reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam się dziewczynki :-) Odpowiem wszystkim hurtowo - nie czuję nic szczególnego, do testowania jeszcze 5 dni ale nadziei nie mam zbyt dużej, oczywiście wsłu****ę się w swój organizm, czasami pobolewa mnie dół brzucha ale zaraz przestaje, zresztą na jakiekolwiek objawy i tak jest za wcześnie więc nie ma się co dziwić. Gdyby tym razem się udało to byłby istny cud :szok::-D

Hope a Ty już chyba możesz testować?

Smerfeta kurcze to się masz z tymi swoimi pęcholami. Musisz chyba przeprowadzić z nimi rozmowę, przyda im się reprymenda raz na jakiś czas to może zaczną w końcu zachowywać się jak trzeba ;-) Kułaś się w tym cyklu Menopurem? Znowu pieniądze w błoto poszły? Skoro nie będziesz miała IUI to po co Ci Ovitrelle?

Yoanna wiedziałam, że będzie wszystko ok. I niech tak już zostanie do rozwiązania:tak:

Kasica większość z nas ma ten problem w głowie, wszyscy w koło mówią - odpuśćcie to się uda a jak tu odpuścić jak nie mierzenie tempki, monitoringi, tuczenie pęcholi, clo, menopury, luteiny itp. Gdybyśmy przeoczyły któryś etap mogłybyśmy zaszkodzić ewentualnej ciąży więc jest to po prostu nie możliwe. Ale może podczas 2 tygodniowego urlopu uda Wam się wyluzować i spróbować nie myśleć o problemie:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Heloł!

smerfeta to trzymam kciuki za naturalsa! A nóż widelec:) &&&&

Kasik36 nic sie nie martw, brak objawow to podobno tez objawy. Dalej trzymam kciukasy&&&&

Hope &&&&

Kasica - super, aż radość bije z Twojego postu. Zycze cudownego urlopu i naturalsa oczywiście! Z tej radości i wiary, ze jest lepiej, a nawet dobrze to wszystko sie moze udać! Kciukam:)

u mnie nic nowego, ale umowilam sie do gina na czwartek przyszły. Będziemy myśleć co dalej. I mam etap obrażenia na los. Jakoś tak w weekend mi sie zaczęło, ze zła jestem na ten los, mam go w nosie, jak nie chce to nie! Chyba troche sie pogodzilam, ze nie jest łatwo, ze sie wszystko moze zdarzyć, a moze nawet nie będziemy mieli dzieci. No nie wiadomo co komu pisane. Poddawać sie nie zamierzam, ale jakoś z rzeczywistością msze sie pogodzić. I wiecie co... Lepiej mi na duszy jakoś. Ach! I wakacje w Grecji wykupione od 19-tego. Juz sie nie mogę doczekać.

Sciskam Was wszystkie!

Agaawa dzięki za kciukasy:tak: zazdroszczę urlopu :-) Ja co roku jeździłam na 2 tygodnie we wrześniu gdzieś w ciepłe kraje a w tym niestety finansowo nie damy rady :-(A gdzie się wybierasz na kontynent czy wyspę?

Dzięki dziewczyny ale tak sobie myślę że skoro na iui się nie nadaję to na prawdę potrzebny mi cud nad cudy :-( Ale że jakaś tam możliwość jest i aby mieć pewność że pęcherzyk pęknie aby na przyszły miesiąc nie wadził w stymulacji, stąd zapotrzebowanie na ovitrelle.

Kasik kuje się Gonalem - po 25 j tylko, od wtorku do dziś + jeszcze jutro. Na szczęście miałam jeszcze z poprzedniego cyklu, a cykle mam krótkie więc zaoszczędziłam ok 350 zł.

Kasiulek cieszę się z Waszych wyników. Może i wadzi nam to co mamy w głowie ale z drugiej strony każda para która świadomie zachodzi w ciążę też myśli o tym, więc kto wie jak to jest z tymi naszymi 'głowami'

Agaawa super sprawa z tymi wakacjami :-) wypocznijcie od tego wszystkiego i zapomnijcie o wszystkim, tego Wam życzę :-) Złapiecie oddech i nabierzecie sił, nawet niekoniecznie na dalsze starania ale tak po prostu :-) Ja mimo że brałam luteinę na wyjeździe to i tak mniej myślałam o staraniach i naszych kłopotach

Ostatnia edycja:
oj kochane jakie to wszystko pomieszane jest.

Agaawa ja też mam obrazę na los, na Boga. ostatnio jak byłam u spowiedzi powiedziałam księdzu , a on kazał mi się modlić o poczęcie modlitwą JPII. że jest wiele cudów po tej modlitwie. poryczałam się w konfesjonale i tyle było z tego.
wypoczywaj ile wlezie i ładujcie organizmy greckim słoneczkiem.

ja już nie mogę doczekać się urlopu a ten dopiero na 2 tygodnie.

pozdrawiam

Yoanno super wieści ;)
Teraz będziesz miała spokojny tydzien, a moze nawet dwa...a potem zacznie sie jazda...
Ja przebieram nogami do wizyty, a jednocześnie bardzo sie stresuje.
Kiedy resztki stymulacji opuściły Moj organizm, a Mysle, ze miałam tez hiperke, pewnie tez brzuch na 9 tygodni ciazy bliźniaczej inaczej rósł...to wróciłam do swojej wagi i swoich ubran, brzuch miał większy w 2 miesiącu ciazy niż w 5.
Nikt ze znajomych, którzy nie wiedza, sie nie zorientował, ze jestem w ciazy.

Smerfeta niestety ruchów dziecka tez nie czuje:( Niby od 17 tygodnia mozna czuć, ale są dziewczyny, ktore czuja dopiero w 23 tygodniu...
Jestem więc rozbita i miejsca sobie znalezc nie moge.
Jedynym moim objawem ciazy są skórcze łydek...ponieważ nigdy tego nie miałam, a w ciazy jest zaburzona równowaga mineralna to w madrej książce napisali, ze to normalne.

Teraz to juz z niecierpliwością czekam na info od Hope, bo chyba teraz juz na Nią czas z beta!
A potem moze bedzie trochę cudów i połcudow, potrzebuje trochę pozytywnych wieści od Was, bo chyba nie mam sie za dobrze...

A urlopów Wam zazdroszczę, bo jakby na to nie patrzeć czy Karpacz czy Grecja to oderwanie sie od rzeczywistości. A mnie ona ostatnio przytłacza.
I na tym kończę marudzenie...

Witam się:) NARESZCIE optymizmem powiało!!!!

Smerfeta od tygodnia mam już maraton do lekarza:), a wczoraj po monicie, mój pęchol urósł i ma 20mm a jutro, w sobotę, IV iui, a nie wierzyłam że się uda w tym cyklu!!!!!! I jeszcze szczęście bo w pierwszą sobotę m-ca mają akurat otwarte!!!!:-) I pamiętaj, że CUDA SIĘ ZDARZAJĄ!!!!!!!!!!

Kasica82
super wieści, miłego urlopu, odpocznijcie, odchamcie się:), a może nóż widelec naturalsa zaliczycie!!!

Agawa Tobie też miłego i udanego urlopu życzę!!!:)

Kasik36 cały czas kciukasy&&&&&&&

Yoanna i Pole dacie radę kobietki i też &&&&&

Cześć kobietki:-D

Wreszcie w domciu:) Czytałam Was ale później szczerze mówiąc nie wchodziłam także mam duże zaległości. Czy ktoś zaciązyl??:) Byłam w chorwacji i jak zwykle dostałam uczulenie na słońce:-( jestem wysypana i ciagle się drapie, pól urlopu siedziałam pod ręcznikiem przez te krosty:(
Kasik kiedy testujesz? a nasz kochana Hoppe już cos wiadomo?

Dziewczyny, Hope niestety tym razem się nie udało :-( Ma jeszcze dużo mrożaczków, więc następnym razem będzie dobrze, ale dziś smutno :-(

reklama
Do góry