reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik36 opisze ci jak było u mnie...

Wizytę miałam w 19dc,prof sprawdził czy owulacja się odbyła,czy nie został żaden pęcherzyk. Akurat u mnie było widać ciałko żółte.
Od 21dc aż przez całą stymulację brałam gonapeptyl 0,1 to jest wyciszacz. W klinice,której ja podchodziłam prof jest bardziej za długim protokołem ale to wiadomo dobierane jest indywidualnie do pacjentki.
Od 8dc następnego brałam gonal f 150j,zastrzyk był w penie i szczerze mówiąc nic nie bolało.
Wyciszacz miałam w zastrzyku podskornym,który podawałam między 7-9 i tak jak Pole napisała wszystko zależy czy trafiło się na krwinke to zdążyło się,że krew poleciała lub zrobił się siniak :-D miejsca zmieniałam,raz prawa raz lewa strona.
Później doszedł gonal,więc jeden robiłam z prawej a drugi z lewej. Gonal brałam 14-16. Gonal był w penie więc tylko ustawiałam odpowiednią dawkę i ciach haha....
Panicznie boję się igieł ale te zastrzyki nawet mi wychodziły :-D
Wizytę u prof miałam w 6dniu stymulacji,badanie estradiolu i usg...wtedy było widać już mniej więcej ile jest pęcherzyków ja miałam ok15 wielkości 10mm estradiol 378 i dostałam znowu po 150j gonalu przez trzy dni to był piątek. Kolejna wizytę miałam w poniedziałek estradiol był już 2684 i dostałam już tylko 75j gonalu. Wtorek wizyta i estradiol 3423,pęcherzyków 10 wielkości 18-19mm endo 13mm.
Koniec stymulacji,tego samego dnia wzięłam 10000j ovitrelle o godz 21 i przez dwa dni jakieś czopki czerwone doxycyclini,gestagen. Przez trzy dni brałam 2x1 unidox,w dniu punkcji wzięłam tabl po ponieważ musiałam być naczczo. Punkcje miałam we czwartek a od piątku brałam już lutinus (zamiennik luteiny,duphastonu) kosztuje 200zł za opakowanie..mam ja brać 3x1 :-D
Punkcja hm...dla mnie nic przyjemnegm...jajniki tak mnie bolały,że ledwo na łóżku leżałam...chodziłam przez parę dni opuchnięta,brzucha nie dało się wciągnąć haha...po kliku dniach przeszło tzn ból :-D ja nic nie przytyłam ale to wszystko od organizmu pewnie zależy :-D

Miłej lektury :-D

reklama
Zapomniałam dodać...
Punkcja...pobrano u mnie 12wzgórków dojrzałych i 1niedojrzały.
Następnego dnia zadzwonił prof i powiedział,że 12komórek się zapłodniło i będą hodować je do 5doby czyli stadium blastocysty. Miałam na transfer zjawić się we wtorek,nie dzwonili więc wszystko szło planowo.
Podano mi blastke 3AA, czyli bardzo dobra. Resztę tj 6blastek klasy 3AA i 3AB zamrożono, resztę 5komórek hodują do 6doby,jeśli się coś nada to zamrożą.
Także moja stymulacja przebiegła pomyślnie,dużo dojrzałych komórek,ładne zarodki.
Ja niestety nie widziałam swojego zarodka na monitorze ale lett bardzo dobrej klasy,więc wiem jak wygląda bo patrzyłam na necie haha :-D

Blue super wieści....

Pole masakra 5mc haha jak ten czas leci :-D

Przepraszam dziewczyny, że sie wtrącę, ale mam pytanie i nie bardzo wiem do kogo sie z tym zwrócić. Podchodzę w tym cyklu pierwszy raz do IUI i jutro mam pierwsze usg + powinnam zacząć brać Buserelin (nie wiem jaki jest polski odpowiednik) i Gonal F. Niestety moje leki nie dojdą na jutro tylko na czwartek. Stad moje pytanie czy to bedzie miało jakiś wpływ jeśli zacznę zastrzyki w 3dc zamiast 2dc? Oczywiście jutro zapytam tez w klinice, ale moze wy coś wiecie o tym.

z góry dzięki za odpowiedz

Hello, hello :-)

Hope, jakie fantastyczne wiadomości. Tylko 10 dni i będziesz wiedziała na 100%, że jesteś Mamusią :tak: Trzymam kciuki, żeby ten czas szybko Ci minął &&&&&&&
Blue, super, że zakwalifikowałaś się do rządówki. Trzymam kciuki, żebyś mogła szybko rozpocząć procedurę i żeby wszystko było już tylko dobrze &&&&&&&
Agaawa, ale fajnie sobie poświętowaliście rocznicę :-) Takie rzeczy są baaaardzo potrzebne. 1 sierpnia mija 10 lat od dnia, który uznaliśmy umownie za moment, od którego zaczęliśmy być razem.
Właśnie chcieliśmy się wybrać w miejsce, w którym wtedy byliśmy, ale ten camping nie jest chyba odpowiednim miejscem dla kobiety w ciąży, więc szukamy czegoś w okolicy ;-)
MagdaM, dzwonisz do prof. Jędrzejczaka na kom., którą Ci podałam? Nie poddawaj się, dzwoń, może jest teraz chwilowo na jakiejś konferencji czy cuś i dlatego jest problem z dodzwonieniem się, ale na urlop wybiera się dopiero w sierpniu. Ja mam u niego wizytę 31 lipca, więc wtedy na bank będzie... później wiem, że będzie po 20 sierpnia, ale nie wiem dokładnie od kiedy, więc jeśli zależy Ci na rozpoczęciu działań jak najszybciej to super, gdyby Ci się udało umówić przed wyjazdem. Trzymam kciuki i daj znać czy się udało ;-)
My dziś mieliśmy test podwójny, tj. usg genetyczne + test z krwi. Do teraz boli mnie głowa ze stresu. Wyniki kompletne dopiero za 10 dni (najwcześniej), ale najważniejsze, że na usg wszystko poprawnie :tak: Tylko tyle lekarza powiedział "poprawnie" + na moje dopytywania czy na pewno i czy nie mam się martwić potwierdził. Nie dostałam wyników na żadnym papierku, bo to dostanę w komplecie po wynikach z krwi, więc nie mam z czym teraz siedzieć przed kompem i szukać , porównywać, analizować. Staram się być dobrej myśli, bo samo usg to bardzo dużo. Tak jak mówiłaś, Pole. Dziś też mi potwierdzono, że jak pomiary są dobre to nie ma się już czego bać.

MagdaM, dzwonisz do prof. Jędrzejczaka na kom., którą Ci podałam? Nie poddawaj się, dzwoń, może jest teraz chwilowo na jakiejś konferencji czy cuś i dlatego jest problem z dodzwonieniem się, ale na urlop wybiera się dopiero w sierpniu. Ja mam u niego wizytę 31 lipca, więc wtedy na bank będzie... później wiem, że będzie po 20 sierpnia, ale nie wiem dokładnie od kiedy, więc jeśli zależy Ci na rozpoczęciu działań jak najszybciej to super, gdyby Ci się udało umówić przed wyjazdem. Trzymam kciuki i daj znać czy się udało ;-)

tak dzwonię pod ten nr, ale jest wyłączony. oczywiście będę próbowała. dziękuję za informacje. nawet po 20 sierpnia jest lepsze niż 15 października

Hej! Oj dzieje się u Was dziewczyny :-) super!
Hope, też bym się bała 2 zarodeczków ale ważne że będzie to jedno dzieciątko tak bardzo wyczekane :-) trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze i już wkrótce będziesz mogła wstawić sobie nowy suwaczek ;-)

Blue,gratuluję!!! Już wkrótce u Ciebie będzie lepiej, choć już i tak jest, bo jest nadzieja :-)

Aniołkowa, ciężko powiedzieć czy będzie różnica bo to zależy od lekarza i od naszych organizmów. Ja późno zaczynam stymulacje Gonalem, bo od 5dc

Mam słaby zasięg więc tak na raty ;-)
Pole szok! To już 5 mies! Ale leci :-)

Yoanna nie martw się, ważne że na usg wszystko OK :-)

Gdy szliśmy dziś szlakiem to stwierdziłam, ok tak sobie chodzimy, piękne widoki ale to już mnie nie cieszy tak jak kiedyś i gdy mąż powiedział że za rok pójdziemy nad Dolinę 5 Stawów... ale w sumie nie wiadomo bo może będę z brzuchem to dopiero na tą myśl tak na prawdę się ucieszyłam... Wszystko widać ok ale z wiekiem to chcemy jednak tego jednego :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Smerfeta, staram się :-)
Za rok to może już nie tylko z brzuchem, ale z Dzieciątkiem będziecie, więc 5 Stawów to może za 2 lata ;-)

Do góry