reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Hello
MISS Pijaku znowu pochlejesz :-D;-) Idź się wychasać :-) Skoro nie chce Ci się iść to znaczy że bedzie dobra impreza:-p
No witam równiez mamuśki których dotychczas nie widziałam :)
Co do porodu.. ja rodziłam tydzień :szok::blink: hehe
Pogoda dzisiaj kapryśna, ale i tak trzeba ponarzekać ;) to za ciepło to za deszczowo.. nie idzie człowiekowi dogodzić ;)
Jutro mamy wypad na grill-party. Oby tylko pogoda dopisała

reklama
jestem, wczoraj udalo nam sie zlapac promienie slonca i sie pochlapac w jeziorku, ale dzis juz znowu kaszana z pogoda

pijemy z M. Heinekenki i cieszymy sie na weekend
NARESZCIE przyszla polisa na samochod, wiec w niedziele jedziemy do Amsterdamu do koscila, a moze w nastepny weekend pojedziemy do znajomych do Duseldorfu bo obiecalismy rewizyte

festiwal w Jarocinie a nas tam nie ma :-( za rok Krysia do babci i dziadka i obowiazkowo Jarocin i Woodstock!! juz sobie obiecalismy :cool2:

programuje jak szalona, ale do nastepnego spotkania z promotorem raczej nie zdaze czegos dobrego pokazac :dull: kurcze duuuzo roboty mnie czeka :szok:

Jestem! :-)

Rzeczywiscie,wesele bylo calkiem calkiem.Siedzielismy przy stole w fajnym towarzychem,moj chlop i jego brat pochwalili sie ,ze potrafia pic,heheh,brat meza prowadzil,wiec zakonczyl na 14 piwie,moj po 15 zamowil sobie jeszcze Duvel (piwko 8,5%)hehehe. Roznica miedzy polskim a belgijskim weselem? Na polskim o 21 wszyscy leza pod stolem i belkocza,na belgijskim zaczynaja sie rozkrecac po polnocy.Nie ma to jak wodzia,ilez to hektolitrow piwska trzeba wylac za kolnierz zeby zaczac piruety na parkiecie wykrecac.;-)

Wczoraj z samego rana wyskoczylismy do Maastricht ( hehe,ktos mi obiecal po pijaku i przy swiadkach),jeju,nie bylo mnie tam ze 2 lata,ale sie zmienilo.Bardzo fajne miasto na zakupy.W drodze powrotnej,juz po stronie belgijskiej,obejrzelismy fort w Eben-Emael,w koncu bylo swieto narodowe,wiec trzeba patriotyczne wycieczki urzadzac.Strasznie duzo luda tam bylo,Angole,Czesi,Holendrzy ofkors,nie ma to jak miejsca gdzie "Niemcy rozwalili naszych" :cool2:
Wieczorem urodziny tescia : zarcie,zarcie,zarcie,wino,wino,wino...
Ok,teraz bede uzupelnic plyny w organizmie :)

Missdior- no to super, ze imprezka udana byla :tak:
Mowisz,ze dzis znow wyzera sie szykuje ;-)No zazdraszczam :tak: Na holenderskich urodzinach kroluja orzeszki, marchewkowe kuleczki, ogorek pokrojony w kostke, salatki w plastikowych opakowaniach z supermarketu, melba tosty i oczywiscie niesmiertelna appeltaart.Eet smaakelijk :-p

Ewa- sa, bez recepty. Mozesz kupic w kazdej drogerii. Mi pani w sklepie polecila homeopatyczne tabletki. Dla malucha wystarczy rozkruszyc i wsypac do pyszczka.

Witam
My też po drodze na grilowanie za miastem zajrzeliśmy na impreze w mieście :) nawet fajnie było.

A potem usiadłam z Roberta siostrą i obaliłyśmy 4 butelki winka:szok: dla mnie to za wiele hehe. W każdym razie wróciłam do domu i poszłam spać, chłopaki niby pili wódeczkę ale po mojemu to nigdy nic nie widać :sorry2::-) Także się wymądrzał że ja sobie pochlałam hehe.
Co do żeli to na pewno są w drogeriach i aptekach dla maluszków.
A o tych tabletkach to nie słyszałam :)

Przeczytane w dzisiejszej Wyborczej : powstaje polska dzielnica w Hadze. Hmmm,cieszyc sie czy plakac? Ciekawe kiedy cos takiego powstanie w Brukseli albo Antwerpii? A moze juz jest? My wsiowi jestesmy,na duzych miastach sie nie znamy:-).

Witam poniedzialkowo :-D
No tak...Polakow tu coraz wiecej. Ja mieszkam w regionie kwiatowym, wiec gdzie sie nie obroce tam rodacy :tak:Czy to dobrze...hmmm...zalezy od ludzi...niektorzy przyjezdzaja z calymi rodzinami pracuja i jest OK. Inni przyjezdzaja krasc i siedziec na squatach- ale ci to zwykle mlodzi gowniarze i takich najczesciej mozna spotkac w Amsterdamie i innych duzych miastach. Co do poziomu tych ostatnich nie wypowiadam sie, bo to zenada :no:
No zobaczym jak sie to rozwinie...

A my za tydzien wybywamy do Polonii :-D Wiec czeka mnie pakowanie, prasowanie, pranie, sprzatanie i inne tego typu atrakcje :baffled: I'm loving it :baffled:

reklama
Witam i ja...
Ponuro i deszczowo nic sie nie chce.
Pakowania tez nie lobię! ale na szczęście nie muszę się pakować ;-):-)
MISS oj jeszcze brakuje nam tutaj dzielnicy ... oh co to by było :no:
Ma Rita Eh takich polaczków to jest niestety wszędzie pełno :wściekła/y: U nas równiez.. ale szkoda w ogóle się nimi interesować bo można sobie humor zepsuć. ;-)

Do góry