reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

to cieszę się, że nie jestem sama z tym problemem. Ja ogólnie zawsze miałam skłonności do cellulitu ale smarowałam się kremami z kofeiną i trochę pomagało, poza tym jak przestałam stosować plastry antykoncepcyjne to zszedł mi prawie cały ale to co teraz jest, to normalnie aż wstyd się rozebrać!!!! :-(

reklama
ja mam po pierwszej ciazy cellulit tez... bbuuu...
co do pepilacji to kremy na mnie nie dzialaja, mam za twardy i gruby wlos :-( Nogi jade maszynka i bikini teraz i paszki... puki co ;-)

Dziewczęta mam pytanie (dość krępujące)...
Czego używacie do depilacji miejsc intymnych? :zawstydzona/y:

Ja używam płynu do higieny i golę się maszynką Gillette.
(zawsze tak robiłam)

Ale wczoraj przy goleniu sprawiało mi to wiele bólu (no może bardziej było to nieprzyjemne)
Poprosiłam Męża o pomoc (ale wstyd) :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i On mi pomógł, ale mówi, że mam bardzo podrażnione wargi sromowe :szok::no::zawstydzona/y:

Tak sobie pomyślałam, że może powinnam sobie kupić Sudocrem i je posmarować? Bo faktycznie, czuje się niekomfortowo.:wściekła/y:

POMOCY!

mi czesto krostki wyskakuja na bikini, gdy za szybko sie gole i gineklog powiedzial bym smarowala wlasnie sudokremem by infekcja nie poszla dalej.... i pmaga mi, ale na wargi to nie mam pojeca czy to bedzie dobre, pewnie nie zaszkodzi sprobuj :tak:

na podrażnienia w "tych" miejscach dobra jest tez maść nagietkowa (w płaskim małym pudełeczku, z apteki); mi to poleciła moja ginka w 1 ciąży i jak coś czuję nie tego w tamtych okolicach to od razu smaruję i zazwyczaj taka jednorazowa akcja działa skutecznie; a można nawet cały czas stosować, bo to naturalna maść;

Wy tu o depilacji a ja jestem przerażona swoim celluitem!!!!!
To co mi się porobiło to jakaś masakra!!! Plus jest taki, że już przecztałam na necie że cellulit w ciąży to jest na skutek zmian hormonalnch i zatrzymania wody w organizmie. Mam nadzieję, że zejdzie jak urodzę!!

O rany Doris nie jesteś sama, o nie nie...ja nigdy nie byłam cellulitowa, a teraz aaaaaaaa!!! nawet w pierwszej ciąży nie miałam, a teraz mam..i boje się, ze nie zejdzie...smaruje balsamami anty,ale to guzik daje.....

a co depilacji...bikini to traktuje maszynką z Gillette Venus Breezz z paskami, są super...tylko tak sobie myślę jak ja sobie teraz poradzę, bo ostatnio jak kaleka..a mój mąż ani myśli mi pomóc...na podrażnienia nie wiem, w sumie nic nie stosowałam..
a paszki? traktuję depilatorem....pierwszy raz trochę boli, ale później jest ok.

ja wczoraj trymerkiem pojechalam na chybił trafił :))) bo już nawet lusterko mi nie pomaga :-) M później tylko troszke poprawił bo sobie dziurke wygoliłam na samym środku:-D i wyglądalam na cyklop :))) mówił ze zrobi mi jeszcze jedna dziurke i paseczek to będzie wyglądać jakby się myszka usmiechała hehe :-)

no ale przed samym porodem to juz pewnie pojade na samym dole golareczką żeby w razie czego łatwiej było szyć po nacięciu :) Ale to już robota dla M :-)

larvuniu to na fatalną kosmetyczkę trafiłaś na tym oczyszczaniu skoro tak bolało. Ja byłam na czyszczeniu dwa razy. Pierwszy raz - tak jak piszesz, bolało jak cholera. Ale za drugim razem poszłąm w inne miejsce i babka powiedziała, że to nie może boleć, to ma być przyjemność. Zrelaksowałam się ponad godzinkę pod maseczkami rozgrzewającymi, wokół pięknie pachnące olejki i muzyczka, aż mi się przysnęło. I po takim wstępie nie poczułam ani odrobiny bólu.

Doris mój celulit tak się miesza z rozstępami, że trudno odróżnić jedno od drugiego...

Ja też okolice bikini golę maszynką. Żaden krem nie zadziała, mam zbyt grube i twarde włosiska:) Niestety ostatnio golę się na ślepo i potem mam wrażenie, że zostają kępki włosów, musi to komiccznie wyglądać:)

reklama
Ja gole bikini golarka elektryczna (nakladka na depilator), ostatnio nie chcialo mi sie podlaczac do pradu i siegnelam po golarke gillette i przez kilka dn normalnie masakra - krostki, podraznienie, zaczerwienienie. Tak wiec nigdy wiecej. Nogi i pachy depilatorem, juz od lat wiec bolu nie czuje.

Do góry