reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię?????

to właśnie moja znajoma musiała zmienić synkowi imię, bo mały cierpiał z powodu "innego" imienia. Ale ja też lubię KAZIKA (Staszewskiego) więc dla mnie imię jest ok.
Moja sąsiadka ma córeczkę Zosię... a ja jednak wybrałam dla swojej córki imię chyba dość nowoczesne Nikola ale zastanawiałam się nad Nataszą, Tamarą, albo Małgosia... mąż wybrał NIKOLA. ::)

reklama
Trzeba przełamywac te stereotypy. Bo w końcu to nam i dziecku ma sie to imię podobać, a nie koleżankom czy sąsiadkom

W sumie tak, ale nie jestem jeszcze do końca przekonana o słuszności takich imion "niestandardowych"... są ładne i na pewno mało popularne,bo w końcu ile może być dzieci o imienu Kazik np. w przeczkolu przy czym będzie tam z 5 Julek. więc to jest plus takiego imienia- jest niepowtarzalne!!

No właśnie, ale mi się Julka podoba i mężusiowi też. Juz z Mateuszem trafilismy w sam szczyt a chcielismy jakieś oryginalne

to pech ;). ja również myślałam że NIKOLA to jest oryginalne imię - myliłam się gdzie nie pójdę tam dziewczynki noszą to imię , myślę że z NIKOLĄ będzie tak samo jak z JULKĄ parę lat temu (co druga to nikola,julka :()

Nie było takiej opcji bo imię wybieralismy jak juz wiedzieliśmy. a widać było brdzo dokladnie - nawet zdjęcie klejnotów mamy :laugh:

Mi strasznie podobały się imiona Tosia, Zosia, Hania ale bedzie Julcia jest dużo fajnych zdrobnien i w ogóle znam fajne Julki więc dobrze mi się kojarzy to imię!!

reklama
Do góry