Cywil87
Fanka BB :)
Ja w Bocianie żadnych badań nie miałam zleconych..sama dla siebie zrobiłam przed drugą punkcja..Pytam, bo właśnie mnie olśniło, że powinny być zrobione przed zabiegami, a nikt słowem mi o tym nie napomknął...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja w Bocianie żadnych badań nie miałam zleconych..sama dla siebie zrobiłam przed drugą punkcja..Pytam, bo właśnie mnie olśniło, że powinny być zrobione przed zabiegami, a nikt słowem mi o tym nie napomknął...
Tak ja miałam:Musiałyście zrobić jakieś badania z krwi dla anestezjologa przed punkcją?
W zasadzie, to wcale nie jest źle - złapałam do tego tematu miły dystans i przyjmuję sprawy takimi, jakimi są - w końcu i tak nie mam na to większego wpływu. Jak to mówią - wyżej dupy nie podskoczęHej. Strasznie mi przykro, że znowu nie po drodze z rozpoczęciem stymulacji, to musi być frustrujące i przykre
Super, że zajęłaś głowę sprawami świątecznymi, ja planuję ubrać choinkę w ten weekend po powrocie stąd już z kropkiem na pokładzie
A co u mnie? Pojutrze mam transfer![]()
I tak nie jest źle, dokładnie rok po mnie koleżanka w UK prowaadzila ciążę i miała więcej badań niż ja w Norwegii. Ciąża uznawana jest w 16tc, jedyne usg wykonywane jest w 19tc. A chodzi się do położnych, mierzą brzuch i sprawdzają echo serca tymi detektorami, ale z drugiej strony nigdy nie zostałam olana... każda watpilowsc mogłam pisać dzwonić, słyszałam tylko że gdyby coś się działo w 15 minut jesteś w szpitalu, 10 min lotu i 5 min czekania na helikopter. Za to kolejek nie ma. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ale paracetamol to tam dają na wszystko, śmieją się sami że wprowadzą lody o smaku paracetamolu. Witamina D, Witamina C i paracetamol to podstawy.Dzięki. Uspokoiłaś i to bardzo! A co do paracetamolu to prawda, to tutaj remedium na całe zło tego świata. Właśnie dlatego, zdecydowałam się na ivf w Polsce. Stosunek do leczenia w tutejszej służbie zdrowia pozostawia wiele do życzenia o czym się przekonałam nie tylko ja ale i moje otoczenie. Tak samo z prowadzeniem ciąży, pierwsze USG na NHS jest w okolicy 12 tyg. A ciąże prowadzą głównie położne, nie ma badania bety lekarza się widzi dopiero jak są mega komplikacje, terminy do specjalisty to około 7 miesięcy. Całkiem inaczej to wszystko tu wygląda niż w PL. Dobrze , że w okolicy są polskie prywatne ośrodki zdrowia, inaczej bym tu zginęła albo bujała się nie wiadomo ile z leczeniem.
Tylko i wyłącznie Anna Wójtowicz.Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze bety!
Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa i okolic, polecacie jakieś miejsce/lekarza na badania prenatalne 1 trymestru?
Skoro są chipsy o smaku octu to lody o smaku paracetamolu to kwestia czasuI tak nie jest źle, dokładnie rok po mnie koleżanka w UK prowaadzila ciążę i miała więcej badań niż ja w Norwegii. Ciąża uznawana jest w 16tc, jedyne usg wykonywane jest w 19tc. A chodzi się do położnych, mierzą brzuch i sprawdzają echo serca tymi detektorami, ale z drugiej strony nigdy nie zostałam olana... każda watpilowsc mogłam pisać dzwonić, słyszałam tylko że gdyby coś się działo w 15 minut jesteś w szpitalu, 10 min lotu i 5 min czekania na helikopter. Za to kolejek nie ma. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ale paracetamol to tam dają na wszystko, śmieją się sami że wprowadzą lody o smaku paracetamolu. Witamina D, Witamina C i paracetamol to podstawy.