reklama

Imiona dla naszych pociech:)

ja też kiedyś lubiłam ten zespół.. i powiem ci ze na poczatku też nie skojarzylam, dopiero właśnie przedwczoraj jak było na mtv coś o Victorii i wspomnieli o spajsetkach.... i pokazali teledysk gdzie była Emma :-p i się za głowę złapałam...w sumie to Vi mieliśmy tak że ja już czułam że będzie to Victoria i nic innego mi się nie podobało..teraz podoba mi się Emma (choć wtedy nawet nie brałam pod uwagę) i też już żadne inne imię mi się nie podoba :-D

reklama
Kamcia jak Ci się podoba to imię to się nawet chwili nie zastanawiaj. Mało kto będzie kojarzył te dwa imiona ze spajsetkami, a Emma to śliczne imię. Przede wszystkim imię musi podobać się rodzicom, a rodzice muszą tylko rozważyć, czy dziecko będzie się dobrze czuło z danym imieniem. Z uwagi na to, że mieszkacie w Irlandii to wydaje mi się, że Emma jest bardzo trafionym wyborem.

Kurcze a ja nie mam żadnego pomysłu :-( Imiona które zawsze mi się podobały przypadły moim siostrzeńcom. Może nie będę się nad tym zastanawiała i z czasem coś ciekawego samo przyjdzie:-)

[FONT=&quot][/FONT]

a ja jakiś czas temu zapowiedziałam w rodzinie, że my kiedyś jeśli będziemy mieć chłopca, to nazwiemy go Bruno, więc bratowa dała Igor, choć Brunon jej się podobał ;)

My też mamy wstępnie wybrane imiona dla córeczki będzie Karolinka albo Ewelinka a dla synka to chyba Stanisław ale tu się głęboko zastanawiam to bardziej wybór mojego A , bardzo nie chcę dać popularnego imienia bo mnie to bardzo denerwuje.
Powiem wam tylko że u mojej szwagierki w klatce urodziło sie przez ostatnie dwa lata 5 dziewczynek i wszystkie to Julie włącznie z jej córką ,poprostu porazka.

paula04- trochę głupio przyznać ale rzeczywiście porażka :szok:

Wiecie co dla mnie to w ogóle śmieszna sprawa z tymi imionami w sensie takim że są takie imona które praktycznie widnieją tylko w akcie urodzenia a potem na dowodzie osobistym i etc np. Bartosz Zuzanna Małgorzata Stanisław i wiele wiele innych a wiecie i tak potem zawsze wszyscy mówią Bartek Zuzia Gosia czy Staszek dlatego zastanawiam się czy nie można dać dokładnie tak na imię dziecku a nie jego tą najbardziej oficjalną wersję???

reklama
Ja też mam dylemat,choć jeszcze sporo czasu. Córeczka ma na imię Gabrysia,ale teraz widzę coraz więcej tych imion...
A tak myślę o chłopcu-podoba mi się Aleksander i Maksymilian,ale wszyscy marudzą,że takie dłuuugaśne:eek:ewentualnie brałam jeszce pod uwagę Patryk.
Dla dziewczynki nie mam kompletnie pomysłu-podobała mi się Amelia i Antonina,ale nie wiem czy nie zbyt popularne;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry