reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

U mnie niestety bez zmian, transfer ostatniego zarodka się nie udał.
Dziewczyny, które podchodziły do kolejnej procedury - rozpoczynałyście stymulację od razu w kolejnym cyklu, czy potrzebna jest jakaś przerwa? Nie było implantacji, więc organizm chyba nie musi "odpoczywać".
Przykro mi 😞
Wydaje mi się że jakaś przerwa między stymulacjami musi być.
Kiedy miałaś stymulacje?

reklama
U mnie niestety bez zmian, transfer ostatniego zarodka się nie udał.
Dziewczyny, które podchodziły do kolejnej procedury - rozpoczynałyście stymulację od razu w kolejnym cyklu, czy potrzebna jest jakaś przerwa? Nie było implantacji, więc organizm chyba nie musi "odpoczywać".
My mieliśmy cykl przerwy alby załatwić wszystkie formalności i mój lekarz uważał że ten jeden cykl się przyda odpoczynku

Przykro mi 😔 Ostatnio pytałam o to lekarza, bo jestem przed transferem ostatniego zarodka i mówił, że nie trzeba robić przerwy. Pytanie tylko czy będzie to możliwe, bo dziewczyny wcześniej pisały, że przez brak środków w programie może być problem z podejściem od razu.
jesli chodzi o dofinansowanie to w Invimed Warszawa Mokotów już w maju jak byłam mówili, że nie ma środków i ja znów podchodziłam komercyjnie

dziewczyny jak wyglada wizyta kwalifikacyjna? czy jesli jest pozytywna to od razu podpisuje sie umowe? slyszalam ze od momentu kwalifikacji trzeba wszystko zaczaąc w ciągu miesiąca? u mnie akurat bez stymulacji bo kd, wiec tylko przygotowanie do transferu
jak to u Was sie czasowo roziagnelo?

Przykro mi 😞
Wydaje mi się że jakaś przerwa między stymulacjami musi być.
Kiedy miałaś stymulacje?
U mnie stymulacja była prawie rok temu. Bardziej chodzi mi teraz o przerwę między transferem ostatnim, a nową procedurą.
My mieliśmy cykl przerwy alby załatwić wszystkie formalności i mój lekarz uważał że ten jeden cykl się przyda odpoczynku
U nas pewnie też tak będzie

Dziewczyny wkoncu mam wyniki bjopsji endometrium.
Zerknijcie proszę
Wnioskuję że jest zapalenie ale nie wiem czy jest ono duże czy jak to się ma. Oraz to cd56 zna się ktoś na tym?

Załączniki

• 20250909_141145.jpg
    20250909_141145.jpg
    794,9 KB · Wyświetleń: 49
Dziewczyny wkoncu mam wyniki bjopsji endometrium.
Zerknijcie proszę
Wnioskuję że jest zapalenie ale nie wiem czy jest ono duże czy jak to się ma. Oraz to cd56 zna się ktoś na tym?
Miałaś wcześniej do transferów wprowadzony encorton? Wynik CD56 świadczy o tym,że jest zwiększona liczba komórek NK, które mogą (ale nie muszą ) utrudniać implantację.
Cd138 powiedziałabym, że jest stan zapalny.
Pewnie lekarz ci da jakieś leki, zadbaj dodatkowo ze swojej strony o dobre probiotyki. Ja przed transferem dużo czytałam o różnych szczepach, które wspomagają implantację i je stosowałam przez kilka miesięcy zamiennie był to t.ributron z e.llabiom, ten drugi brałam aż do pozytywnego testu ciążowego. Może pomogą u ciebie w odbudowaniu flory jeśli byś miała mieć antybiotyki na zapalenie.

reklama
Do góry