reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
mi po poronieniu kazali razem z M brać kwas foliowy:)
u facetów pomaga na plemniczki kwasik więc tym bardziej warto brać:)

wyjaśniam mój sen:
właściwie chodziło mi o te dziewczyny co robiły inseminacje ile was było5?6?
rodziły sie po kolei najpierw chłopczyk tej co pierwsza podesz do IUI, potem dziewczynka i tak zamiennie- to sobie podpasujcie co u jakiej wyszło
własciwie mam czasem sny wyprzedzające rzeczywistość więc mam nadzieję że będziecie zadowolone
Agusia też tam byłaś:)
widziałam twarze a nie ksywki ale wiem że były to koleżanki z BB z tego wątku:)

Ostatnia edycja:
reklama
Obyś miała prorocze sny i wszystkim dziewczynom się udało ;)
No ja własnie biorę witaminki z kwasem foliowym dla kobiet planujących i do 3 mies ciąży.
Tylko, że jato brałam sama od siebie, a dziś się mnie lekarz zapytał czy coś biorę. Gdyby nie moja dociekliwość i oczywiście forum, to pewnie bym była zdziwiona pytaniem....

Ostatnia edycja:
Widzisz Sony jak Ci się zaczyna wszystko ładnie układać!!!!Oby tak dalej. Ja teraz biorę na nowo kwas (miałam przerwę jak już wątpiłam w cokolwiek), a w zeszłym roku brałam witaminy- chyba te co ty, potem przestałam bo się skończyły i teraz nie biorę- obecny gin mi powiedział, że od nadmiaru tych witamin dziecko jest większe i mogą być potem kłopoty przy porodzie.

kama-po pierwszej IUI nie miałam robionego USG, dziś dostałam @-est 28dc. Jestem zdziwiona, bo mam cykle 30dniowe a tu @ w 28dc.Może to przez tabletki.
sylha-nie leczę się w PL, do tego aby przystąpić do IUI skłoniło mnie to że po pół roku starań nic nie wychodziło, byłam w PL u swojego gina w BB , porobił mi wszystkie badania-były ok i zasugerował żeby m zrobił badania i wyszło że ma b.mało plemników o prawidłowej budowie.Nie czekałam na nic tylko z tymi badaniami do lekarza i tak zaczęła się historia.

Ostatnia edycja:
Błonka - ja też mam mięśniaka na tylnej ścianie maciy, jest mały i lekarz powiedział że to NAM nie przeszkadza w niczym.Od soboty biore ponownie CLO.

Ostatnia edycja:
Lindi- to zupełnie tak jak u mnie, ja wszystko książkowo M- osłobione nasienie.
Mój poprzedni Gin to tylko spokojnie, spokojnie, naturalnie, a jak M zrobiła badania to od razu jechaliśmy do kliniki i od razu, że IUI

Witam dziewczyny :-)
LINDI-a jakie są u was problemy?Ze mną jest wszystko ok przeszłam szereg badań ale mój mężus ma małą ilość żołnierzy ale za to morfologia i ruchliwość jest w porządku,w poprzednim cyklu jak miałam IUI to mój m miał 16mln a po selekcji miał 11mln bardzo byłam z tego zadowolona bo przy pierwszej IUI miał tylko 5mln a po selekcji 2mln i myślałam że teraz się uda bo wszystko powiodło się super ale niestety się nie udało 2 IUI klapa.Załamałam się tym strasznie i odpuszczam sobie na jakiś czas spróbujemy naturalnie chodź wiem że są nikłe szanse.
Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny i trzymam kciukasy za was:happy:

reklama
Dzien dobry wszystkim :-)
Agusiapela: u m stwierdzono Asthenotheratospermie, starsznie sôaba morfologia.Tylko 1% plemnikow o prawidlowej budowie. Koncentacja na 1 ml/50,2 mil. takze w gre tylko to wchodzilo bo w laboratorium wybiora te prawidlowe.

Sylha: nie wiem skad to oslabione nasienie ,boje sie ze to maja rodzinne bo szwagierka 13 lat sie starala o dziecko i teraz urodzila po in vitro.

Do góry