reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

Ja zostawialam sobie tabletki na półce obok komputera wiec zawsze mam w zasiegu wzroku zeby nie zapomniec ;) Tak samo witaminy dla karmiących tam stoja i raczej juz sie przezwyczailam ze przynajmniej raz dziennie jest czas na tabletki - a takze wtedy daje witaminy w kroplach Mackowi i wit D Kubie.

reklama
nimffi- ja lubie używać tamponów czuję się komfortowo, bo nic nie czuć wcale, że się ma, ale ja zawsze wkładam tampony na drugi dzień, a jak jestem w domu to wcale, najczęściej używam ich jak gdzieś chodzę, lepiej żeby tam swobodnie wszystko spływało tym bardziej po porodzie...

Niestety ja nie mam okresu jeszcze kurcze pomimo tego , że wiem, że może być później i tak mnie to stresuje jak nie wiem, kochaliśmy się na razie z gumkami, bo chcę założyć wkładkę, ale zdarzyło się pare razy też bez.

andrzelika Ja tez jeszcze @ nie mam i tez sie zastanawiam kiedy mnie zaskoczy wredota :tak:
nimfii ta pierwsza @ moze lepiej bez tamponow bo wiadomo ze lepiej zeby wszystko sobie ladnie splynelo
ankusch Ja tez zazywam te Cerazette i dobrze sie czuje jak na razie,i Ja juz drugie opakowanie zaczelam brac a co do pamietania to ja mam przypomnienie w telefonie o braniu :tak:

ankusch,ssabrinaa- no myśle nad rodzeństwem, ale nie chciałabym teraz :) kiedyś nie miałam problemu i nie martwiłam się kiedy okres przyjdzie, bo starałam się o dzidzie :) zresztą nie zabezpieczałam się nigdy, bo pierwszy seks uprawiałam w noc po ślubną z moim mężem no i jakoś 4 miesiące po chcieliśmy się już starać o bobasa więc ciągle było bez niczego..., a teraz to muszę o takie rzeczy się martwić hehe, bo ciężko jest jedno po drugim mieć i wychować :)

Andrzelika, a długo byliście przed ślubem razem? Ja bym chyba nie wytrzymała do ślubu...;D

Ja mam od niedzieli jakieś dziwne plamienia tzn w niedzielę patrzę krew:szok: - myślę o kur..!:angry: to już? Ale to tylko jednorazowo było. We wtorek idę do łazienki, patrzę :szok:znowu krew myślę- kur...! znowu krew! :wściekła/y: i znów jednorazowo. Idę wczoraj do łazienki patrzę :szok: no kur... znowu krew i moje ulubione majtki idą do wyrzucenia;(((( :crazy: idę dziś do łazienki jakieś kropelki krwi wściekła chodzę jak osa no bo nie wiem już czy to @ czy tylko plamienie.

8 miesięcy byliśmy razem ześwirowaliśmy na swoim punkcie, on oczywiście namawiał mnie, a ja nie :p w ten sposób chociaż wiedziałam, że nie zależy mu tylko na seksie, ale na mnie, bo wiem, że czasem bywa tak, gdy dziewczyna komuś nie da to odrazu facet zrywa kontakt, bo przecież co będzie się prosić jest tyle innych :)

niunia ja też miałam tak jak ty z tymi plamieniami i przeszły trzy dni tak po trochu i założyłam podpaske to nic nie leciało i myśle no jednak nie okres i zdjęłam myśle co będę nosić i kurcze za jakiś czas znów leci człowiek oszaleć może , a jak gdzieś idę to wole coś sobie włożyć, bo boje się, że mnie nagle zaskoczy... :/

Przy braniu minipigulek może być tak że plamienia beda nieregularnie, albo ze wcale nie bedzie okresu - trzeba czekac cierpliwie ;-) Tak samo gdy sie karmi piersia, nigdy nie wiadomo kiedy cykle wrócą, dlatego na poczatku po pologu warto uwazac bo latwo wtedy o kolejna ciąże z zaskoczenia.

andrzelika
czy ja wiem czy trudniej jest miec drugie dziecko zaraz po pierwszym? To chyba zalezy od tego jakie dzieci sie ma ;-) Ja sie napatrzylam na rozne scenariusze - na rodzicow ktorzy mieli bliźniaki, na rodzicow ktorzy mieli dzieci rok po roku, a i takich co mieli z duzym odstepem czasu. To juz zawsze zycie bedzie bardziej skomplikowane z kazdym kolejnym dzieckiem ale wiele zalezy od organizacji czasu ;)
andrzelika a wy szybcy byliscie z tym ślubem ;) ale po czesci Was rozumiem. My zareczylismy sie 4msc po tym jak sie poznalismy, wtedy tez obecny mąż zapowiedzial, że chce być ze mną już na zawsze i miec ze mna dziecko, ale ze slubem czekalismy 3 lata bo jakoś ciągle coś stalo na przeszkodzie.

Ostatnia edycja:
no tak wszyscy zaraz myśleli, że jestem w ciąży, a wcale tak nie było, bo ja nawet z nim nie spałam...

może nie,że trudniej tylko dużo roboty na raz szwagierka ma jedno po drugim ten jeden zaczął chodzić jak urodziła drugie i ma jazdę jak nie wiem on taki psotny ona biega jak nie od drugiego to do jednego i ani na chwile nie może spuścić z oczu, bo ten starszy młodszemu palce do oczku wkłada, chcę go wyciągać z wózka, ciągnie za włosy nie rozumie jeszcze tak, ona nic nie może zrobić przy nich taką jazdę ma jeden przez drugiego płacze nie ma wcale czasu dla siebie :/

reklama
Laski ja ze swoim chodziłam 8 lat i seks dopiero był po 6 latach. teraz się śmiejemy, że gdybyśmy wpadkę zaliczyli zaraz po tym jak się pobraliśmy ( dla mnie jednak ważniejsza była szkoła)to byśmy dziś mieli dziecko prawie penoletnie a tak to jedno małe i drugie nie większe.

Do góry