reklama

In vitro 2024 - refundacja

Maly update o mojej histero. Dwa razy była już przekładana, bo endo za grube, potem cykl na dupku się zaczął i znów endo za grube. Tym razem udało mi się wyliczyć co do dnia na 8dc (umawiałam 3 tygodnie wcześniej), cykl idealnie współpracował, histero miała być dziś. I co? W środę dostałam telefon, że zepsuł im się histeroskop 🤡 i że może za miesiąc będzie naprawiony, ale to się okaże.
A dzień przed telefonem mój mówi do mnie "ciekawe czy inni ludzie też mają tyle pecha, co my, przecież co się może nie udać, to się nie udaje"🤡

reklama
Na mnie chyba działa jakikolwiek progesteron, bo swój mam raczej marny - nawet jak mam 100dc to poziom hormonów na podłodze. Zawsze przychodzi tylko po odstawieniu nigdy w trakcie. Wasze cykle chyba po prostu są dobrze zaprogramowane.

Mój ginekolog w Polsce stwierdził że jestem jego pierwszym takim przypadkiem że nie chce się uregulować za żadne skarby. Dopóki biorę regularnie leki na wywołanie okresu to jest (przynajmniej z odstawienia) a jak tylko nie biorę nic to cykle śpią i se mogę nawet pół roku czekać na cokolwiek. U mnie cykle bezowulacyjne = brak okresu - do czasu aż go nie wywołam.

U mnie dalej okresu brak 😞 ale przynajmniej dostałam dalszą rozpiskę leków, dochodzi mi menopur i puregon, jak w końcu ten okres przyjdzie... specjalnie ubrałam dziś białe spodnie żeby go wywołać i nic 😄

Na mnie chyba działa jakikolwiek progesteron, bo swój mam raczej marny - nawet jak mam 100dc to poziom hormonów na podłodze. Zawsze przychodzi tylko po odstawieniu nigdy w trakcie. Wasze cykle chyba po prostu są dobrze zaprogramowane.

Mój ginekolog w Polsce stwierdził że jestem jego pierwszym takim przypadkiem że nie chce się uregulować za żadne skarby. Dopóki biorę regularnie leki na wywołanie okresu to jest (przynajmniej z odstawienia) a jak tylko nie biorę nic to cykle śpią i se mogę nawet pół roku czekać na cokolwiek. U mnie cykle bezowulacyjne = brak okresu - do czasu aż go nie wywołam.
U mnie było identycznie. Pomaga mi tylko metformina 2 tysiace + i to koniecznosc nac w pierwszych dniach cyklu 🫣 dokladnie miovella nac w tym cyklu nie bralam i nie mialam owulacji wiec tym samym moglabym czekac na okres i rok...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry