reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Super świetny wynik 😍 w piątek to trochę późno chyba?

A pytanie mam takie ogólne, na jakim etapie wiadomo że transfer będzie odroczony? Po punkcji jak u @Emily0308? I w sumie od czego to zależy w głównej mierze?
w 6 dobie będą dzwonili więc chyba normalnie :)

Ja się dowiedziałam teraz bo takie były ustalenia że zdecydujemy po punkcji 😊 przed nią nie miałam przeciwwskazań do świeżego transferu . Trochę się zasmuciłam , że musimy go przełożyć bo po cichu liczyłam mocno na swiezy .. 😐

reklama

A pytanie mam takie ogólne, na jakim etapie wiadomo że transfer będzie odroczony? Po punkcji jak u @Emily0308? I w sumie od czego to zależy w głównej mierze?
Mi lekarz powiedział że zobaczymy jak poziom progesteronu zaraz przed punkcja (przed podaniem tego ostatniego zastrzyku) i wtedy zdecydujemy, czy trzeba odroczyć - u mnie nie trzeba było :)

Tak jak dziewczyny piszą, przy podejrzeniu/dużym ryzyku hiperki z reguły jest odroczony transfer. No i jeśli progesteron będzie powyżej 1 w dniu podania ovi (dwa dni przed punkcja) :)

Jak tam po pierwszych zastrzykach? :)

Tak jak dziewczyny piszą, przy podejrzeniu/dużym ryzyku hiperki z reguły jest odroczony transfer. No i jeśli progesteron będzie powyżej 1 w dniu podania ovi (dwa dni przed punkcja) :)

Jak tam po pierwszych zastrzykach? :)
Dzięki na info :)

Dzisiaj drugi zastrzyk, tym razem sama zrobiłam. Zuch dziewczyna ze mnie 😆

A Ty jak się czujesz? ☺️

Dzięki na info :)

Dzisiaj drugi zastrzyk, tym razem sama zrobiłam. Zuch dziewczyna ze mnie 😆

A Ty jak się czujesz? ☺️
Super! Widziałam gdzieś w necie takie pasy ściskające specjalnie do samodzielnych zastrzyków - które miały jeszcze możliwość zamontowania takiego elementu do ogrzewania lub chłodzenia miejsca 🧐 dobrze że nie było wysyłki do Europy bo pewnie bym kupiła i potem bym się wkurzała że niepotrzebne bo i bez bajerow się da :D

Ja bardzo dobrze, informacja o ilości zamrożonych zarodków zdjęła mi wielki ciężar z serca 🥹 I właśnie zaczął mi się okres po punkcji (idealnie bez żadnego przesunięcia), więc czekam na wizytę z podglądem w okolicach 11 dc i informację kiedy crio- transfer :)

reklama
Super! Widziałam gdzieś w necie takie pasy ściskające specjalnie do samodzielnych zastrzyków - które miały jeszcze możliwość zamontowania takiego elementu do ogrzewania lub chłodzenia miejsca 🧐 dobrze że nie było wysyłki do Europy bo pewnie bym kupiła i potem bym się wkurzała że niepotrzebne bo i bez bajerow się da :D

Ja bardzo dobrze, informacja o ilości zamrożonych zarodków zdjęła mi wielki ciężar z serca 🥹 I właśnie zaczął mi się okres po punkcji (idealnie bez żadnego przesunięcia), więc czekam na wizytę z podglądem w okolicach 11 dc i informację kiedy crio- transfer :)
Super ☺️ to ile dni po punkcji dostałaś okres? Przekłada się to na długość fazy lutealnej?

Do góry