amusedxxx
Moderator
Aa no tak, w luxmedzie też mam już umówioneDziś mam w luxmedzie, a za tydzień na NFZ moja lekarka prowadząca mi robi

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aa no tak, w luxmedzie też mam już umówioneDziś mam w luxmedzie, a za tydzień na NFZ moja lekarka prowadząca mi robi
Wiem wiem lekarz mówił że 11-14 tc, a będę 8+6 na wizycie 20.11 więc ciekawe czy jak zadzwonię np 21.11 to czy będą mieli termin na za 3 tygPrenatalne robi się od 11+0 do 13+6. Ja mam za 45 minut pierwsze (11+5), a dokładnie za tydzień (12+5) drugie. Podobno tak, żeby płeć podejrzeć to właśnie warto w okolicach tego 13 tygodnia zrobić
Ja bym po 13+4 pewnie bym już się nie zdecydowała robić, bo bałabym się, ze będzie już za duża dzidzia
Można się umawiać bez skierowania?Aa no tak, w luxmedzie też mam już umówioneto trzymam kciuki za dzisiaj, poprosimy o foto bąbelka
![]()
Mi lekarka założyła kartę ciąży już na pierwszej wizycie i do tego dostałam wszystkie skierowania na krew i na usgMożna się umawiać bez skierowania?![]()
Aaa okMi lekarka założyła kartę ciąży już na pierwszej wizycie i do tego dostałam wszystkie skierowania na krew i na usga na NFZ dostanę skierowanie od lekarki w klinice w piątek, więc też już się będę umawiać
Czemu?Źle wspominam badania 1 trymestru. Głównie przez test pappa![]()
U mnie te statystyki wprowadziły bardzo dużo stresu na początku ciąży. Może jestem trochę teraz negatywnie do tego badania nastawionaCzemu?![]()