reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Maly update o mojej histero. Dwa razy była już przekładana, bo endo za grube, potem cykl na dupku się zaczął i znów endo za grube. Tym razem udało mi się wyliczyć co do dnia na 8dc (umawiałam 3 tygodnie wcześniej), cykl idealnie współpracował, histero miała być dziś. I co? W środę dostałam telefon, że zepsuł im się histeroskop 🤡 i że może za miesiąc będzie naprawiony, ale to się okaże.
A dzień przed telefonem mój mówi do mnie "ciekawe czy inni ludzie też mają tyle pecha, co my, przecież co się może nie udać, to się nie udaje"🤡

reklama
Na mnie chyba działa jakikolwiek progesteron, bo swój mam raczej marny - nawet jak mam 100dc to poziom hormonów na podłodze. Zawsze przychodzi tylko po odstawieniu nigdy w trakcie. Wasze cykle chyba po prostu są dobrze zaprogramowane.

Mój ginekolog w Polsce stwierdził że jestem jego pierwszym takim przypadkiem że nie chce się uregulować za żadne skarby. Dopóki biorę regularnie leki na wywołanie okresu to jest (przynajmniej z odstawienia) a jak tylko nie biorę nic to cykle śpią i se mogę nawet pół roku czekać na cokolwiek. U mnie cykle bezowulacyjne = brak okresu - do czasu aż go nie wywołam.

Ja jestem właśnie ciekawa, czy jakbym brała luteinę albo besins to też bym dostała okres.
No ale względnie patrząc duphaston ma po prostu mikre dawki proga. 10 mg, gdzie w takim cyclogescie jest 400. Jestem skłonna nawet uwierzyć, że ten dupek jest wypisywany dla picu i spokoju głowy kobiet 😂😂
Też mam taka myśl 😂 że jak taka dawka może cokolwiek zablokować

U mnie dalej okresu brak 😞 ale przynajmniej dostałam dalszą rozpiskę leków, dochodzi mi menopur i puregon, jak w końcu ten okres przyjdzie... specjalnie ubrałam dziś białe spodnie żeby go wywołać i nic 😄

Cześć 🤗

Wykupiliśmy wczoraj receptę więc teraz czekam do 20 dc i startuje 😊

Chciałabym Was zapytać, bo czytam, że na stymulacji przybiera się kilogramów. Jak było u Was? 😊
Ja na krótkim protokole jakieś 2kg ale byłam mocno opuchnięta od encortonu. Ale po punkcji stopniowo schodziło jak odstawilam encorton

Na mnie chyba działa jakikolwiek progesteron, bo swój mam raczej marny - nawet jak mam 100dc to poziom hormonów na podłodze. Zawsze przychodzi tylko po odstawieniu nigdy w trakcie. Wasze cykle chyba po prostu są dobrze zaprogramowane.

Mój ginekolog w Polsce stwierdził że jestem jego pierwszym takim przypadkiem że nie chce się uregulować za żadne skarby. Dopóki biorę regularnie leki na wywołanie okresu to jest (przynajmniej z odstawienia) a jak tylko nie biorę nic to cykle śpią i se mogę nawet pół roku czekać na cokolwiek. U mnie cykle bezowulacyjne = brak okresu - do czasu aż go nie wywołam.
U mnie było identycznie. Pomaga mi tylko metformina 2 tysiace + i to koniecznosc nac w pierwszych dniach cyklu 🫣 dokladnie miovella nac w tym cyklu nie bralam i nie mialam owulacji wiec tym samym moglabym czekac na okres i rok...

reklama
Dziewczyny a jak bylo u Was? Przy wiekszej ilosci zarodków zaczynaliscie transfery od tych "najlepszej" klasy czy tych mniej rokujacych? Bo rozne w necie czytalam opinie

Do góry