reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

JAK ODZWYCZAIC OD SMOCZKA??

reklama
Jeszcze dwa tygodnie temu nie było problemu. Smoczek był tylko do spania a w dzień mógł nieistnieć. :tak::tak::tak:Niedawno to sie zmieniło Damianek ciągle płacze za smoczkiem i ciągle chce go dydać:no:. Boję się ,że przegapiłam najodpowiedniejszy moment, żeby Go oduczyć a teraz to będzie wielki problem:crazy:

Ja odstawiłam Inguni smoczek miesiąc temu, czyli jak miała rok i miesiąc.
Nie miała z tym żadnego problemu ani w dzień ani przy usypianiu. Tylko w nocy jak kwękała przez sen to wcześniej dawałam jej smoczek i przestawała. Po odstawieniu smoczka zamieniłam to na głaskanie po główce i działa świetnie:tak::tak::tak:.

a ja przecielam smoczek nozyczkami i zosia juz go nie chciala tak z dnia na dzien, tyle ze miala niecale 2 lata jak na to wpadlam wczesniej nic nie pomagalo

mój rzucił dydanie jak miał 1,5 roku przypadkiem , zostawiliśmy smoczki u babci myslałam sobie no to ładnie noc mam z głowy a tu niespodzianka wystarczyło powiedzieć że dziadzio spalił w pieciu monia i już po sprawie dostał zamist smoczka wszystkie swoje misie do spania do łóżeczka około 20:-D:-D:-D

witam...
u nas sprawa z mociem jest chyba powazniejsza :szok: przeciecie nozyczkami czy opowiesc o smociu spalonym spowodowalo by dzika histerie :szok::szok::crazy:podziwam was dziewczyny i zazdroszcze...
moja niunia tez nie moze sie rozstac ze smociem... jest malym uparciuchem i buntownikiem ale pare miesiecy temu poszla na kompromis i smociu jest juz tylko do spania :-D:-D co rano odkladamy mocia do szafeczki (zdaza sie ze z oporem ;-)) ale uwazam to bardzo duzy sukces, zwlaszcza ze teraz mociu jest tylko do zasniecia, w nocy spi smacznie obok niuni na poduszeczce :-D:-D:-D
gdzies czytalam ze nie powinno sie na sile odstawiac smoka ... w sumie ssanie od urodzenia maluchy uspakaja wiec moze to i racja...

my używamy smoczka tylko do usypiania,a potem czasem w nocy-jak Mała niespokojnie śpi,lub się budzi
kosztowało mnie to wiele pracy żeby smoczek nie Towarzyszył nam przez cały dzień

U nas niestety smok jest obecny przy zasypianiu :-( Potem leży na poduszce. W dzień nie woła od momentu gdy skończył rok :tak:

Magdas ja poszłam za Twoją radą i mój maluch juz od 4 dni bez smoka i sam go wyrzucił i już nie chce:-) (Oczywiście był zdziwiony co się z tym monkiem stało, ja mu wytłumaczyłam, ze monio chyba zachorował i takie tam) Ciesze się, że odbyło się bezstresowo dla niego!!!
U nas smok był do zasypiania, chociaż zdażało się, że w ciągu dnia chciał, ale teraz już jesteśmy bez mońka:-)
Dzięki za radę Magda, dziewczyny spróbujcie z przecięciem:tak:

reklama
U nas smoczek jest do usypiania. W ciągu dnia w ogóle go nie potrzebuje. Hmmm, może warto coś już tym zrobić??? Przeciać, albo powiedzieć, że piesek odgryzł :-)Tylko czy zrozumie...

Do góry