reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
co za babsztyl glupi :( beta w 7dpt to wcale nie jest wcześnie robiona beta, ja miałam normalnie takie zalecenie w klinice, by w tym dniu robić. Nawet jeżeli w tej klinice tak nie robią, to jej nie upoważnia do kopania leżącej, jak mnie wkurzają takie nieempatyczne babsztyle- jak nie mają w sobie empatii do pacjenta to wypad pracować w prosektorium
To prawda. Nawet Paśnik ktory ma milion maili był w stanie odpisać w bardzo empatyczny sposób, od razu zlecił kolejne badania cross i allo. Szczerze to chyba nigdy nie spotkałam na swojej drodze tak empatycznego lekarza.

Niby wiem, że to przecież dopiero pierwszy raz, niektórym sie udaje już za 2, za 3 ale jak to boli. Wzielam sobie to relanium na uspokojenie ale zmiotło mnie dzisiaj z planszy. Mój świat się zatrzymał a wszystko dookoła idzie swoim tempem. Jutro trzeba wstać do pracy, uśmiechać się jak zwykle i jeszcze zapodawac prolutex bo przecież dopiero w piątek zamkniemy transfer nr 1.

Dziewczyny a wy szlyście za ciosem cykl za cyklem czy też wam kazali robic przerwe cyklu miedzy transferami?

W mojej klinice dają ciasteczka zbożowe i fajnie się je chrupie, więc polecam. Zaplanuj sobie odpoczynek po, bo ja np. po pierwszym znieczuleniu ogólnym strasznie wymiotowałam. Ale przy kolejnych to mogłam wstać i iść niemal od razu 😀

Zalajkowałam za ciasteczka zbożowe bo uwielbiam, dzięki za pomysł! 🥹
Wymioty długo się utrzymywały? 😱🫂

Zalajkwoalam za ciasteczka zbożowe bo uwielbiam, dzięki za pomysł! 🥹
Wymioty długo się utrzymywały? 😱🫂
Do wieczora, potem przeszły. Ale to tylko za pierwszym razem, teraz jak się budziłam ze znieczulenia, to pierwsze o czym myślałam, to co bym zjadła 😂 Ja ogólnie muszę rano zjeść śniadanie, bo bez tego jest dramat.

Po punkcji za każdym razem miałam takie uczucie bólu brzucha jak lekki ból miesiączkowy, ale do wytrzymania. Będzie dobrze 😊

@LadyCaro czy ja dobrze pamiętam, że Ty się przymierzasz do transferu w lipcu? dzisiaj lekarz powiedział, że u mnie to będzie najprawdopodobniej lipiec bo zrobi mi jednak tę histeroskopię. Więc szukam towarzyszki (mam nadzieję, że nie niedoli) ;)
tak, jest spora szansa, że będę transferować gdzieś w połowie lipca.
Chyba, że mi odwali i zrobię transfer na naturalnym jak wrócę z wakacji. Zobaczę. Pogadam z lekarką na wizycie.

reklama
Ja mam 3dpt i już też dół, czuje się jak zwykle..
Piersi dziś jakby mniej dotkliwe, mój 6ty transfer, 4bc...:(
Ja się czuję jak bym w ciąży była 🤰Czuje się dokładnie tak jak czułam się w tej ciąży gdzie serduszko przestało bić czuję się tak samo jak z córką w ciąży ale tak się boję to był nasz ostatni zarodek przebadany genetycznie chłopczyk 🥰nie mam już nic więcej i mąż nie chce przechodzić przez to wszystko od zera jak się nie udało 😪To był mój 6 transfer z trzeciej procedury i mam córeczkę lat 6 z 3 transferu gdzie były podane dwa zarodki 2BB 🥰🥰Teraz był podany zarodek 3 BB nie wiem 🤷 już co myśleć już się napłakałam 😪😪A jeszcze krwi nie robiłam a już płacz 😢 ciężko nam kobieta dogodzić już test pokazał brak ciąży odrazu ten straszny strach wrócił 😱😱😱 że to już koniec 😡😡

Do góry