reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

fortuna kolem sie toczy :D zaraz zas mnie ktos od panienek wyzwie :-D chociaz w sumie lepiej panienka niz stara baba zrzedliwa :D :D

reklama
Jeśli ktoś wie, że ma racje, powinien to w kulturalny sposób powiedzieć, a nie mądrzyć się- wyrażam swoje zdanie na temat użytkownika, tak samo jak i ona na temat mój...
poza tym, powiem Wam coś. Jestescie na forum krótko, a więcej zadym w przeciagu 4 miesiecy bylo niz od poczatku istnienia forum.... To powinno Wam dać do myślenia. Myslicie, ze czemu sie nie odzwyalam dluuugi czas? Bo niektórych treści nie chciało się czytać, a co dopiero o wypowiadaniu się. Jestem tutaj stażem dłużej od Was i nie pamietam takich zadym jakie tu obecnie są co chwile... Bo Hague wali z grubej rury, bo Ayni się przemądrza, bo ktoś tam straszy (gdzie w rzeczywistości nie straszy a jest o to posadzany), bo ktoś opisuje swoje przezycia i dostaje za to po dupie... Przecież to jest śmiechu warte...

co do tego meldunku to nie trzeba go miec, carinio ma racje, siostra mojego M z mezem nie maja meldunku, przyjechali tu w lutym i od tego czasu sa ubezpieczeni a nie zameldowani..
ubezpieczenia basis sa tansze, np. w anderzorg placi sie 96,25e na miesiac.. ja mam azivo basis - place 107 z groszami.

tAK, o ile pracuja w Holandii, a sa zameldowani w Polsce to wystarczy im sofi numer do zalozenia ubezpieczenia. Jesli natomiast nasza kolezanka napisala, ze nie podejmie pracy bo zaszla w ciaze. Totez odpisuje, tak jak pasuje do jej sytuacji.

Carino , ale jaki kubel na glowe, ladnie Ci odpisuje, kulturalnie, nie wiem skad Twoja agresja. To nie ja napisalam do Ciebie : "Nie wiem kto Ci takich bzdur nagadal" tylko ty do mnie
:-D . Skoro robilas takie rzeczy dosc dawno mozesz wziac spory margines na, ze mozesz sie mylic, zanim napiszesz do kogos : kto Ci bzdur nagalal. A teraz wyluzuj, nie mozesz przeciez w zyciu wiedziec wszystkiego. Ja akurat wiem, bo niedawno mialam taka procedure w trakcie i ubezpieczyciel czekal na moj uitreksel z gminy, zanim dostalam numer polisy. :) nie bylam zatrudniona w tamtym momencie.

carinio to wytłumacz mi co ma do rzeczy tutaj staż bycia na forum?? tak sie przechwalasz w co drugim poscie ze ile to ty tutaj nie jestes ale chyba to ze ktos sie kłoci to zalezy od danej osoby i ze tak powiem tego co ma w głowie a nie czy jest tu miesiac czy 2 lata.

P.S wam tez wyskakuje ta zakichana reklama na pełny ekran jak wchodzicie na forum? do szału mnie doprowadza...

Ostatnia edycja:
carinio a ty sie madrzysz ze wielce jestes tu dluzej stazem niz my, i co z tego? forum nie Twoja wlasnosc.. mozemy pisac co chcemy, a ze sa tu zadymy, to raczej nieuniknione, widocznie teraz na forum sa dziewczyny ktore roznia sie BARDZO od siebie charakterem i kazda ma swoje zdanie. ja raczej nie bede komus przytakiwac jesli cos mi sie nie podoba, sama tak nie robisz. a wale z grubej rury, bo tak lubie i mi sie podoba, za to nie lubie nieporozumien, dlatego wole wszystko czarno na bialym.

tAK, o ile pracuja w Holandii, a sa zameldowani w Polsce to wystarczy im sofi numer do zalozenia ubezpieczenia. Jesli natomiast nasza kolezanka napisala, ze nie podejmie pracy bo zaszla w ciaze. Totez odpisuje, tak jak pasuje do jej sytuacji.
o to mnie chodzi- mądry człowiek nie rezegnuje z polskiego meldunku na rzecz holenderskiego... tym bardziej, ze mozna miec dwa... u nas wszyscy mamy podwójne.Kochana, ja pracuję od 6 miesiecy... i mam ubezpieczenie od 3 lat... z meldunkiem w polsce... chryste....

My też mamy podwójne, z czego ja w PL jestem zameldowana u swoich rodziców a mój Mąż u swoich. Przez to, jak byliśmy rozłączeni, bo ja kończyłam studia a on był w pracy, to nie mógł brać rozłąkowego.

po co podkreślam? bo tu nigdy nie bylo takich zadym. Nikt sobie w dupe tez nie wchodzil jak coś mial innego na dany temat mowil to z klasą. A nie rypał wszystkich słabszych od siebie.
Róbcie sobie co chcecie, piszcie co chcecie. Ale jedna nowa juz pisała, ze niesmacznie sie nawet wypowiedziec, bo nie wiadomo jak zareagujecie... Zbastujcie z tonu...

reklama
jak to nie którzy mówia chryste panie

ja tez sie ubezpieczałam 3 lata temu i tez miałam i mam dwa meldunki i jakos ode mnie wymagali zameldowania w gemeente... no chyba ze sobie to wymysliłam....

Do góry