Hej dziewczynki, wróciłam z kliniki i mam 3 pęcherzyki: 1 w prawym ale tylko 10 mm, i dwa w lewym- 15 i 16,5 mm. Dostałam jeszcze zastrzyki Menopuru na dzisiaj i jutro a w środę rano Ivitrelle i w środę o 17:20 IUI - piąta i ostatnia :-)
Wypełniliśmy i podpisaliśmy dzisiaj papiery do rządówki, tzn. te podstawowe czyli chyba regulamin i zgoda na informowanie o stanie zdrowia, wynikach i wgląd do dokomentacji mojej i M. Pani miała wątpliwości czy już podczas zgłoszenia się do programu powinniśmy spełniać wszystkie kryteria, czyli czy mamy udokumentowane 12 miesięcy leczenia. Wydaje mi się, że to będzie ważne podczas kwalifikacji, czyli u nas dopiero 9 października ale zaczęłam się nad tym teraz dopiero zastanawiać. Skoro np. kryterium wieku trzeba spełniać w dniu zgłoszenia się do programu to może inne kryteria też? Sama nie wiem. Gin powiedział, że jego zdaniem dopiero podczas kwalifikacji ale tego tak naprawdę dowiemy się podczas rozmowy kwalifikacyjnej.
Gizas moje gratulacje, super AMH:-) Cieszę się razem z Tobą, należy Ci się ta rządówka
Hope kciuki zaciśnięte najmocniej jak potrafię. Jak będziesz miała chwilkę i ochotę już po wszystkim to byłabym wdzięczna za info na priva jak to wszystko przebiega tak krok po kroku, po babsku i z doświadczenia.
Pole korzystam z okazji, że większość urlopuje i przechwytuję pozostałe fluidki:-) Ciebie też proszę jak byś miała czas i ochotę o info o całej procedurze IVF, jak to u Ciebie przebiegło. Powoli oswajam się z tematem
A wiecie co jeszcze o rządówce się dzisiaj dowiedziałam? Kompletny idiotyzm moim zdaniem. Wyobraźcie sobie, że nie można dopłacić do jakiś dodatkowych badań lub procedur, których nie refunduje rząd. Robią tylko to co jest refundowane i nic poza tym. I gdzie tu sens? Przecież te dodatkowe badania lub zabiegi zwiększyłyby skuteczność, poprawiłyby im statystyki i jeszcze by kliniki zarobiły