reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

Wszyscy mi mówią, że na początku jest masakra, a później już jest fajnie, bo dzieci się razem bawią, zajmują same sobą. Mam nadzieję, że rzeczywiście tak będzie! Ja się strasznie cieszę z tej hurtowej ciąży, bo myślałam, że nigdy nie będę miała dzieci. A tu dwójka na raz :-):-)

reklama
Wszyscy mi mówią, że na początku jest masakra, a później już jest fajnie, bo dzieci się razem bawią, zajmują same sobą. Mam nadzieję, że rzeczywiście tak będzie! Ja się strasznie cieszę z tej hurtowej ciąży, bo myślałam, że nigdy nie będę miała dzieci. A tu dwójka na raz :-):-)

Bura wszystko fajnie, ale jak podrosna to pilnuj ich czesto nawet jak jest cisza i myslisz ze slodko spia.
Moje 2 kuzynki sa blizniaczkami, i raz ciocia byla zaskoczona ze blizniaczki tak ladnie i dlugo spia, az bylo to nie do pomyslenia. Jednak zastala "mała" niespodzianke jak weszla do ich pokoju (dziewczynki mialy okolo 1,5 roku) Dziewczynki znalazly sobie zabawe z kupą. WSZYSTKO! bylo brudne od kupy. One same byly brazowe, lozeczka, kolderki, sciany!, zabaweczki, WSZYSTKO.
Wiec jak widzisz w 2 maja wiecej pomyslow :-):-) A ta dluga cisza oznaczala ze cos majstruja o czym ciocia juz pozniej wiedziala. :-) Powodzenia kochana :* hehe

To się zdarza nie tylko bliźniakom, chociaż wiadomo - co dwie głowy to nie jedna! :-)Każde dziecko w pewnym wieku przechodzi tzw okres analny, jedne grzebią sobie wtedy w pieluszkach, innym wystarcza zabawa w piaskownicy, czy plasteliną (chodzi dotykanie czegoś, co w konsystencji przypomina kupę). Ale to fakt - trzeba mieć oczy dookoła głowy :tak:

To się zdarza nie tylko bliźniakom, chociaż wiadomo - co dwie głowy to nie jedna! :-)Każde dziecko w pewnym wieku przechodzi tzw okres analny, jedne grzebią sobie wtedy w pieluszkach, innym wystarcza zabawa w piaskownicy, czy plasteliną (chodzi dotykanie czegoś, co w konsystencji przypomina kupę). Ale to fakt - trzeba mieć oczy dookoła głowy :tak:

Tez fakt ale to podwojne szczescie i podwojny klopot.
Ja myslalam ze na 90% bede miala blizniaki, bo u mnie w rodzinie jest strasznieeeee duzo i tak samo w rodzinie mojego K. Moze nastepnym razem hehe :-):-)

Ja tam na razie wolę nie myśleć, co będzie potem! Trochę mnie to przeraża. Póki co mam nadzieję, że dotrzymam do końca i urodzę dwa zdrowe dzidziusie. To jest najważniejsze! Potem niech się dzieje co chce ;-)

Ja tam na razie wolę nie myśleć, co będzie potem! Trochę mnie to przeraża. Póki co mam nadzieję, że dotrzymam do końca i urodzę dwa zdrowe dzidziusie. To jest najważniejsze! Potem niech się dzieje co chce ;-)

Bura poradzisz sobie na 100% :-) Nie ty jedna i nie ostatnia :) :* Powodzenia kochana i 3mam za was kciuki :) Napewno wszystko pojdzie dobrze :-)

Bura
Oglądałam kiedyś program o kobiecie która urodziła 6raczki!!! :szok:
Wyobraź sobie jak wyglądał jej dzień powszedni.... (mąż w pracy, a ona z 6raczkami + 2bliźniaczkami ok 4letnimi) pomoc od miasta owszem ale dosyć sporadyczna....

Wiem, leci to w Discovery travel and living. Małżeństwo z bliźniaczkami zapragnęło mieć jeszcze jedno dziecko. Okazało się, że to 6-raczki! Masakra :szok:

reklama
Milencia to wcześniej kilka takich fajnych przykładów podała imion co to po turecku coś zupełnie innego znaczą ;)
było coś z męskim członkiem też :-p
te znaczenia imion tureckich mnie juz denerwuja. podbno Natasza znaczy ''pani do towarzystwa'' :sorry:
a tak ostatnio myslalam nad imieniem dla synka i takie uniwersalne to Adam ale adam po turecku znaczy czlowiek i maz nie chce bo to takie zwykle :confused2:
chyba bedzie po prostu dzidzius ;-)
Wiem, leci to w Discovery travel and living. Małżeństwo z bliźniaczkami zapragnęło mieć jeszcze jedno dziecko. Okazało się, że to 6-raczki! Masakra :szok:
no to dobiero rodzinka :-p;-)

Do góry