reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak pomóc Naszym milusińskim czyli dolegliwości maluszków

reklama
Mikowata moja siostra kapala mala wlasnie w nadmanganianie i Oliatum bo mala miala wrazliwa skore i wlasnie tez miala krostki:tak:
Nadmanganian to nic innego jak fiolet ma wlasciowsci odkazajace, wysusza:tak:Smialo stosowac;-)

A mnie najbardziej denerwuje (szczególnie w nocy) jak nakarmię Olka i wezmę go na ręce by sobie odbił to on się wtedy przebudza i nie chce mi zasnąć. Gdyby tego beknięcia nie było to odrazu do łóżeczka i by sobie smacznie spał... No ale co zrobić... A często jest tak że nie chce mu się odbić i ja czekam, czekam a on się wkurza i sobie myśli : Matka weź mnie w końcu połóż!
podobnie jak Herbata,jak małej nie chce sie odbic to odkladam bokiem w łozeczku-trudno najwyzej sie ciut uleje

moj dzis rano nie odbil i tak mu po chwili chlusnelo z buzi ze cala butelka wyleciala:szok:dobrze ze bylam w pokoju bo cala buzie mial brudna od mleka i ubranie.

kiniusia - U nas kolki od 10 dni. Podajemy Infacol(tutejszy odpowiednik Espumisanu) oraz Sab-simplex-mocniejsza wersja. Pomaga. Natomiast przyjaciolka polecila mi wczoraj kupno Delicolu Delicol, krople 15 ml | Dzieci i niemowlęta \ Kolka | www.aptekamax24.pl, bo ponoc rewelacja. Sama przetestowala na corce. Mam zamiar sie z nego zaopatrzec. Aha i ponoc 2 razy taniej mozna kupic w necie, w aptece wolaja ponad 40 zl za buteleczke.

a ja mam taki problem. Mały po jedzeniu cały czas płacze, uspokaja się jedynie na rękach. Nie chce iść spac do łóżeczka jedynie w nocy coś się udaje. Wiecie co zrobić żeby spał w swoim łóżku bo ten płacz jest straszny :(

onesmile a silne ma te kolki? oby szybko przeszly... sabsimplex jest bardzo dobry. potwierdzam ;-)

nimitii musisz sie dowiedziec dlaczego placze? moze jadl zbyt lapczywie i boli go brzuszek? albo po prostu potrzebuje bliskosci i szuka Ciebie?

reklama
Ones dziękuję za rady! :tak: U nas na szczęście to nie kolki tylko zaparcia, jak mała sobie popierdzi albo zrobi kupkę to wszystko mija, na razie pomaga u nas pojenie rumiankiem i masaż brzuszka ciepłym termoforem z pestek wiśni, albo masaż brzuszka w kąpieli (już 3 razy była kupa w wanience) :p Ale w razie czego tata mi kupił jak był w Niemczech sab simplex i mam 3 buteleczki w apteczce, jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony.
Lilikasia my tak jak Kinajaka dostałyśmy skierowanie na USG bioderek przy wypisie ze szpitala, idziemy 16 kwietnia.

Do góry