reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
KASIK Z CAŁEGO SERDUCHA WAM TEGO ŻYCZĘ I ZE WZGLĘDU NA CZAS I PRZEJŚCIA JAKIE MIAŁYŚCIE. NIE MOŻE BYĆ CIĄGLE ŹLE. ZWYKLE JEDNEJ W MIESIĄCU SIĘ UDAWAŁO, ALE PRZEZ OSTATNIĄ POSUCHĘ GORĄCO WIERZĘ, ŻE WSZYSTKIM WAM SIĘ UDA, BO CZEMU NIE ....
:rofl2:
HOPE NO TO PIĘKNIE. TERAZ TYLKO POZOSTAJE WYTRZYMAĆ TEN CZAS DO TESTU ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny:)

Hope::*** ale świetne wieści!:) bardzo mocni juz zaciskam kciuki:) musi i będzie dobrze!!:)

Gizas: jakoś dawno Cie nie było:* ja w Was wierze i uda Wam- zobaczysz:)

Blue: co tam u Ciebie??

Dzień dobry:happy2:

Kate37 napisze Ci pare zdań z subiektywnego spojrzenia, bo takie ogólniki to znajdziesz wszędzie. Mnie sama najbardziej interesowało takie spojrzenie od środka.
1. Miałam krótki protokół. Na pytanie dlaczego tak lekarka odpowiedziała, ze mam bardzo dobre amh(2,6 lub2,4 pamięć mnie zawodzi...) i nie potrzebuje wyciszenia.
2. W 2 dc miałam badanie czy nie mam żadnych torbieli i innych wrednych pozostałości z poprzedniego cyklu.
3. Stymulacja. Z tabletek brałam estrofem i encorton. Luteine pod język i lutinus na odlewy. Zastrzyki Gonal F, Menopur i Cetrotide. Na pęknięcie Orvitrelle. W bardzo malych dawkach np. gonal 12,5 jednostki, dlatego ze dobrze sie stymuluje lub za dobrze, bo jeden jajnik zaczal miec duzo malych pecherzykow a to grozilo przestymulowaniem i hiperka. Nauczyłam sie robic bezboleśnie zastrzyki. Igła pionowo w dół i jak najbliżej pępka. Kiedy poczulam minimalny bol to zmieniłam miejsce wybicia igły. Bo albo trafiała w jakies małe naczynko i wtedy dużo krwi i krwiak albo jakiś zbitek tluszczowy i wtedy siniak. Więc szukałam miejsca, gdzie jak w masło.
4. Podgladanie. Co 2-3 dni z badaniem estrogenu i progesteronu. Na moim przykładzie moge powiedzie , ze nawet jeżeli hormony jednego dnia wyszły niedobre to za 2 dni mogły być idealne. Podobno stres, bo inaczej nie da sie tego wytłumaczyć...

Teraz o samopoczuciu. Chyba dlatego, ze nie za dużo było tych hormonów jakos sie kiepsko nie czułam. Owszem miałam napecznialy brzuch, jakby opuchniety( o tyle dziwny, ze takiego brzucha nie da sie wciągnąć) i utylam na stymulacji ok.6 kg. Mysle, ze jednak to głownie zatrzymanie wody, bo powoli mi to zaczęło schodzić. To co ucierpiało mi najbardziej to piersi. Jakby im dołożyć po 2 kg:( Były ciężkie, nadmuchane i nie dało sie ich dotknąć. Musiałam spać w staniku, bo jak żyły własnym życiem to bol był nie do zniesienia.

Cdn

Cieszy mnie dziewczyny Wasze samopoczucie. Ze po deszczu zawsze słońce. Ze wyjezdzacie, ze czerpiecie radość nawet tylko z bycia we dwoje.

Dagna to ja naskrobie za Blue, bo mi wczoraj napisała, ze zalapala sie na rzadowke i to natychmiast, więc jeżeli nazbiera pieniędzy na leki to...zreszta resztę sama pewnie napisze;)

Hope to teraz dużo cierpliwości na najbliższe 10 dni. Trzymam kciuki za dzieciaki, zeby sie uczepily mamy a reszta dobrze uczepila cieklego azotu.

Hope od dziś jesteś w ciaży i oby tak zostało kolejne 9 miesięcy, po resztę szkrabków wrócisz później a część oddasz dla potrzebujących, bo chyba 12 dzieciaków to nie będziesz mieć:-) A jak wszytskie takie ładne, szybko się zapłodniły i wytrwały do 5 doby to super wynik, nie wiem czy czytałam coś podobnego na in vitrowym ale chyba jesteś pierwsza szczęściara. Gratuluję i odliczam z Tobą do bety:-)
Dagna żegnałam się kiedyś z forum, bo tak jak pisałam ja już dwa lata po IUI, teraz kolejne ivf, myślałam nawet o adopcji, ale wynik AMH mnie pozytywnie zaskoczył. A ze straej ekipy to ja, Blue i Hope jeszcze nie w ciąży, i każda jedna z nas po ivf
Kasik może nie będzie potrzebne ivf, masz aż 3 pęcherzyki, dwa dobrze rokujące:tak: A bierzesz te suplementy o których kiedyś tak nagmninnie pisałam? Ja cały czas biorę, właśnie dziś musze sobie podomawiać na allegro.

Hope no to super, teraz tylko przeczekać trudne 10 dni i wtedy możesz się oficjalnie cieszyć :tak:

Pole dziękuję za pierwszą część. Matko aż 6 kg przytyłaś? Jeżeli chodzi o piersi to ja bardzo chętnie przyjmę te dodatkowe kilogramy ale brzuch i tak już mi rośnie, ostatnio przytyłam 3 kg i za nic w świecie nie mogę zrzucić. Ludzie pytają czy jestem w ciąży bo tak jak mówisz tego brzucha nie da się wciągnąć. To dołujące no ale skąd ludzie mają wiedzieć, że mam problem z zajściem:zawstydzona/y:

Gizas 2 cykle temu miałam piękne 3 pęcherzyki po Menopurze, IUI zrobiona około 12 godzin po pęknięciu i co? DUPA:-( Tak więc nie mam zbyt dużej nadziei. A co do suplementów to nic nie biorę, tylko folik od wczoraj bo wcześniej jakoś zapominałam a gin nie przypomniał :zawstydzona/y:

Blue gratuluję dostania się na rządówkę :tak::-)

Gizas mamy teraz zamro,żonych 6blastek a 5hodują do 6doby i wtedy zobaczą co się jeszcze nada do mrozenia...też się cieszę,że jest tyle pięknych zarodków...ten podany jest taki piękny i na pewno zostanie ze mną na 9mcy :-D

heyka wszytskim

kilka dni ciszy a teraz proszę tak wiele wspaniałych wiadomości :-)

Hope są to przewspaniałe wiadomości. jestem przekonana , że za 10 dni będziemy świętować dwie piękne kreseczki na Twoim teście :-)

Kasik kciuki aż bolą tak mocno zaciskam i czekam na wieści:-)

jestem przekonana że każda z nas się doczeka :-)

postanowiliśmy z M że nie będziemy czekać na październik i postaramy się wcześniej zarejestrować do prof Jędrzejczaka, niestety telefon nie odpowiada. chyba trafiłam na sezon urlopowy:-( powiem Wam że w ostatnich dniach strasznie się dołuję, mam ciągle łzy w oczach i nie chce mi się z ludźmi widywać. najchętniej poszłabym na jakieś wolne i pospała:-(

Kasik37 to cd

1. Punkcja. Ja sie nie bałam, bo miałam histeroskopie pod narkoza. Chyba w tym stresie przy pierwszej narkozie tak dałam popalic jak maz Hope;) Za to przy drugiej narkozie zachowywalam sie z klasom i godnosciom osobistom:rofl2: Punkcja u mnie trwała ok. 20 minut. Potem trafiłam na łóżeczko na krótkie dojście do siebie. Tam leżała dziewczyna, do ktorej przyszedł lekarz i powiedział, ze ze względu na jej nadwagę punkcja była trudna i trwała ponad 40 minut. Do mnie przyszła moja lekarka i powiedział, ze zdecydowali sie pobrać 8 komórek z jednego jajnika,bo drugiego bali sie ruszać ze względu na hiperke.
potem kazali mi posiedzieć w kawiarni, gdzie dostałam kanapkę i miałam czekać na potwierdzenie co po punkcji.
Po 2 h lekarka przyniosła protokół, ktory był potwierdzeniem tego co usłyszałam wcześniej. 4 dojrzałe komórki i 4 niedojrzale.
Po punkcji nie miałam żadnych sensacji. W zasadzie nic mnie nie bolało, nie miałam krwawien. Miałam iść do domu i sie polozyc, ale niestety ze względu na operacje meza polecialam zaraz do szpitala. Mysle, ze adrenalina i stres uchronily mnie przed rozmyslaniem nad sobą i cała procedura.
2. Okres oczekiwania. Na drugi dzień rano zadzwonili do mnie, ze z 4 dojrzałych komórek zaplodnily sie 2, 4 niedojrzale trafiły do inkubatora.
Na następny dzień zadzwonili, ze komórki zapłodnione sie dzieła i czy zapladniac te z inkubatora.
Na trzeci dzień zadzwonili kiedy mam przyjść na transfer oraz ze z pozostałych 4 komórek zaplodnily sie 3.
3. Transfer. Fizycznie dla mnie nie różnił sie niczym od iui.
Pokazali mi na ekranie 2 zapłodnione komorki(3 dniowe i 8-komórkowe czyli najwyższej klasy, innych oznaczeń nie stosują)i 2 ktore sie nie zaplodnily. Potem następne 3 zaplodnione(te były 2 dniowe i 6 komórkowe).

Pisze tak szczegółowo, żebyś zobaczyła, ze w gruncie rzeczy to żadne "wielkie" rzeczy jak na to jak WIELKIE rzeczy z tego powstają.

reklama
Kasik37 ale wiesz moze jak sie zestresujesz to 5 iui trafi sie z super rezultatem.
Obstawiam, ze te 6 kg to była głownie woda czy inna limfa...
Poniewaz za tydzien zaczynam 5 miesiąc, a waze 2-3 kg mniej niż po stymulacji, a jednak odżywiam sie zdrowo i racjonalnie. W czasie stymulacji, ze względu na sytuacje życiowa średnio mi to wychodziło, raczej niedojadalam.
No to wynurzeń koniec:rofl2:

Do góry