reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ojej, ja bym chyba na zawał padła :D ale super że się udało przesunąć wizytę od razu na ten sam dzień. Czyli pod koniec lipca zaczynacie procedurę? :)
Dokładnie tak było, prawie zawał dostałam. Dzwoniąc do kliniki już miałam przeczucie że o ile w ogóle się oddzwonię to pewnie mi powiedzą że dr już nie ma.
Tak 18 sprawdzenie wyników, rozpisanie stymulacji i w nowym cyklu po 28 startujemy że stymulacja 🤞🏻 o ile znowu nie pomyle godzin 🤣 ale mazy już się zobowiązał do pilnowania i prowadzenia kalendarza wizyt :D

reklama
o matko niezła pomyłka 😅 ja zawsze proszę panią w recepcji żeby mi zapisała na karteczce następny termin i przyczepiam na lodówkę. Jak tego nie zrobię to potem zawsze muszę dzwonić i prosić o przypominajke na jaką godzinę 😅
U mnie na szczęście klinika wysyła sms z przypomnieniem o godzinie wizyty dzień wcześniej 🤣

akurat taki pojemnik to kwestia mniej niż 5 zł, więc wyjdzie taniej niż jakbym miała kupić jakieś zwykłe większe plastikowe pudełko 😅
Ja właśnie nie kupiłam przed i żałowałam, bo nie mogłam dorwać potem tego pudełka „na już” stacjonarnie w aptece ani nawet sklepie medycznym. Więc moje peny i igły siedzą w słoikach 🤡

Z ciekawostek dzisiaj w klinice dowiedziałam się, że mają ponad 200 par zakwalifikowany ale stymulacje na ten moment są jeszcze w stanie robić na bieżąco. Nie ma jeszcze kolejki oczekujących. Zaskoczona jestem że tyle osób już jest po miesiącu od startu

Z ciekawostek dzisiaj w klinice dowiedziałam się, że mają ponad 200 par zakwalifikowany ale stymulacje na ten moment są jeszcze w stanie robić na bieżąco. Nie ma jeszcze kolejki oczekujących. Zaskoczona jestem że tyle osób już jest po miesiącu od startu
Myślę że wiele par które już leczyły się w klinikach, szykowały się do rozpoczęcia procedury jeszcze przed startem refundacji, badania na własną rękę itp :)

Myślę że wiele par które już leczyły się w klinikach, szykowały się do rozpoczęcia procedury jeszcze przed startem refundacji, badania na własną rękę itp :)
Tez tak sądzę. Myślę że teraz jest największy natłok ludzi a w przyszłym roku będzie już spokojniej. Teraz jest kumulacja osób które czekały na refundację i opóźniały podejście do ivf z osobami które są na świeżo z tematem.

Tez tak sądzę. Myślę że teraz jest największy natłok ludzi a w przyszłym roku będzie już spokojniej. Teraz jest kumulacja osób które czekały na refundację i opóźniały podejście do ivf z osobami które są na świeżo z tematem.
Zobaczymy jak to będzie ☺️ Gameta ostatnio podała informacje, że mają już 21 potwierdzonych ciąż z programu :)

Załączniki

• IMG_7817.jpeg
    IMG_7817.jpeg
    71,1 KB · Wyświetleń: 117
reklama
Do góry