dziewczyny, a tak z ciekawości: ile dni po transferze jak beta wynosi 0 to już faktycznie nie ma na co liczyć? Tak bez kitu i robienia zbędnej nadziei.
reklama
LadyCaro
Fanka BB :)
jak nie ma kreski 5 dpt? To chyba dużo za wcześnie, żeby tracić nadzieję na powodzenie. To odpowiednik 10 dpo tylkoJa bym powiedziała, że 4-5 dot 5dbiowej blaszki. Ale to tylko teoria…
A jakie masz AMH?Rozmawiałam tylko telefonicznie z embriologiem który przekazywał mi tą wiadomość. Powiedział tylko że powodem może być przyczyna naszej bezpłodności- tak ogólnie. Jak pytałam to podobno zdarza się dość często i kolejne próby są już udane często. Nie wiem co o tym myśleć, trafiliśmy do kliniki z powodu problemów z plemnikami. A mi się teraz wydaje że to ja mam problem bo wystymulowałam 6 komórek i tylko 4 dojrzałe. 1 odpadła od razu po zaplodnieniu, 1 została uznana za dobrze rokującą a 2 słabo rokujące. Czyli chyba słabo jak na osobę teoretycznie bez problemów z płodnością. Co jeszcze mnie zastanowiło dowiedziałam się że moje zarodki były obserwowane w 2 a potem dopiero w 5 dobie, więc tak naprawdę nie wiadomo kiedy zaczął być z nimi problem. Nie wiem czy to powszechna praktyka ale wydawało mi się że zarodki są stale monitorowane lub codziennie...
lilly_2
Aktywna w BB
Tylko ja za każdym poprzednim razem miałam porbaną jedną komórkę (na pierwszej i drugiej punkcji). Chyba że ja czegoś nie rozumiembo często jest to mylone z zarodkami a tu nie chodzi o zarodki bo można nie uzyskać żadnego.
Jeśli nie uzyska się z dwóch procedur po minimum 2 dojrzałe komórki wtedy nie można już podejść na własnych komórkach zostaje ak lub az. To jakby świadczy o złej odpowiedzi organizmu na stymulację.

A źle doczytałam. Chodziło mi o betę… kreski to może nie być długo długo.jak nie ma kreski 5 dpt? To chyba dużo za wcześnie, żeby tracić nadzieję na powodzenie. To odpowiednik 10 dpo tylko
LadyCaro
no ja nie będę miała innej możliwości, bo w wigilię pewnie wypadnie 5dptNatomiast no jak w 5dpt beta jest 0 to chyba małe szanse, chociaż na pewno i takie przypadki były, że coś tam później ruszało. A z tym testowaniem sikancami to daj pan spokój… wykończyć się można![]()

reklama
raisonnablement
To może uda ci się w wigilię zrobić betę?no ja nie będę miała innej możliwości, bo w wigilię pewnie wypadnie 5dpt![]()