Wawrzyniec?? Nie no nulini trzymaj się swojego. Na mnie ojciec się obraził jak nazwalismy Cyprian, on chciał Hubert, i tak mówił. Musialam mu powiedzieć,że ma nie przyjeżdżać i ja nie będę przyjeżdżać dopóki się nie ogarnie i nie nauczy imienia wnuka. Przeszło mu po jakimś czasie.
reklama
femme fatal
Mama Ninki :)
Wawrzyniec haha
Nulini pewnie nie zmieniaj jak wam się podoba to najważniejsze mi osobiście Gutek się nie podoba ale przynajmniej nie jest jakiś dziwaczne ;-)

Nulini
Po prostu szczęśliwa!
jezyk, to mój tata tak miał z Antoniną - jak usłyszał to imię, to aż się żachnął, że on W ŻYCIU nie powie do tego dziecka w pełnej formie imienia, tylko Tosia, bo przez gardło mu Antonina nie przejdzie. A jakoś przechodzi ;-)
Natomiast Antonina podobała się mamie i babci, a dziadziusia mama była Antonina, więc miałam problem z głowy - mama nie kombinowała (caluteńkiej reszcie rodziny strasznie to imię nie pasowało, ale nikt się nie wtrącał i nie narzucał).
Teraz jak dziadziuś powiedział, że mu się nie podoba, to jestem pewna, że mama będzie kombinować!
Nienawidzę, jak mi narzuca swoje zdanie, bo robi to w strasznie denerwujący sposób...
Już z tym Kajetanem mnie dzisiaj wpieniła...
Natomiast Antonina podobała się mamie i babci, a dziadziusia mama była Antonina, więc miałam problem z głowy - mama nie kombinowała (caluteńkiej reszcie rodziny strasznie to imię nie pasowało, ale nikt się nie wtrącał i nie narzucał).
Teraz jak dziadziuś powiedział, że mu się nie podoba, to jestem pewna, że mama będzie kombinować!
Nienawidzę, jak mi narzuca swoje zdanie, bo robi to w strasznie denerwujący sposób...
Już z tym Kajetanem mnie dzisiaj wpieniła...
Gucio jest super!
sama nad nim myślałam
Nulini, walcz o Gutka! :-)
ja nie wiem, jak to jest, gdy rodzina próbuje narzucać swoje zdanie, bo imię pierwszego dziecka było naszym wyborem i nikt nie komentował tego w jakimś większym stopniu
oczywiście, gdy mówiłam, że zastanawiamy się nad Lwem, to trochę dziwnie patrzeli 
ja nie wiem, jak to jest, gdy rodzina próbuje narzucać swoje zdanie, bo imię pierwszego dziecka było naszym wyborem i nikt nie komentował tego w jakimś większym stopniu

femme fatal
Mama Ninki :)
SPRITE -
nie wiem czy zauważyłaś że mamy ten sam dzień ciąży i nawet takie same suwaczki
u nas wszystkim się bardzo Nina podobała więc nie było żadnych innych propozycji nawet

u nas wszystkim się bardzo Nina podobała więc nie było żadnych innych propozycji nawet

Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Gustaw super, od razu mi się Mickiewicz przypomina 
U nas nikt nie wtrącał się w wybór imienia. A ostatecznie rodzina zostawała po porodzie informowana o decyzji i tyle. Czasem coś w luźnych rozmowach mama rzucała, ze byle nie Zośka (tak ma jej teściowa, a mocno jej za skórę zalazła)
U nas nikt nie wtrącał się w wybór imienia. A ostatecznie rodzina zostawała po porodzie informowana o decyzji i tyle. Czasem coś w luźnych rozmowach mama rzucała, ze byle nie Zośka (tak ma jej teściowa, a mocno jej za skórę zalazła)

Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Ech... Moja mama niestety taka jest, najlepiej, żeby wszystko było po jej myśli, bo jak nie, to będzie skutecznie życie uprzykrzać kretyńskimi tekstami... No ale po latach przywykłam i już mi zwisa 

nieobecna87
Fanka BB :)
Ja z Mężem też nie ściągamy obrączek, ale około tydzień przed porodem lekarz kazał mi zdjąć. I w sumie dobrze wyszło, bo jeszcze 3 dni po porodzie nie mogłam jej założyć tak spuchłam. Ale moja siostra od 3 czy 4 miesiąca nie mogła nosić - tak puchła, że miała zawieszoną na łańcuszku na szyji.
Za to mój Mąż, po naszym weselu, wyskoczył nago z łazienki i zapytał czy do kąpieli ma obrączkę zdejmować czy nie musi.
No i nosi non stop. Ja ściągam tylko jak muszę wyrobić ciasto rękoma. 
agulqa - jeśli macie tyle złota, że starczy Wam na 2 obrączki - to pewnie Wam się opłaci. Jeśli jednak będzie cie tylko dokładać - to taniej wyjdzie Was kupno nowych.
Nulini - mam to samo
Wchodzę do domu i wszystko ściągam (oprócz obrączki)
Po przekroczeniu progu mieszkania od razu cała biżuteria zaczyna mi przeszkadzać 
Alecta.. moich trzech byłych to Tomki - i wszysy bardzo dobrzy faceci!
Ale z Tomkiem kojarzy mi się tylko jeden słaby dowcip.. (przepraszam Cię najmocniej za jego żenująco niski poziom):
-Kochanie. Jestem w ciąży! Chłopczyk! Może masz już pomysł jakie mu damy imię?
-Tomasz.
-Tomasz? Dlaczego Tomasz?
-Nie chciałaś w dupę to masz...
Nulini - Kajtek???? Nieeeeee!
Mój kanarek miał tak na imię
Ma być Gustaw!
Mój Tatuś ma tak na imię, więc bardzo dobrze mi się kojarzy
Jak byłam mała wołałał do niego Gucio - Pucio 
Moja rodzina została poinformowana, że będzie Olga - wszyscy pytali tylko jak jest zdrobniale.
Ale powiedzieli, że im się podoba. Problem z głowy a my już nie szukamy. 
Za to mój Mąż, po naszym weselu, wyskoczył nago z łazienki i zapytał czy do kąpieli ma obrączkę zdejmować czy nie musi.
agulqa - jeśli macie tyle złota, że starczy Wam na 2 obrączki - to pewnie Wam się opłaci. Jeśli jednak będzie cie tylko dokładać - to taniej wyjdzie Was kupno nowych.
Nulini - mam to samo
Alecta.. moich trzech byłych to Tomki - i wszysy bardzo dobrzy faceci!
-Kochanie. Jestem w ciąży! Chłopczyk! Może masz już pomysł jakie mu damy imię?
-Tomasz.
-Tomasz? Dlaczego Tomasz?
-Nie chciałaś w dupę to masz...
Nulini - Kajtek???? Nieeeeee!
Moja rodzina została poinformowana, że będzie Olga - wszyscy pytali tylko jak jest zdrobniale.
reklama