reklama
K
kasiula matula
Gość
KURCZE TO DZIWNE I JESZCZE TO OBURZENIE TYCH LUDZI KTORZY CHCA DOTKNąC beznadzieja co oni sobie myślą mozna poaptrzec owszem ale bez przesady :
katiNJ
Fanka BB :)
U mnie z dotykaniem jest ok. Bardzo czesto jakies dziecko probuje zajrzec do wozka ale matki -amerykanki natychmiast reaguja i mowia ze wolno patrzec ale nie mozna dotykac. Nie pozwalaja dziecku nawet wozka dotknac. Jeszcze zadna amerykanka nie pakowala mi rak do dziecka. Pare razy spotkalam za to polki ktore same zachecaly dzieci zeby poglaskaly dzidzie i pakowaly lapska do wozka.
OSINKO i bardzo dobrze zrobiłaś. My ostatnio byliśmy na weekend w górach i właścicielka pensjonatu do swojej piętnastoletniej córki mówi: "no, wiedzisz tak chciałaś mieć dzidziusia w domu i jest" , a do mnie:" niech pani da jej ją potrzymać", a ja oczywiście powiedziałam, że nie dam, to tak się na mnie dziwnie spojrzała. A co to moja córka to lalka do trzymania czy co??!!
absolutnie się z wami zgadzam, dzieci to nie są jakieś pacynki żeby je macać i się nimi bawić, ja też nie mam żadnych oporówprzed zwracaniem uwagi ludzią , którzy moim zdaniem przekraczają granice i jeśli ktoś uważa , że jestem dziwna i przewrażliwiona, to ja mam to z całum szcunkiem w dupie .... przepraszam, że tak dosadnie
benita_29
Marcowa mama 2006
Rzeczywiscie ludzie sa dziwni i wogole sobie nie zdaja sprawe ze z brudnymi lapskami nie wolno do niemowlat.Mi sie tez pare razy zdarzylo,ale ja to zazdroszcze takim mamom co odrazu potrafia odreagowac.Ja dopiero zaczynam probowac ostro zareagowac,ale chyba za miekka jestem.Za zwyczaj nie zdarze nic powiedziec,tylko po tem szybko szukam sposob umyc raczki Majki.Ale musze to zmienic i zamiast robic mi sie glupio,to niech tym osobom soe robi glupio ze z brudnymi lapskami do dziecka.
benita_29
Marcowa mama 2006
Brak slow... Amerykanie niby tak ograniczone ale jednak pokazuja wieksza kulture od nas... Szkoda :-[katiNJ pisze:U mnie z dotykaniem jest ok. Bardzo czesto jakies dziecko probuje zajrzec do wozka ale matki -amerykanki natychmiast reaguja i mowia ze wolno patrzec ale nie mozna dotykac. Nie pozwalaja dziecku nawet wozka dotknac. Jeszcze zadna amerykanka nie pakowala mi rak do dziecka. Pare razy spotkalam za to polki ktore same zachecaly dzieci zeby poglaskaly dzidzie i pakowaly lapska do wozka.
A
azik
Gość
wydaje mi sie ze u nas to nie brak kultury
tylko zbyt wielka otwartość i naleciałości poprzednich czasów.
mnie osobiście nie drazni zaglądanie do wózka... sama staram sie to robić (ale dyskretnie - bo mi głupio)
a co do dzieci - pomyślcie ja mam dwulatka i mojego Bartusia - co u nas sie dzieje na kanapie -mozna sie przyzwyczaić
za to dzisiaj jak mi kobieta zwróciła uwage że dziecko nie ma czapki - to powiedziałąm jej żeby sama sobie załozyła- dyskusja zamknięta ;D
tylko zbyt wielka otwartość i naleciałości poprzednich czasów.
mnie osobiście nie drazni zaglądanie do wózka... sama staram sie to robić (ale dyskretnie - bo mi głupio)
a co do dzieci - pomyślcie ja mam dwulatka i mojego Bartusia - co u nas sie dzieje na kanapie -mozna sie przyzwyczaić
za to dzisiaj jak mi kobieta zwróciła uwage że dziecko nie ma czapki - to powiedziałąm jej żeby sama sobie załozyła- dyskusja zamknięta ;D
anian
Fanka BB :)
azik pisze:za to dzisiaj jak mi kobieta zwróciła uwage że dziecko nie ma czapki - to powiedziałąm jej żeby sama sobie załozyła- dyskusja zamknięta ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
reklama