reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
W lux med jest chyba inaczej niż w Medicover bo pamiętam, że @LadyCaro miała przejścia. A w lux med beta jest w pakiecie bez skierowania (przynajmniej w moim) więc nie muszę się o nic prosić. A skierowania honorują od każdego lekarza i jak są w palecie to robisz za darmo.
A znowu jak nie mieli specjalisty to poszlam prywatnie do wybranego przez siebie i zwrócili mi 100% (ok 400zl)

*przepraszam za wypowiedź w wątku który mnie niedotyczy
Ola, to nie są kreski, nie ma tu zasady, że wypowiadają sie tylko zapisane osoby :)
Ja zapraszam każdego, kto ma chęć i potrzebę tu być lub ma wiedzę, która chce sie podzielić.

Na razie wiem tylko o tych dwóch lekach, w środę idę na wizytę to będzie 7 DC może coś mi dołoży lekarka. Ja jeszcze nie jestem obeznana w tych lekach więc nie wiem co to znaczy że antagonista zostanie włączony.
Te leki, które bierzesz mają pobudzić pęcherzyki do wzrostu. Rolą antagonisty, włączonego później (najczęściej od 7-8 dnia cyklu) jest zapobieganie przedwczesnemu, samoistnemu pękaniu pęcherzyków. Czyli takie zabezpieczenie, żeby pęcherzyki dotarły w całości do punkcji :)

Na razie wiem tylko o tych dwóch lekach, w środę idę na wizytę to będzie 7 DC może coś mi dołoży lekarka. Ja jeszcze nie jestem obeznana w tych lekach więc nie wiem co to znaczy że antagonista zostanie włączony.
2 to i tak dużo, ja miałam 1 - gonadotropiny w dawce 150 ;-) I później antagonistę. I to raczej kwestia rezultatów badań, nie wieku :-P

Ja brałam Bemfolę i Menopur, a od chyba 6 czy 7dc jako antagonistę Ganirelix, żeby pęcherzyki nie popękały.
Lekarz Ci wszystko powie co i jak, na spokojnie :)

Nie do mnie pytanie, ale w klinice powiedzieli mi po punkcji, że za tydzień dostanę okres. I tak było, dostałam po 6 dniach, czyli mój cykl, w którym była punkcja, trwał 17 dni. Przez to kolejny cykl się też poprzestawiał i był dłuższy - 37 dni, a standardowo mam 29-32.

@Motylkowa! transfer będziesz miała na naturalnym czy sztucznym cyklu? 🍀
.

Ostatnia edycja:
dziewczyny macie pakiety w medicover/luxmed?
Myślicie że jak mam medi i bym napisała na czacie czy mi dadzą skierowanie na betę i progesteron to dostanę?😃mam tam pakiet i byłam tylko 2 razy na cytologii..raz chciałam badania na krew rozszerzone to powiedzieli a po co, mam raz w roku morfologię, witaminę d i coś jeszcze i jak nie ma przesłanek to po co mi inne badania😅
Ja mam medi. I zawsze udaje mi się zdobyć wszystkie skierowania jakie chce - czasami udaje się za pierwszym razem, a czasami kilka podejść (czat/rozmowa telefoniczna/wizyta personalna) - po prostu trochę trzeba się pouzerac niestety czasami lub pokombinować.

reklama
Teraz czekam na wyniki biopsji, więc jeśli wyjdzie dalej zapalenie to będę go leczyć w tym cyklu więc nie miało sensu wrzucać mnie od razu na sztuczny albo robić stymulację. Dowiem się za tydzień jakie są wyniki i wtedy mam też podgląd jajników i bedzie lekarz podejmować decyzje co dalej :) najlepiej by było jakby się okazało że zapalenia nie ma a na monitoringu piękna naturalna owulka za dwa dni i super endo i zrobimy na naturalnym od razu :D ale już wyczerpałam chyba limit szczęścia w tym miesiącu więc raczej nastawiam się na antybiotyk i pewnie potem cykl sztuczny :)
życzę Ci tej pierwszej opcji 🍀 :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry