reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imię?????

Kira25 pisze:
Mhm... jakos nawet nie zwrocilam uwagi na to, ze dzieki przyjeciu nazwiska Roberta mialabym wreszcie cos w miare polskiego, konczocego sie na -ska... a nie tak jak teraz: wloskiego pochodzenia, zrusycyfikowane podczas zaborow, z dodanymi po wyzwoleniu dwoma czlonami, zeby nie zatracic pierwotnego klimatu :-) Ale przynajmniej wiedzialam wtedy, ze tylko 6 osob w Polasce tak sie nazywa :-)

ja mam podobnie - moje nazwisko jest tak rzadkie, ze nosi je tylko i wyłacznie Rodzina mojego Tygrysa no i teraz ja :) I nasza mała córeczka :) Nazwisko pochodzenia francuskiego, spolszczone w tak zwanym miedzyczasie ;)

a co do inicjałów - w mojej Rodzinie jest Rodzina złożona z Mamy i Taty którzy mają Syna - wszytskie imiona rozpoczynają sie na M.Syn ożenił sie z panna, której imię zaczynało sie na M i mają teraz dwójkę dzieci, których imiona różniweż zaczynają sie na M. Dodatkowo wszyscy nosza to samo nazwisko czyli mają te same inicjały :)

reklama
Ja przy wyborze imienia patrzę raczej na to aby pasowało do nazwiska, tzn. ładnie brzmiało- choć dla dziewczynki to raczej tymczasowe, hahaha.
No i wreszcie po wielkich perypetiach doszliśmy z mężusiem do porozuminia, tzn. ja się przychyliłam do jego propozycji (bo moje propozycje skwitował, że "chyba chcę, aby niunię w szkole wytykali palcami"- trochę przesadził) i czekamy na PAULINKĘ. ;D

Kilka osób dowiedziało sie, ża nasza mała ma zostac Igą i reakcje straszne. Kolezanka zamilkła przy telefonie, druga wprost powiedziala tylko nie to, a znajoma w parcy tak wybałuszyła oczy, że aż strach. No a przecież nie nazywamy małej Kunegunda czy jakoś tak. sama juz nie wiem. Może będą się z niej śmiać?

Karola7, gdyby kierować się upodobaniami znajomych lub też większości, to Iga musiałaby nazywać się Julka, jak obecnie co druga dziewczynka ;)
Mnie przy wyborze imienia interesuje opinia tylko męża i obu babć. Bo to są najblizsze osoby i one najczęściej będą zwracały się do dziecka i nie chcę aby każdy wołał po swojemu.
Wybraliśmy imiona Paulinka i Karolek, tak aby nasze dziecko nie czuło się cudacznie i nie odstawało od większości. Są to normalne, popularne obecnie imiona i chyba nikomu nim krzywdy nie zrobimy ;)

Imię Iga jest śliczne. Sama się zastanawiałam nad Ingą, ale to trudno zdrobnić. Igę dużo łatwiej :) My narazie nikomu nie mówimy że nasza Malutka będzie Niną albo Antoniną :) Chyba że będzie Malutkim, to wówczas Witkiem lub Szymonem. Kurcze, trzeba by się juz powoli decydować...
Moi teściowie jakiś miesiąc temu zapowiedzieli, że nasz SYN ma mieć na imię Albert. (Albercik, zjedz kaszkę, Albercik, nie bij kuzynki łopatką... ;D okropność jak dla mnie). A jak się teściowa dowiedziała, że to prawdopodobnie wnuczka, to powiedziała: no cóż... najważniejsze żeby było zdrowe... :/

reklama
Remeny, Kochaną masz teściową :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: przynajmniej szczer babeczka :laugh: :laugh: :laugh: Albercik i Maksik to piękne imiona :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: to przecie bohaterowie kultowej Sexmisji :laugh: :laugh: :laugh: więc teściowa utrzymuje klimat z filmu, tyle, że jej się pełci pomechlały :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: tak jak z Kopernikiem było :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Do góry