reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

nie wiem... po prostu na tamtym forum było tak od początku... a tu wymieniamy się poglądami na temat imion itp...
więc to nie jest coś takiego że napiszesz
imię dla mojgeo dziecka (np) Tomek
bo w tym momencie ja chciałabym się spytać a czy dajesz drugie a skąd ten pomysł itp itd....:-p chyba rozumiesz co mam na myśli;-):-)

reklama
Jest gdzieś na BB taki zbiorowy temat o imionach - z tego, co pamiętam, to tam są właśnie spisane wg popularności czy jakoś tak...

pewnie w wiekszosci i tak imiona zmienia sie :) ja niby mam typy ale to tez nei wiadomo do konca bo moze jakies fajne jeszcze mi sie nasunie do listopada :) widzialam ze na innych forach jak malenstwa sie rodzily to byly takie listy :) odrazu z data i wymiarami :) przejrzyste i dobrze czytelne

Lista najpopularniejszych imion nadawanych w Wawie jest tu Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki ale nie wiem czy jest sens się tym sugerować skoro najpopularniejsze to ok 300 dzieci na całe miasto i okolicę? Zresztą jak się jakieś imie podoba to nie ma znaczenia czy jest bardzo popularne czy oryginalne - to rodzicom ma się podobać :o)
Nasz będzie Miki czyli Mikołaj - mam tylko nadzieję, że nie zmieni mi się termin porodu z 21.11. na 06.12 bo imieniny i urodziny w jednym dniu to nie fajnie ;-)

U mnie przy pierwszej ciazy jak wybralismy imie Zuzia tez sie nie podobalo rodzinie i nawet mowili ze nie beda tak wolac do wnuczki, my postawilismy na swoim i swiata poza swoją Zuziulką nie widzą:tak::-D Teraz za to sie nie wtrącają, chyba zrozumieli ze rodzice wiedza najlepiej jak nazwac swoje dziecko.

A tak wogole to fajnie by bylo zebrac jakos w calosc te nasze pomysly a potem ostateczne imiona, najlepiej na pierwszej stronie, ale ja niestety nie mam o tym zielonego pojecia

Spokojnie zrobie taka liste:)

pewnie w wiekszosci i tak imiona zmienia sie :) ja niby mam typy ale to tez nei wiadomo do konca bo moze jakies fajne jeszcze mi sie nasunie do listopada :) widzialam ze na innych forach jak malenstwa sie rodzily to byly takie listy :) odrazu z data i wymiarami :) przejrzyste i dobrze czytelne

dokładnie na sam koniec zrobimy sobie nowy temat... i będzie się doopisywać każda po powrocie ze szpitala już z dzidziusiem:tak: wtedy imię będzie pewne... hehe

Słuchajcie! WRESZCIE! - stało się! Mamy imiona! :-):-):-)
SONIA i LEON
Trochę mi niezręcznie, bo wiem że któraś z Was też Leona wybrała, no ale w końcu trudno nie nadać imienia tylko dlatego że ktoś już takie wybrał prawda?
Ojjjjj dłuuugoooo to trwało ale wreszcie udało się :-)
Nawet nie wiecie jak się cieszę - dla mnie to kolejny krok naprzód:-)

ślixczne .... u mnie jeszcze imion brak... a raczej jest ich za dużo....:nerd:
bo z 6 dla dziewczynki i z 6 dla chłopca... i nie wiem na które się zdecydować.....:baffled:
bo mi się wszystkie podobają..... ehhhhh
a jak mi się Marcel podoba to ... najlepiej mi D powiedział że chce inne a ja do niego że nie chcę żadnego typowo polskiego imienia,...
a on do mnie to damy jakieś inne... a ja mówię że ja nie chcxę znanego....
to ten do mnie że damy takie którego jeszcze nikt nie ma i nie jest zapisane w żadnej książce......:confused:
zaczęłam się śmiać że takie właśnie to raczej nieistnieje skoro nigdzie nie występuje:-):rolleyes:

reklama
u mnie wsumie tez caly czas te imiona sie zmieniaja...a w dodatku dla chlopca jeszcze nie szukalam,tylko dla dziewczynki...a imiona mam takirazem z moim M:nikole,natalie,valeria,chantal\....no i to chyba na tyle...a moj caly czas sie tez upiera do imienia viktoria:dry:ah..juz sama niewiem...:-pa tu niespodzianka bedie i wyskoczy mi z brzuchalka chlopczyk-to dopiero bedzie wtedy zaskoczenie..hehehe..ale mam nadzieje ze 3 lipca juz sie dowiem kogo mam w brzusiuniu:-D

Do góry