reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Witam
ja mialam chyba a 8 IUI w tym jedna udana ale ktora zakonczyla sie poronieniem...
78LENA ja mialam pierw Amh 4,85 a potem prawie 7 jak podchodzilam do in vitro
78LENA ja mialam pierw Amh 4,85 a potem prawie 7 jak podchodzilam do in vitro
Madziorrek
Fanka BB :)
Witajcie;* Ja Po wczorajszym monitoringu mam jedno jajko 11,5 i dwa po 10 cm. Endometrium 7. I tak nie wiem co to wszystko znaczy, ale lekarz mi powiedział że jest dobrze jak na 9 dzień cyklu. I nadal nie wiem czy inseminacja w tym cyklu czy następnym;(
A ja też po raz wtóry powtarzam- HSG to nic strasznego
Bardziej byłam negatywnie nakręcona przez fora wszelakie, a obyło się bez najmniejszego bólu
)) sciskam Was
A ja też po raz wtóry powtarzam- HSG to nic strasznego
kasik36
Kara ja miałam bez znieczulenia, chciałam ale w szpitalu nie było takiej możliwości, strasznie się bałam bo się naczytałam a to nie takie straszne. Dwa razy po 10 sekund da się wytrzymać. Możliwe, że boli dziewczyny, które mają jakieś zrosty jak kontrast się przepycha ale jak jest w miarę ok to nie powinno w ogóle boleć.
kara86
No u mnie niby nie było powiedzieli mi że wszystko okej a ból czułam taki palacy jak mi kontrast wpuścili no fakt trwało to z ileś sekund ale ja aż mięsem rzuciłaam co mi się nie zdarza no i łzy jak grochy. Widocznie każda ma inaczej.
78LENA
agawa no ja już mieszkam w Kielcach 9 lat prawie, a Wrocław to moje rodzinne, ukochane miasto. Tam poznałam mojego M a że taka ma parce jaką ma to przeprowadziłam się na mazury na trzy lata a potem do Kielc. Ale zawsze marzyłam żeby tam wrócić.
dziewczynki bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi dotyczące AMH. Zobaczymy co powie mój gin jak go zapytam o to badanie. Jak mi nie zleci to zrobię sobie sama prywatnie.
pole ja przed iui nie byłam stymulowana, a badania miałam tylko podstawowe: tsh, prolaktyna, progesteron, testosteron...
Oprócz progesteronu 40 ng/ml (22dc), nie wiem jakie mam wyniki lekarz tylko powiedział, że są w porządku. Wychodzi na to,że część badań bedę musiała robić sama.
A co do HSG to nie miałam tego badania tylko laparoskopie 9 lat temu, ale każda z nas ma inny próg bólu i reaguje inaczej więc lepiej się na nic nie nastawiać i iść z marszu.
dziewczynki bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi dotyczące AMH. Zobaczymy co powie mój gin jak go zapytam o to badanie. Jak mi nie zleci to zrobię sobie sama prywatnie.
pole ja przed iui nie byłam stymulowana, a badania miałam tylko podstawowe: tsh, prolaktyna, progesteron, testosteron...
Oprócz progesteronu 40 ng/ml (22dc), nie wiem jakie mam wyniki lekarz tylko powiedział, że są w porządku. Wychodzi na to,że część badań bedę musiała robić sama.
A co do HSG to nie miałam tego badania tylko laparoskopie 9 lat temu, ale każda z nas ma inny próg bólu i reaguje inaczej więc lepiej się na nic nie nastawiać i iść z marszu.
kara86
78Lena no masz racje 
Dziewczyny jak tak troche z innej beczki nie o badaniach. Jestem nadal pod wrazeniem stymulacji i tego jak sie moj organizm zachowuje przez moje PCOs bardzo rzadko mialam owulacje i nic nie moglam zaobserwowac. A teraz dokladnie widzialam plodny sluz przed IUI,od wczoraj mam bialy gesty sluz czyli zakonczenie fazy plodnej,poprostu wszystko jak na dloni,nie pamietam kiedy moglam tak idealnie zaobserwowac 2 fazy swojego cyklu.No i szczeze czuje ulge wiedzac ze mialam ta owu,wiem ze chemicznie,ale przez to czuje sie lepiej choc moze sie nie uda IUI to ja wkocnu poczulam sie jak kobieta.Wiem ze sie mowi ze nie plodnosc jest sprawa pary a nie pojedynczej osoby,ale mi jednak bylo ciezko z mysla ze to ja mam problem.

Dziewczyny jak tak troche z innej beczki nie o badaniach. Jestem nadal pod wrazeniem stymulacji i tego jak sie moj organizm zachowuje przez moje PCOs bardzo rzadko mialam owulacje i nic nie moglam zaobserwowac. A teraz dokladnie widzialam plodny sluz przed IUI,od wczoraj mam bialy gesty sluz czyli zakonczenie fazy plodnej,poprostu wszystko jak na dloni,nie pamietam kiedy moglam tak idealnie zaobserwowac 2 fazy swojego cyklu.No i szczeze czuje ulge wiedzac ze mialam ta owu,wiem ze chemicznie,ale przez to czuje sie lepiej choc moze sie nie uda IUI to ja wkocnu poczulam sie jak kobieta.Wiem ze sie mowi ze nie plodnosc jest sprawa pary a nie pojedynczej osoby,ale mi jednak bylo ciezko z mysla ze to ja mam problem.
reklama
aniolkowa.mama
W oczekiwaniu na CUD
Dziewczyny czy wiecie moze czy lepiej robić IUI na pękniętym czy niepękniętym pecherzyku??
pole nie wiedziałam, że stymulacja obniża poziom amh. Dzieki za info, ja nie mam zbyt wysokiego amh i dobrze wiedzieć.
pole nie wiedziałam, że stymulacja obniża poziom amh. Dzieki za info, ja nie mam zbyt wysokiego amh i dobrze wiedzieć.
Podziel się: