reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
I tak i nie. Z jednej strony fajnie, że się udało ale tak jak teraz znowu mnie coś rozkłada to się odechciewa, bo teraz nie bardzo mam nawet co zażyć, plus stresuje się czy te podniesione temperatury nie wpłyną jakoś na kropka. Mogę tylko leżeć pić herbatę i mieć nadzieję że to zaraz przejdzie. W ogóle mam wrażenie że od punkcji zbieram od wszystkich na około wszystkie 💩, ktoś kichnie koło mnie i ja zaraz łapie to samo i tak w kółko. Jak wcześniej nie chorowałam tak teraz bez przerwy coś się dzieje. Mój gin to już chyba ma mnie dość.
Na gorączkę możesz brać paracetamol w ciąży ☺️ jak mnie wzięło jakoś na początku to nawet jak dobijała do 38st to już czułam się jak 💩, dużo gorzej znosiłam podwyższoną temperaturę niż normalnie i brałam od razu leki. Tylko sobie zapisywałam dokładnie o której i ile żeby nie przekroczyć dawki

W pierwszej ciąży też na początku byłam chora 🙈 seria pranelan jest ok i paracetamol ♥️🫂
Właśnie mam kupione, bo wczoraj gardło odczuwałam, a dzisiaj w sumie tylko ta temp podniesiona i spore osłabienie na zmianę z dreszczami. W domu ciepło, a ja w bluzie i pod kocem leżę 🫣 mam nadzieję że 2-3 dni i będzie już dobrze

Generalnie w tym paracetamolem to tak ciężko przedawkować bo można w ciągu doby wziąć 4g, czyli 8 tab popularnej firmy na A 😁 generalnie ten paracetamol to ciężki temat, ostatnio brałam przez dwa tyg i tak skończyło się na antybiotyku 😏 trzymajcie się cieplutko z dała od zarazków 🥰😁

reklama
I tak i nie. Z jednej strony fajnie, że się udało ale tak jak teraz znowu mnie coś rozkłada to się odechciewa, bo teraz nie bardzo mam nawet co zażyć, plus stresuje się czy te podniesione temperatury nie wpłyną jakoś na kropka. Mogę tylko leżeć pić herbatę i mieć nadzieję że to zaraz przejdzie. W ogóle mam wrażenie że od punkcji zbieram od wszystkich na około wszystkie 💩, ktoś kichnie koło mnie i ja zaraz łapie to samo i tak w kółko. Jak wcześniej nie chorowałam tak teraz bez przerwy coś się dzieje. Mój gin to już chyba ma mnie dość.
Ja w ciazy brałam para-cetamol 500mg do rozpuszczania w wodzie jak przechodziłam covid i wysoko gorączkowałam 😜

Do góry