reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

agusia ja własnie dzisiaj w nocy- jak nie mogłam spać- wymyślałam sobie, ze moje dziecko nie będzie Mikołajem, Sylwestrem...żadnym "światecznym"- czy jak to nazwać;-) imieniem..
ale imię chyba ok:-) mamy znajomych którzy mają synka Mikołaja.

reklama
Dla dziewczyny wybraliśmy imię Matylda - chyba jeszcze tu nie padło.
Z chłopakiem mamy problem; przez długi czas M. upierał się przy Samuelu, a ja uważam, że jest zbyt oryginalne jak na polskie warunki. Ostatnio stanęło na Przemysławie lub Danielu, ewentualnie Pawle albo Konradzie, ale negocjacje są dość burzliwe ;).

agusia : Mikołaj bardzo ładne imię,też się nad nim zastanawialiśmy. Ja miałam być Mikołajem z racji urodzin 6 grudnia ale wyszła dziewczynka:-)

nalka : Nina też jest moim cichym faworytem ale mężulek kręci nosem i twardo stoi przy Jagodzie

ehh, ja od zawsze chciałam Ninę ale mój dostaje gorączki jak to słyszy, za to moi coraz częściej mówią o Majce, a gdyby jednak okazał się chłopiec to zaczęło mi się podobać Adaś, tak ku czci Adama Małysza ;-)

Mi teoretycznie wybraliśmy po 2-3 imiona, ale najbardziej podoba nam się Nikola i Krystian:)

c55fdqk34xsn20ut.png

my jeszcze nic nie wybraliśmy, nawet o imionach nie rozmawialiśmy. Imiona, o których wcześniej pisałam (Lena, Martin) raczej w grę nie wchodzą, może jeszcze ta Lena by u małża przeszła, więc będziemy intensywnie myśleć pewnie pod koniec ciąży ;-)
(chociaż Michaś dziś mi powiedział, że dzidziuś na imię będzie miał... Chłopak :-D tak po prostu)
zastanawiam się nad imionami uniwersalnymi, często bywamy w Niemczech i wolałabym imię z którym nie będzie tam problemu (z Michałem Niemcy mają mały kłopot jak mają przeczytać/napisać :-p)

Ostatnia edycja:
Nina super, nasi bliscy znajomi mają Ninkę..więc u nas już odpada.
dziuba Adam ładnie, ale nigdy by mi nie przyszło do głowy, ze ku czci Malysza...

Dziewczyny ja kilka dni temu pisałam że będzie Aleks, a wczoraj po przepatrzeniu listy imion jeszcze Emil nam wpadł w oko (mężowi też Alwin, i Bruno - ale ja stanowczo protestuję). Które z tych dwóch podoba się wam bardziej?

reklama
Do góry