reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile plynów?

mamaczarusia

Fanka BB :)
Ile powinnno wypijac roczne dziecko? Mój synek wypija maksymalnie 100ml herbatki badz soczku dziennie czy to nie za malo???

reklama
no wlasnie:tak::tak::tak:sama jestem ciekawa ile "powinno" wypic dziecko?????
Moja mala (9 miesiecy) wypija srednio okolo 250ml. w ciagu dnia. Nie wiem czy to duzo czy malo, ale skoro wiecej nie chce, to chyba bedzie w sam raz dla niej;-).

100ml dla rocznego dziecka to wydaje mi sie malo...Skoro to wystarcza, to chyba nie ma sie czym martwic, choc moze warto by bylo sprubowac dac rozne soczki, wode, moze w koncu cos bardziej zasmakuje i wypije wiecej:happy2:.....

Gdzieś czytałam, że dziecko powinno wypijać dziennie 100 ml na każdy kilogram ciała - łącznie z zupką, kaszką itp. Moje dziecko na pewno wypija mniej, ona generalnie rzadko sama upomni się o picie.

ja czytalam ze dziecko powinno pic tyle ile ma ochote :tak: i ja sie tego trzmam... moj w takim razie pije duzo bo ok 400ml dziennie a ma tylko 5 msc, no ale przy upalach chce sie wiecej pic

Pamiętajcie, że płyny to nie tylko soki/woda/herbatka, ale także mleko, zupki, owoce itp. Moje dzieci piją sporo, ale nie jestem w stanie dokładnie określić ile. Młodsza to głównie mleko i wodę. A starsza to by najchętniej napój jabłko + mięta litrami piła. Nawet wysłałam jej zdjęcie z tym soczkiem na konkurs Hortex Fresz - Orzeźwienie

A jak z jedzeniem u Waszych dzieci? Bo moje w lato drastycznie chudną. Więcej biegają i apetyt raczej marny w upał mają...

Mój synek ma 9 mcy i jest jeszcze na piersi. Ale je już dużo stałych posiłków, więc podaję mu też wodę. Wypija 150-250 ml dziennie. Nie wiem czy to dużo czy mało, bo nie umiem też ocenić ile z piersi wypija :) Podaję tylko wodę (żadnych soczków, herbatek) i z kubeczka 360 st. z Chicco, żeby łatwo potem przeszedł na picie ze szklanki - choć już często próbuje i dzięki temu, że ten kubeczek to takie picie "jak ze szklanki", to mu się podoba i ogarnia o co chodzi :)

Załączniki

• 30743574_1865578070141488_1542440523996856320_n.jpg
    30743574_1865578070141488_1542440523996856320_n.jpg
    154 KB · Wyświetleń: 176
reklama
Do góry