reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona Naszych fasolek

Dla nas Aleks to, to samo co Aleksander wiec raczej i w ten sposob nie przejdzie.

Polska wersja to chyba jednak Aleksy i w skrócie Alek. Franuś jest super, po moim tatusiu, a Igor też ładnie - to akurat tatuś wspomnianego Alka:). Antoś też jest w rodzinie - imię teścia:).
Tylko Samuela nie mam wśród krewnych i znajomych...:). Same super imionka.

reklama
Samuel to bardzo ladne imie! A znojomymi sie nie przejmuj - jak sie beda gniewac, tzn. ze lobuzy sa, a nie znajomi. Zreszta dla nich, to przeciez rodzaj komplementu, ze spodobalo Was sie to imie, ktore oni rowniez wybrali dla swojego synka.

Tau a może Olek, jako zdrobnienie od Aleks, a nie Aleksander?
Mnie jest znane imie Aleksander i od tego imienia zdrobnienia Olek i Alek lub Aleks.
Tak samo jak Aleksandra zdrobnienie to Ola.
Alex to osobne pelne imie.

Ja jakos nie przepadam za takimi imionami, ktore maja zdrobnienia i brzmia inaczej niz pelne imie. Mam meza Przemyslawa, na co dzien mowie Przemek. Jak ktos powie Przemyslawie to wydaje mi sie jakby to nie moj maz;-). Tak samo jest z tesciowa Wiesława i tesciem Zbigniewem. Ja Marta to Marta i koniec ;-)Dlatego dla dzieci szkukalam imion, ktore zawsze brzmia tak samo. Sandra a teraz Amanda ;-)

Czy naprawdę imię Lena zrobiło się takie popularne ostatnio :confused:
Cholewka, dobrze, że w moim najbliższym otoczeniu i w rodzinie nie ma ciężarnych poza mną, to nikt mi nie podbierze mojej Leny :-p Ale z drugiej strony niefajnie, jak np. moja córka będzie miała w klasie 5 imienniczek :baffled:
No, ale zdania nie zmienimy... chyba, że będzie chłopak, hehe :-D

Martusia a jak będziecie zdrabniać Amandę:confused:

Amandusia? :-)

Mysle, ze nie ma koniecznosci kierowac sie w wyborze imienia tym, czy jest od niego zdrobnienie, gdyz dzieci rosna szybko i przez duuuzo wieksza czesc zycia sa doroslymi.
Od "naszego" imienia nie ma zdrobnienia (Liv), no na sile mozna Livia wolac w dziecinstwie :-pbo to chyba od Liv sie wzielo, ale jest za to piekne i mysle, ze corka bedzie zadowolona, jak juz nam dorosnie kiedys tam :)

reklama
Do góry