reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Asita przepraszam, że Cię przeoczyłam :sorry2: Już się poprawiam:

Nati35: 19.11.2013 wizyta z wynikami u gin i dalsze działania
Asita: 19.11.2013 podglądanie wielu pęcholi
Kara86:20.11.2013 podgląd wielu pęcholi
Ladybea: 20.11.2013 wizyta z HSG u drka i zobaczymy co dalej
Majka K: 21.11.2013.- odbiór wyników badań i umówienie się na HSG
AgaJa82: 22.11.2013. - wizyta u gin i decyzja kiedy 2 IUI
Madziulka Rz: 22.11.2013 wysoka beta
Ladybea: 27.11.2013 prawdopodobnie wynik AMH
agha
:
28.11.2013. wysoka beta
Merlin: w listopadzie starania naturalne, na grudzień planowana 2 IUI
Brydziajones: grudzień planowana 1 IUI
Kasica: w grudniu wizyta w Klinice i rozmowa o IUI
Kasik36: styczeń 2014 planowane II ivf (ICSI)
Smerfeta: ~ styczeń 2014 --> ivf runda druga
MagdaM33: styczeń 2014 IVF
Kwiatuszek: totalny spontan:)
Enni: ogarnianie procedur związanych z in Vitro
Pole: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)
Joanna82: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)

Info dla zapominalskich - dzisiaj o godz 22:30 na programie TLC kolejny odcinek serialu dokumentalnego "In vitro - czekając na dziecko" a o 20:30 powtórka poprzedniego odcinka :-)

reklama
Asita: 19.11.2013 podglądanie wielu pęcholi
Anabel87 - 26.11.2013 prawdopodobnie wynik AMH, początek grudnia HSG
agha
:
28.11.2013. wysoka beta

Hej dziewczyny ja się też dopisuje do listy bo jakoś mi smutno że mnie tam nie ma :-(

Kasik - dzięki za przypomnienie w zeszłym tygodniu zajrzałam późno na forum i już mi przeleciało oglądanie,

no mnie na liscie też już nie ma ... :-(
co do newsów u mnie to dziś powtórzyłam bete i wynik 1236 :-), wiec wszystko idzie ku dobremu...
Na nast. środe mam być u mojego gina w Poznaniu na wizycie i dbac o cukry!!!!!
Na jutro umówiłam się tez do gina tu na miejscu ( tego który robił mi ocene jajeczkowania) niech zobaczy czy już cos widać. Bo kiedyś też już beta mi urosła do 600-700 a nic nie było widać i później zaczęła spadac , gin stwierdził wczesne poronienie.

Magda ,tylko tyle po wizycie???????????????:szok:...napisz cos więcej itd!!!!!czekamy:-)

kasica w sumie nie wiem co napisać. plemniki się nie ruszają i tyle. jest 0% w ruchu najważniejszym. wszystkie stoją w miejscu i trzęsą dupami, ale z takiego trzęsienia nie będzie skutku.
podjęliśmy więc decyzję o ivf. od 1 grudnia zaczynam brać Regulon przez 21 dni ok 14 dc mamy przyjechać na wizytę i ustalić dalszy plan działań w sumie tyle dr naopowiadał, że połowy nie pamiętam. w każdym razie kazał się tak zorganizować tak aby od 6 do 20 stycznia być do ciągłej dyspozycji może być że co drugi dzień w klinice.
jedyny pozytyw całej tej wizyty to to, ze wyniki moje uznał za dobre, zrobił usg i też wszystko ok i nigdy nie miałam tak delikatnego badania ginekologicznego.

Na całe szczęście ta parka to nie moi znajomi nawet. Sąsiedzi mojej przyjaciółki stad jestem na bieżąco...
A ja jestem taka, ze jak spotkam ich teraz to głośno i wyraźnie powiem, ze ciesze sie, ze im inv wyszło. Nawet maz mojej przyjaciółki kolega od piwa i głupich rozmów z macho nie jest wtajemniczony oficjalnie i myślą, ze nie wie....
Do tego dziewczyna jest gwizdnieta, bo wiadomo juz, ze to bliźniaki, a ona przekonuje swojego meza, ze beta taka wysoka od stymulacji...i tak chce do konca ciazy dociagnac...
Normalnie zamiast mi przejść to sie nakrecam, tym bardziej, ze na bete Blue czekam...

kurde jak czytam takie historie to ręce mi opadają, ja już się nawet nie denerwuję.:-(

a kiedy możemy się spodziewać wiadomości od Blue, bardzo trzymam za nią kciuki

hej!
kama,betka super przyrasta!!!:tak: tak trzymac trzeba!!!!:-),będzie dobrze!!!
Magda,dobrze,że macie plan działania opracowany,że walczycie i działącie cały czas!!,.........................ja jak pomysle,że za kilkanascie dni mam robić badania,a potem jechać do dr.to juz boję sie na samą mysl...serio,juz to przezywam.....!
agha,kciuki za pozytywny wynik testu za kilkanaście dni&&&&&&&&&&&&&&&&&&.Dziewczyny zmykam,idę sobie zrobić gorącą kąpiel,bo czuje sie jakaś taka niewyrażna:sorry2:...
Pole,co do tych znajomych Twoich...to jestem "pod wrażeniem",że tacy ludzie istnieja...Sory ,ze tak bezpośrednio,ale po prostu szlag trafia człowiek z miejsca!!!:wściekła/y:.................ehhhh

Ostatnia edycja:
witam dziewczynki:)
już po pracy i pędem do Was:)

Jest mi strasznie miło, że tak ładnie aktualizujecie listę ... :) a tych, których na niej nie ma proszę o dopisywanie:)

Słuchajcie moje drogie, mam pytanko: w jaki sposób mogę się dowiedzieć gdzie w moim województwie robią IUI na nfz? miałam wstrzymać się z 2 IUI do stycznia... ale tak sobie Was podczytałam, że gdybym mogła mieć na nfz to na zastrzyki z gonalu mam pieniądze:) powinnam o to zapytać moją gin? (ona ma prywatny gabinet, więc domyślam się,że może nie być to jej na rękę)

trzymam za was wszystkie kciuki:)

kama- super, że beta rośnie:)

KAMA moje gratulacje :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: spokojnej ciązy życzę :-):-):-):-):-):-):-)

ja po wizycie, a więc w lewym jajniku 2 pęchole jeden ma 1,35 cm, a drugi 2 cm :) w prawym żadnego dominującego, IUI powinnam mieć w czwartek ale niestety nie dostane urlopu więc znowu będziemy próbować naturalnie i zobaczymy co z tego wyjdzie.... może tym razem się uda :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

reklama
Anabel87 - 26.11.2013 prawdopodobnie wynik AMH, początek grudnia HSG
agha
:
28.11.2013. wysoka beta
Asita: 2 pęchole w tym jeden dominujący - starania: "żywioł" - 7.12.2013 przewidywany termin @

Do góry