reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Mam nadzieję, że już za rok to również będzie i Twoje Święto 🥹

Ja wychowywałam się bez mamy i nigdy nie przepadałam za tym dniem. Zawsze zazdrościłam dzieciakom które mogą dawać swoim mamom w ten dzień choćby laurkę.
Tobie też życzę, abyś w przyszłym roku świętowała- Wam dziewczyny też!
Jednocześnie przykro mi z powodu Twojej mamy. Mam nadzieję, że spełnisz marzenie o swojej własnej rodzince i życie będzie już tylko piękniejsze!

reklama
Tobie też życzę, abyś w przyszłym roku świętowała- Wam dziewczyny też!
Jednocześnie przykro mi z powodu Twojej mamy. Mam nadzieję, że spełnisz marzenie o swojej własnej rodzince i życie będzie już tylko piękniejsze!

Dziękuję 🥹 moje pierwsze marzenie spełniło się 9 lat temu gdy zostałam Mamą po raz pierwszy a zobaczymy kiedy i czy w ogóle spełni się po raz drugi 🙂

o tez będzie spora różnica, mój 7 lat w tym roku…. Życie nie pozwoliło inaczej :(

Nie mogliśmy się wcześniej zebrać 😅 a jak się zebraliśmy tak 2 lata prawie minęły na staraniach..
U nas między pierwszym a drugim jest 8,5 roku, a między drugim a trzecim 2 lata 7 miesięcy. Jedna i druga sytuacja ma swoje plusy i minusy i trudno mi na razie powiedzieć, żeby jedna była jakoś znacząco lepsza

U nas między pierwszym a drugim jest 8,5 roku, a między drugim a trzecim 2 lata 7 miesięcy. Jedna i druga sytuacja ma swoje plusy i minusy i trudno mi na razie powiedzieć, żeby jedna była jakoś znacząco lepsza
uważam, że nie ma to znaczenia, i tak jak piszesz są plusy i minusy wszystkiego;) też tak uważam. Mimo że mam narazie jedno dzieciątko:)
Nie mogliśmy się wcześniej zebrać 😅 a jak się zebraliśmy tak 2 lata prawie minęły na staraniach..
to dokładnie jak my, 2,5 roku starań…. Siłą rzeczy różnica się powiększa 😅 będzie pomóc 😅

uważam, że nie ma to znaczenia, i tak jak piszesz są plusy i minusy wszystkiego;) też tak uważam. Mimo że mam narazie jedno dzieciątko:)
to dokładnie jak my, 2,5 roku starań…. Siłą rzeczy różnica się powiększa 😅 będzie pomóc 😅
Z mojej obserwacji wynika ,że nie ma idealnej różnicy wieku... pracuje jako wychowawca w przedszkolu i obserwuje rodzeństwa to czasami te z małą różnicą wieku mają gorzej sie dogadać niż te z większą... Czasami duża różnica wieku super- bo starsze jest zaangażowane, chce opiekować się młodszym a innym razem z kolei przepaść ogromną i zero wspólnych zainteresowań. To bardzo indywidualna sprawa moim zdaniem.

Z mojej obserwacji wynika ,że nie ma idealnej różnicy wieku... pracuje jako wychowawca w przedszkolu i obserwuje rodzeństwa to czasami te z małą różnicą wieku mają gorzej sie dogadać niż te z większą... Czasami duża różnica wieku super- bo starsze jest zaangażowane, chce opiekować się młodszym a innym razem z kolei przepaść ogromną i zero wspólnych zainteresowań. To bardzo indywidualna sprawa moim zdaniem.
ja tak miałam z siostrą. 8 lat. Zero wspólnego języka, dopiero jak zaszłam w ciążę, złapałyśmy kontakt.

reklama
Do góry