olivia74
Zaciekawiona BB
az dwie czasami trzyA moge sie spytac ile ma takich drzemek podczas dnia?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj
az dwie czasami trzyA moge sie spytac ile ma takich drzemek podczas dnia?
9 miesieczne dziecko a w zasadzie jeszcze niemowlę śpi tylko pół godziny w dzień i to o 19
a nie myślisz że ona potrzebuje jeszcze troszkę więcej snu właśnie w dzień? i to wlaśnie dla jej dobra? ja sobie nie wyobrażam nie położyć na 2 h drzemke mojego już1,5 rocznego synka pewnie że nie zawsze mu sie to podoba ale wiem że potem bedzie marudny i bedzie żle spał w nocy bo będzie za bardzo zmęczony. piszesz że twoja corka budzi sie w nocy dziecko w takim wieku powinno przesypiać całe nocki i mieć przynajmiej jedną 2 godzinną drzemkę w ciągu dnia pewnie że nie chce spać ale to my mamy ustalamy rytm dnia swojego dziecka i o to wlaśnie tu chodzi że dziecko powinno spać w dzień i to właśnie dla jego dobra.Hej dziewczyny przepraszam was ale nie mam jak odpisywac bo padam na pysk mam dola od dwoch dni i jestem sfrustrowana...Mam dosc czytania madrych ksiazek bo one tylko mieszaja mi w glowie(nie chodzi mi o to ze sciemniaja w tych ksiegach ale jednak kazde dziecko jest inne). Mysle ze poprostu musimy obserwowac nasze maluszki i podchodzic do wszystkiego elastycznie jak mowila ktoras z was(przepraszam naprawde jestem zmeczona-moj budzi sie w nocy z 10-12razy i albo cos mu jest albo ja juz nie wiem) Myślę że zaczne ustalac powoli rytm dnia, dodam nieco posilkow jabluszko i marchewke juz daje a maly ma prawie 6miesiecy, chce wprowadzic mleko modyfikowane lub cos na wieczor zeby spal byl najedzony i wogole. Zawsze marzylam i bylam przekonana ze bede karmic wylacznie piersia do nawet2lat bez mleka modyfikowanego ale teraz to juz watpie...a dziewczyny jak to jest od kiedy dawac dziecku zupki i dania np w sloiczkach? bede za tydzien na szczepieniu to spytam lekarza ale moze ktoras z was mi cos powieach..te maluszki...moj to kocha cyca normalnie i bez niego ani rusz. Ale jedno wiem napewno przyzwyczailam go do tego ze sen kojarzy mu sie ze mna blisko i cycem... jak myslicie moze sprobowac smoczka???(wczesniej nie chcialam zaburzac laktacji a po zatym bylam dumna ze nie ma moj maly smoka...ale teraz to mam chec mu go dac aby czul sie bezpiecznie i wkoncu wysypial
Pozdrawiam serdecznie!!! dziekuje za wszystkie odpowiedzi na mojego posta SUPER ze wzbudzil takie zainteresowanie!!!