reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
D.r Domaciuk nam go polecił, niemam do niego zastrzeżeń z tych wszystkich dr. u których byłam ten jest konkretny wszystko na spokojnie wytłumaczy :) może powinnam zapytać sie go o stymulacje, martwi mnie to ze kolejna inseminacja nieudana. W styczniu miałam robione HSSG sól przepłyneła przez jajowody odrazu więc nie wiem gdzie szukać problemu. A powiedz mi czy robiłaś sobie badania na przeciwciała we krwi?
Trzymam mocno kciuki za to żeby beta jutro była wysoka :)
Nie robiłam badań na przeciwciała. Mój M ostatnio zrobił fragmentację DNA, bo Domaciuk nam polecił, ale wyniki wyszły wzorowe.
Mam nadzieję, że urośnie ale jeśli nie to ruszam z badaniami na nowo. Mój gin jest taki trochę cichy, muszę go czasami za język ciągnąć, ale jest skuteczny.
Jak masz taki okres jak nie okres, to zrób sobie betę dzisiaj, wyjdzie czy nie będziesz miała pewność.
A powiedz, ile miałaś jajeczek przy iui? Może Cię nie stymuluje, bo może nie potrzebujesz. Ja miałam problem z owu po ostatnim poronieniu, przez 6 miesięcy nie miałam owu, dlatego biorę clo tylko ja biorę 2x1

reklama
U nas główny problem to nasienie męża spowodowane chorobą Hashimoto. U mnie pęcherzyki niby rosną, ale trochę za mało. Sama nie wiem czym kierować się w wyborze lekarza. W marcu i tak wyjeżdżamy, więc jeśli się nie uda to po powrocie w listopadzie in vitro.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
W takim razie trzymam kciuki żeby udało sie przed wyjazdem :)

Nie robiłam badań na przeciwciała. Mój M ostatnio zrobił fragmentację DNA, bo Domaciuk nam polecił, ale wyniki wyszły wzorowe.
Mam nadzieję, że urośnie ale jeśli nie to ruszam z badaniami na nowo. Mój gin jest taki trochę cichy, muszę go czasami za język ciągnąć, ale jest skuteczny.
Jak masz taki okres jak nie okres, to zrób sobie betę dzisiaj, wyjdzie czy nie będziesz miała pewność.
A powiedz, ile miałaś jajeczek przy iui? Może Cię nie stymuluje, bo może nie potrzebujesz. Ja miałam problem z owu po ostatnim poronieniu, przez 6 miesięcy nie miałam owu, dlatego biorę clo tylko ja biorę 2x1
My też robiliśmy fragmentacje DNA i badanie nasienia u dr. Domaciuka powiedział że nasienie nie jest idealne ale jest w normie. Za każdym razem ma jeden pęcherzyk , ostatnio miałam po lewej stronie , zgłosiłam sie na inseminacje i okazało sie ze jakieś 4-5 godzin wcześniej pękł, ale dr. powiedział że jest jeszcze jeden po prawej który przy inseminacji miał 18mm i to był jeden jedyny raz kiedy miałam dwa pęcherzyki a tak za każdym razem mam tylko jeden, pocieszające jest to że zawsze jak w zegarku owulacje mam 13dnc. Ostatnio z nim rozmawiałam powiedział ze narazie niema sensu mnie stymulować bo wszystko jest ok. Zobaczymy co teraz powie. Chyba niema sensu robić bety byłam właśnie w WC i jak sikam to wylatują małe skrzepy więc raczej nic z tego, martwi mnie tylko to że podpaska cały czas czysta. Jaki miałas pierwszy wynik bety i drugi ? aż tak bardzo mało przyrosła?

My też robiliśmy fragmentacje DNA i badanie nasienia u dr. Domaciuka powiedział że nasienie nie jest idealne ale jest w normie. Za każdym razem ma jeden pęcherzyk , ostatnio miałam po lewej stronie , zgłosiłam sie na inseminacje i okazało sie ze jakieś 4-5 godzin wcześniej pękł, ale dr. powiedział że jest jeszcze jeden po prawej który przy inseminacji miał 18mm i to był jeden jedyny raz kiedy miałam dwa pęcherzyki a tak za każdym razem mam tylko jeden, pocieszające jest to że zawsze jak w zegarku owulacje mam 13dnc. Ostatnio z nim rozmawiałam powiedział ze narazie niema sensu mnie stymulować bo wszystko jest ok. Zobaczymy co teraz powie. Chyba niema sensu robić bety byłam właśnie w WC i jak sikam to wylatują małe skrzepy więc raczej nic z tego, martwi mnie tylko to że podpaska cały czas czysta. Jaki miałas pierwszy wynik bety i drugi ? aż tak bardzo mało przyrosła?
Ostatnio tez mialam taka sama sytuacje. Taki brudny sluz tak ok 2-3 dni a pozniej skrzepy.
Pierwsza beta we wtorek 33,3 a druga wczoraj 38 no przyrost doslownie minimalny i nie wiem co mam myslec.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio tez mialam taka sama sytuacje. Taki brudny sluz tak ok 2-3 dni a pozniej skrzepy.
Pierwsza beta we wtorek 33,3 a druga wczoraj 38 no przyrost doslownie minimalny i nie wiem co mam myslec.

Ostatnio czyli przed tą pozytywną betą teraz? Może to bardzo wczesna ciąża i dlatego tak wolno przyrasta? mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i kolejny wynik wywoła uśmiech na buźce :)

Ostatnio czyli przed tą pozytywną betą teraz? Może to bardzo wczesna ciąża i dlatego tak wolno przyrasta? mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i kolejny wynik wywoła uśmiech na buźce :)
Tak, tylko wtedy beta tez mi wyszla 5,2 wiec niby pozytywnie ale sie nie utrzymalo.
Mam nadzieje, ze jutrzejszy wynik bedzie o wiele lepszy.
A kiedy masz teraz wizyte?

reklama
Tak, tylko wtedy beta tez mi wyszla 5,2 wiec niby pozytywnie ale sie nie utrzymalo.
Mam nadzieje, ze jutrzejszy wynik bedzie o wiele lepszy.
A kiedy masz teraz wizyte?

Poczekam do jutra czy rozwinie sie bardziej, ale jeśli by coś było to test by dzisiaj pokazał chociarz cień cienia a tak nic tylko jedna krecha :( następna wizyta 13.02 a w walentynki pewnie będzie inseminacja :) bede czekała jutro z nie cierpliwością na Twój wynik. Długo staracie sie już o dzidzę?

Do góry