U nas imię po rodzicach nadajemy jako drugie. A wy planujecie nadawać drugie imiona?
tak planuje, obydwoje z mezem mamy po 2 imiona to i dziecku nie pozalyjemy

ale z wyborem sie wstrzymam az poznam plec (wynik nifty mam juz za 5 dni!!!).
sorry nadal nie umiem w app zacytowac wiecej niz 1 postu

( mnie imie dla chlopaka po tacie sie podoba. w rodzinie mojej mamy jest taka tradycja. Dziadek ze strony mamy byl Jan i nazwal tak najstarszego syna a ten syn nazwal tak swojego syna. Niestety moj brat cioteczny nie ma zony ani dzieci i moze tradycja zostac przerwana ale...on ma 34 i mimo ze jest cale zycie sam to jako facet jeszcze przez wiele lat moze czekac na swoja wybranke i sansa jest!

zapewniam tez ze nie bylo nigdy problemu z rozpoznaniem panow, bo od tego sa zdrobnienia i przezwiska. Dziadek byl nazywany Janem, moj wujek od zawsze byl zwany Januszem (a dla najblizszych Januszkiem), a brat cioteczny to dla nas Jasiek

co prawda mojemu bratu kiedys sie zdarzyla mala afera w banku bo pani sie pomylila i chciala mu wyplacic z konta jego ojca i jeszcze wmawiala biedakowi ze to on ja probowal wprowadzic w blad!

no ale to dlatego ze mieszkali w malej dziurze i to bylo wieki temu gdy nie bylo zbyt dobrych systemow bankowych a pani nie chcialo sie wbic peselu

))
Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge