzili mi 5 polskich ksiazek:-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry