reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

wiecie co dziewczyny, a ja głupia jeszcze nie byłam u gina jakoś tak wyszło nawet nie było z kim maluszka zostawić dopiero mam zamiar się wybrać tym bardziej, że saama dałam sobie zielone światełko zaraz 2,5 tyg po cesarce nic mnie nie bolało brzuch wcale itp, było jeszcze lepiej i jest niż przed ciążą nie mam oporów przed seksem na początku,gdy mąż miał wolne to był dwa razy dziennie teraz jeden lub dwa zależy czy syn pozwoli i będzie słodko spał :-D bo różnie z tym jest bałam się tylko, że tak powiem na mężu, bo to jednak były szyte mięśnie i macica więc martwiłam się żeby coś mi nie pękło, ale 2 tyg temu tak zaczełam i nic się nie dzieje, więc myśle, że jest ok.

Właśnie dziewczyny macie okres przy karmieniu ja karmie piersią czasem i MM, ale ostatnio miałam 3 dni plamienia czerwone i nie wiem, czy to taki okres przez to, że nie karmie tylko piersią, a minimalnie??

I kiedy po cc można robić brzuszki i używa któraś z was pasa ściągającego mi powiedzieli, że po cc się powinno, bo mięśnie były szyte i same nie wrócą tak do formy, a ja mam dość tego flaczka...

ja tez sobie sama przyzwoliłam i jak dla mnie było super, lepiej niz wcześniej i to było tak jakbysmy odkrywali siebie na nowo:) a co do okresu to ja juz niestety dostałam :( chociaż polozna mi dzisiaj mówiła, że teraz może długo długo nie byc nic i żeby się nie denerwować, że to ciąża :p

reklama
O seksie to mysmy przez dosyc dlugo wogole nie myslelismy poniewaz mielismy na glowie problemy zdrowotne Kingi, ale teraz jak juz powoli wszystko zaczyna sie toczyc codziennym rytmem to tez nam sie zebralo i bylo super ;-), zadnego bolu czy dyskomfortu.
Okresu tez jeszcze nie mam, w sumie nie wiem kiedy sie go spodziewac bo ciagle regularnie odciagam pokarm.

niuniunia, marttika- też czekam na kaske chcę założyć odrazy spirale :-) moja szwagierka zaszła po pierwszym w drugą ciąże zaraz i co najlepsze nie wiedziała, bo ciągle krwawiła po porodzie jakieś 3 miesiące... Ja miałam plamienia 2 dni mówię do mojego ty a może w ciąży jestem, bo też zdarzają się plamienia, ale być może od tego, że nie karmie samą piersią mniejmy nadzieje... bo chyba bym się załamała . Przyjemny jest seks po tak długiej przerwie tylko żeby jeszcze dzieciaczki dały mi jeszcze brakuje pieszczot męża moimi piersiami no niestety jeszcze należą do synka :-D

Wczoraj w końcu znaleźliśmy czas na przytulanki. Co prawda gruubo po północy, ale na to nam dziecko pozwoliło :-D Od razu dzień lepszy po takiej nocce :tak:

Dziewczyny a ja dalej nic :( celibatu ciag dalszy... Wizytę u gina mam 20 stycznia, moj rzadko jest w domu, poza tym ja śpię na sofie w pokoju u malej, on u nas zeby sie wyspac, bo ciagle w trasie, masakra jakas normalnie. Kochalam sie ostatni raz z 7 miesiecy temu! moze 8 !

Gola to możemy sobie przybić pionę!
My śpimy razem, ale mój mąż jest nocnym markiem i kładzie się, jak ja już smacznie śpię :-)

A ja wczoraj dostałam już okres więc teraz tylko ostrożność.Czy któraś z was też już dostała ja po ok 9 tygodzniach.

alma ja dostałam 6 tyg po porodzie :dry: nawet dzień przed..u nas też przytulanki grubo po 22 w sumie teraz z moją maruda brak czasu i sił..ale zaczełam brać od niedzieli pigułki cerazette i trzeba będzie jakoś to zmienić :blink:

reklama
ja karmie MM i piersią miałam w 7 tyg plamienia po porodzie dwa dni, ale same plamienie i nie wiem co to było... :/ okres taki czy co a nic nie biorę chcę założyć wkładke na razie na gumkach od początku pierwszy raz w życiu, bo nigdy nie używaliśmy ich :p

Do góry