reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

u mnie w rodzinie było dokładnie tak samo, cała ciąza była Majka, facet przytakiwał że ok, poszedł zarejestrować małą, przynosi akt urodzenia a tam suprajs, Anna Jankowska :)

reklama
asia mój mówi tak samo..ale powiedziałam mu, ze do dwóch tyg można zmienic imię..i narobię wiochy i pójdę zmienie jak mi wyskoczy np z Jasiem dla chlopca- o to imię się spieramy i spieraliśmy przy 1-szej ciązy..
igocencja my też szukamy krótkiego imienia. Mamy już Igę i teraz może Adę..ale nazwisko też mamy 3literowe:-) takze 6 liter i po podpisie...

U nas Nina odpada jak pisałam..podobało mi się Lena, ale jakoś za dużo ich naokoło sie robi...mój P wymyślił Adę i na razie nic innego nie wymyśliłam. no chyba, ze bedzie facet..to wtedy nie wiem...Jaś odpada, nie ma takiej opcji dla mnie, bo P się upiera..ale nie odpuszczę. Każde inne tylko nie Jaś.

my tez z mężem jesteśmy mało zgodni jeśli chodzi o imię. Wszystkie imiona które mi się podobają, kojarzą mu się z jakimiś osobami za którymi nie przepada. Jest zachwycony wszystkimi ruskimi imionami dla dziewczynek a dla chłopca wymyśla takie które mi w ogóle się nie podobają :-)

a u nas jest wielka niewiadoma. Jak dziewczynka to Izabela ale jak chłopiec to sami nie wiemy. Mikołaj , Jakub i sami nie wiemy jak ;)

na szczęście jeszcze sporo czasu. jak będziemy znali płeć dzidziusia to wtedy na pewno zdecydujemy sie na jakieś imie.

Mi też się podobają krótkie imiona dla dziewczynek, jak Iga, Ida, ale w ogóle mam mętlik i nie mam jeszcze konkretnego typu. Dla chłopca na razie wygrywa Szymon. Mąż nie ma żadnych typów tylko systematycznie weryfikuje moje;-)

Ale jak tu piszecie, że potrafią niektórzy zarejestrować imię inne niż miało być, to chyba bym udusiła na miejscu jakby mój tak zrobił i jeszcze wybrał jakieś co mi się nie podoba:-D

Ania masz jakieś skojarzenia złe z Jaśkami czy po prostu Ci się nie podoba? jak dla mnie mogło by być Jaś, z kolei S jest na nie :wściekła/y:

koszmar z tymi imionami, mój S mówi że przyjdzie czas to się wyklaruje wszystko, ale jak mam gadać do brzucha?? Kochanie? Skarbie? Dzidziu? zgłupieje mi dziecko :-D

reklama
U nas nie ma problemu z imieniem. Z racji,że mąż jest cudzoziemcem, mały będzie miał imię z kręgu ojca, czyli Karim. Imię zostało zaakceptowane przez dziadków i otoczenie.;)

Do góry