reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ladybea nawet tak nie myśl. U nas jest bliżej nieokreślony problem po mojej stronie i w związku z tym mam nawet obawy o powodzenie ivf :-( U Was w razie co ivf ma duże szanse, a jeśli u Ciebie jest wszystko super to i iui pomoże. Powoli dojedziecie do celu i zostaniecie rodzicami

ladybea a moze sprobojcie sami je podrasowac salfazinem czy czyms? ja tez mam taki zamiar... anoz niech nawet troszke sie poprawi po 3 miesiecznej kuracji to juz jest sukces...

Moj ginek uwaza ze to moze w ogole nie pomoc ale zaszkodzic tez nie zaszkodzi,a inne dziewczyny na innych watkach pisaly ze ich mezczyzna pomogly takie witaminowe kuracje :)

Najgorsze jest ta nie wiedza po ktorej stronie lezy problem,i nie tylko dlatego zeby kogos obwiniac ale zeby wiedziec czego sie chwytac a nie bladzic w ciemno jak w jakims kanale.

Smerfeta i u ciebie sie wszystko powiedzie

Wiem, że jest jeszcze ivf, ale kasa kasa kasa skąd tu dobierać. Trafiłam do was ze względu na iui w maju a nie wiem czy w ogóle będzie mi dane. Wczoraj dostałam @ w 25dc, teraz mam brać clo i 04.10 wizyta. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Sorki że tak tylko ja ja ...

CZEŚĆ DZIEWCZYNKI,
TORBIEL SIĘ WCHŁONĘŁA, ALE DR POWIEDZIAŁ ŻE M MA BARDZO SŁABE NASIENIE DO IUI. JAKIŚ DÓŁ MNIE ZŁAPAŁ, WOLAŁABYM, ŻEBY TO ZE MNĄ COŚ BYŁO NIE TAK. KONIEC KOŃCÓW ZDECYDOWALIŚMY, ŻE POBIERZE MATERIAŁ STIUNINGUJE I ZOBACZY PARAMETRY. JAK BĘDĄ OKI TO ZROBIMY IUI A JAK NIE TO NIE BĘDZIE NAS NACIĄGAŁ. WŁAŚNIE ZDAŁAM SOBIE SPRAWĘ, ŻE MOŻE NIGDY NIE BĘDĘ MAMĄ :-:)no:

nie mów tak. wiem, że jesteś załamana. ale w naszym przypadku też jest kłopot z nasieniem, ale ja się właśnie "cieszę". bo nasienie podrasujemy, wyłowimy jednego najlepszego i będziemy w ciąży. my musimy nie tylko zajść w ciążę. musimy ją jeszcze utrzymać przez 9 mcy, a później szczęśliwie urodzić zdrowe dzieci.

nie załamuj sie kochana. nam lekarz powiedział, że w naszym przypadku IUI to poroniony pomysł. dźwięczy mi to w uszach. za 3 mce dowiemy się czy zestaw tabl, które lekarz przepisał, a powiedział, że raczej nie pomogą w naszym stanie, coś zdziała i ja odrazu zdecydowałabym się na IVF, ale mój M. na dziś chce spróbować IUI. zobaczymy czy parametry nasienia się polepszą.

głowa do góry. jak chcesz pogadać z kimś w tej samej syt to pisz na priv :-)

Cześć laseczki:)

Ladybea prosze podnieść głowę do góry i nie martwić sie na zapas!!!!!!!! Wiem, że łatwo powiedzieć, ale to Ci w niczym nie pomoże...a i tak mamy sporo problemów na głowie, prawda?!

Właśnie sprawdzałam, czy mam wynik AMH i już jest:-) i mam 4,18ng/ml i za cholere nie wiem jak mam go interpretować:eek:

Magda dziwnie twoj lekarz podszedl do tematu... Fakt tez jest taki ze IuI nie jest dla wszytskich bo kilka nie udanych prob i tez ciazy nie ma...

Nam lekarz (moj prowadzacy) zaproponowal IuI ze wzgledu na blokade psychiczna i slabsze parametry armii bo tylko 11mln/ml mimo ze reszta parametrow jest bardzo dobra. (ale za mala ilosc moga byc odpowiedzialne te zylaki) ale to trzeba sprawdzic. Ja najpierw mialam cykle bezowu a teraz po stymulce jajniki wpadly w swoj rytm i pracuja same,no wiaodmo mam tera tylko 1 pecerzyk a nie 2 a nawet 4 dominujace,ale zawsze to sukces.

Napewno zpaodam emkowi kwas foliowy wit C, Salfazin i L-karnityne to na poczatek...Przez 3 miesiace powtorzmy badania i zobaczymy czy jest poprawa.

My Iui moglibysmy miec jeszcze w tym roku ale nie wiem jak z funduszami u nas bedzie.Tyle badan wizyt w Poznaniu...nie wiem jak to bedzie. Wiadomo udalo by sie naturalnie to kaska z Iui na wyprawke jak znalazl,ale na razie to musimy chyba przystopowac glowe...

LADY moze sprobojcie hcociaz raz czy dwa iui witamizujcie emka i zobaczys zmoze cos sie z tego urodzi. Ja tam wierze w kazda z nas w siebie i innych. Dla kazdego w koncu wyjdzie slonce :)

NATI zle spojrzalam na wynik. Jaka masz norme podana. Z tego co wiem,chociaz wiedze mam taka sobie to chyba troche wysokie jest to amh.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasik Ty szczęściaro jedna;) podeśli nam troszkę ciepła, u mnie niby słoneczko jest ale tylko 10 stopni:szok:
Ladyba Witaj wśród zdołowanych, w piątek testuje, ale wiem że nic z tego, nawet już nie mam iskierki nadziei:no: wiem że okres zbliża się dużymi krokami. Chciała bym jak najszybciej podejść do ivf, ale prywatnie nie uskrobie kasy:( a na rządówkę pewnie będę czekać parę miesięcy:( A ja mam już dość czekania. W głowie mam mętlik a łzy same do oczu mi nachodzą. Wiem że powinnam podnieść Cię na duchu a ja jeszcze dołuję, za co Cie barrrrrrrrdzo przepraszam.
Nati35 ale zaszalałaś z AMH:szok: szok :) ale co do wyniku to ja się nie znam

reklama
Enni sama jestem w wielkim szoku!!!!!!!!!

Patusia właśnie nie mam normy.
Dokładnie mam napiasne tak:

AMH 4,18 ng/ml 1,5

Wartosć oceny ryzyka niskiej rezerwy jajnikowej < 1,5ng/ml odnosi się do 3dnia cyklu.
Wartość 1,5ng/ml jest medialną dla zbioru ustalonego dla n=106, gdzie między 2,5-97,5 percentylem zbiór wartości zamyka się między ND - 10,6ng/ml Nd granica detekcji.
W randomizowanej grupie kobiet o średniej wieku 30lat wartość mediany wynosiła 2,4ng/ml.

I co ja mam o tym myśleć?????

Ostatnia edycja:
Do góry