Trzymam mocno kciuki :-*Dziewczyny, mamy 4 zapłodnione komórki, w tym dwie dobrej jakościwarto się było kłuć przez tyle tygodni. Trzymajcie dalej kciuki, żeby przetrwały hodowlę.
reklama
krasulkaa
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. My jesteśmy na etapie poszukiwań kliniki Poznań/Łodz. Ale do rzeczy.. może już tu setki razy pisaliście o tym a teraz się do tego nie do kopie. Interesuje mnie szacunkowo ile i jakie badania musieliście robić co zleciła Wam klinika. I mniej więcej ile kasy straciliście na to, chyba że to było już refundowane przez klinikę. Czy to już robiliście będąc po wizycie kwalifikacyjnej czy aby wstępnie zobaczyć czy w ogóle możecie podejść z takimi wynikami.
NataliaNatka
Jeżeli macie już kwalifikację to badania, które są potrzebne są w ramach pakietu i nie płacicie.Hej dziewczyny. My jesteśmy na etapie poszukiwań kliniki Poznań/Łodz. Ale do rzeczy.. może już tu setki razy pisaliście o tym a teraz się do tego nie do kopie. Interesuje mnie szacunkowo ile i jakie badania musieliście robić co zleciła Wam klinika. I mniej więcej ile kasy straciliście na to, chyba że to było już refundowane przez klinikę. Czy to już robiliście będąc po wizycie kwalifikacyjnej czy aby wstępnie zobaczyć czy w ogóle możecie podejść z takimi wynikami.
krasulkaa
A czy ktoś z Was robił te badania zanim doszło do kwalifikacji?Jeżeli macie już kwalifikację to badania, które są potrzebne są w ramach pakietu i nie płacicie.
spoko23
Ja zrobiłam dużo badań przed kwalifikacją, w trakcie diagnostyki (histeroskopia, drożność jajowodów, kariotypy, kiry, hormony, u męża poszerzony seminogram). Koszt spory, na pewno kilka tysięcy, pewnie łącznie bliżej dychy jakby to podliczyc z wizytamiA czy ktoś z Was robił te badania zanim doszło do kwalifikacji?

sunshine97
Ja jestem w salve Łodz ale patrząc po opiniach dziewczyn wybrałabym Gamete w Rzgowie. Jeśli ta procedura się nie uda to sie przeniesiemy. Salve ma punkcje bez narkozy.. wole od razu uprzedzić. I jak nie masz 35 lat to bardzo upieraja sie zeby zaplodnic jedynie 6 komorek. Podobnie z nasieniem, u nas 1% morfo i nie moglismy liczyc na jakies dokladniejsze metody selekcji plemników. Mielismy ICSI. Natomiast to co mnie pozytywnie zaskoczylo to w cenie robia Ci scratching endometrium, masz embrio glue do transferu, my mielismy za darmo tez to naciecie osłonki. Bez badan rutynowo obstawiaja cie acardem encortonem i heparyna stad duzo komentarzy ze leki dają w ciemno.Hej dziewczyny. My jesteśmy na etapie poszukiwań kliniki Poznań/Łodz. Ale do rzeczy.. może już tu setki razy pisaliście o tym a teraz się do tego nie do kopie. Interesuje mnie szacunkowo ile i jakie badania musieliście robić co zleciła Wam klinika. I mniej więcej ile kasy straciliście na to, chyba że to było już refundowane przez klinikę. Czy to już robiliście będąc po wizycie kwalifikacyjnej czy aby wstępnie zobaczyć czy w ogóle możecie podejść z takimi wynikami.
Z badań przed in vitro polecam Ci zrobić podstawową immunologie czyli kiry, cytokiny, ana i zestaw na trombofilie. Gdybym mogła cofnąc czas zrobilabym tez histeroskopie z biopsja endo i te kariotypy a takto podeszlismy do 1 transferu bez tych badań, jak sie nie uda poszerzymy diagnostyke przed kolejnym ale raczej wybierajac salve o wszystkim musisz myslec sama.
Gosia0132
Ja robiłam godzinę przed wizytaDziewczyny, w sobotę mam pierwszy monitoring cyklu, w zaleceniach od lekarza mam, żeby zbadać estradiol przed wizytą. Kiedy mam go zbadać? W sobotę zaraz przed tą wizytą, czy dzień wcześniej?
Lilli2
Badałam tego samego dnia przed wizytą, później wysyłałam wyniki lekarzowi.Dziewczyny, w sobotę mam pierwszy monitoring cyklu, w zaleceniach od lekarza mam, żeby zbadać estradiol przed wizytą. Kiedy mam go zbadać? W sobotę zaraz przed tą wizytą, czy dzień wcześniej?
reklama
Devin
Moderator
Zależy kiedy będziesz miała wyniki. Ja zawsze robiłam rano 8/9 w klinice krew a na 11/12 miałam wizytę i już były.Dziewczyny, w sobotę mam pierwszy monitoring cyklu, w zaleceniach od lekarza mam, żeby zbadać estradiol przed wizytą. Kiedy mam go zbadać? W sobotę zaraz przed tą wizytą, czy dzień wcześniej?
Jak wizyta o 8/9 to krew pewnie byś musiała dzień wcześniej zrobić