reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
ja nie mam ani cross ani allo robionych. A jakie są działania jeśli tu wyjdą złe wyniki?
Ja się trochę już w tym gubię, ale na allo 0% lekarz mówił, że przy kolejnym transferze będzie większa dawka encortonu. Bo accofil chyba mam na brak implantacyjnych 🤔
U mnie 0% jest ewidentnie czymś źle działającym, bo poronienie było w 9 tygodniu, więc ochrona zarodka powinna być wysoka. Ale nie biorę pod uwagę szczepień w razie, gdyby znów się nie udało.

Ja się trochę już w tym gubię, ale na allo 0% lekarz mówił, że przy kolejnym transferze będzie większa dawka encortonu. Bo accofil chyba mam na brak implantacyjnych 🤔
U mnie 0% jest ewidentnie czymś źle działającym, bo poronienie było w 9 tygodniu, więc ochrona zarodka powinna być wysoka. Ale nie biorę pod uwagę szczepień w razie, gdyby znów się nie udau

To dziwne bo encorton to raczej na cross też. Właśnie mi powiedział, że u mnie przy allo 34, encorton 10 to max bo wiecej moze mi zle na allo wplynąc.
Alternatywą dla szczepień są immunoglobuliny.

Accofil na kir aa jest, gdy brakuje kirow implantacyjnych.

Liczę, że tam mi coś wyjdzie. Bo jak nie to ja już nie mam pomysłu. Immunologie zrobiliśmy całą. Jedyne czego nam brakuje to własnie histeroskopii z biopsją, kariotypów i przebadania zarodków. Te wszystkie cross matche i allo mlry ogarnelismy a i tak dupa
Tak szczerze to nie robiłabym całej immunologii bez zrobienia histero z biopsją i kariotypów. No i nie robiłabym badań zarodków bez zbadania najpierw kariotypów, bo może się okaże, że nie jest potrzebne badanie PGTA tylko jakieś inne. 🧐

A co byście radziły jeszcze sprawdzić w moim przypadku? Histero/biopsja - ok, kariotypy - ok, KIR - ok. Zero stwierdzonych ciąż po prawie 3 latach starań. Temat immunologii w ogóle ten temat nie był poruszany do tej pory, myślicie że warto o to zahaczyć?

reklama
U mnie też 3 procedury, z każdej 1 zarodek z beta zero... 3 lata starań. Teraz ostatnia procedura, przede mną. Czekam na wyniki kirr, i na początku września biopsja endometrium... Dla mnie w tej chwili bardziej jest realny lot w kosmos niż na ciąża 😼

Do góry