reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

no moje dziecko po tym jak babcia je przestawiła i zasypiała o 17-ej i budziła się o 5-ej wróciło do normy. Czyli zasypia koło 20-ej i budzi się 7.30 - rewelacja

jakim cudem ja przestawilas ? ja juz probowałam. trudno do nocy pisze prace o ile mam sile a potem wczesna pobudka czasem to naprawde wygladam jak zombi

reklama
no moje dziecko po tym jak babcia je przestawiła i zasypiała o 17-ej i budziła się o 5-ej wróciło do normy. Czyli zasypia koło 20-ej i budzi się 7.30 - rewelacja

Rewelacja :)
Chociaż z drugiej strony, to o 7.30 Pucek ma już drzemkę, a ja wtedy siadam z herbatą do laptopa i zanim zacznę pracować przeglądam sobie internet itp. Też lubię te poranki :) Chyba już się po prostu do niego dostosowałam. Chociaż z radością powitam dzień, kiedy prześpi całą noc, a w ciągu dnia nie będzie płakał, tylko przyjdzie i powie, że jest głodny albo żeby się z nim pobawić :D

Rany! Chyba przestanę na Franka mówić Pucuś... 3 miesiące skończył z wagą 6700, główką i klatą po 41 cm. W porównaniu do Mikołaja to kruszynka ;)
No ale on na samej piersi i nie domaga się więcej. Wręcz przeciwnie, je coraz rzadziej - w nocy śpi już bardzo regularnie 9 h + 4 h, a w dzień robi sobie jedną 4- albo 4,5-godzinną przerwę.

Chociaż z radością powitam dzień, kiedy prześpi całą noc

Jak dla mnie to Franek przesypia całą noc :-p Tyle nocnego spania to dla mnie marzenie, chociaż jakiś czas temu Bąbel był już blisko ideału, ale odwidziało mu się.
Kiedy czytam ile śpią w nocy Wasze dzieciaczki, to zazdrość aż mnie zżera. Zdradźcie tajemnicę, jak przekonać do tego Bąbla?

Ostatnia edycja:
Moja 3 latka śpi od 19:00 do 6:00-7:00 więc takie maleństwo też da radę tyle godzin spać. Moja Basia ma "słabe" dzienne drzemki od 20 do 40 minut i już o 17:00 pada na twarz, odsypia w nocy.

dziewczyny - ponawiam moje pytanie: Alicja ma 2 godz. pojedzeniu bole brzuszka, bardzo niespokojnie je piers, ma sluzowate kupki. zaczelo sie to w niedziele, a dzis dwie kupy byly na prawde sluzowate. co to moze byc???

Gufi - mnie przychodzi do głowy tylko reakcja na coś, co zjadłaś, a co jej nie odpowiada.

A co do spanka - dzieciaczki dużo śpią. Cypriano śpi 21-6, zjada małe śniadanko i dalej kima do 10:-)

W Języku Niemowląt jest taki schemat:
Noworodki - 16-20 h/doba, a 1-18 mies. - 15-18h/doba
1-3 mies. 8 h snu nocnego + 3 drzemki po 1,5h;
4-6 mies. 10-12 h snu nocnego + 2 drzemki po 2-3 h;
6-8 mies. 12h snu nocnego+ 2 drzemki 1-2h
8-18 mies. - j.w. albo 12 h snu nocnego + 1 drzemka 3 h

Ostatnia edycja:
Gufi - nie pomogę, bo nie wiem.

Agbar - u nas też kiepsko ze spaniem. Właściwie jest gorzej niż kiedy Idylla była noworodkiem :-( Ostatnio w nocy mam pobudki co 2, maks 3 godziny. Wprawdzie mała ciumka sobie chwilę przez sen i dalej śpi, ale ta częstotliwość sprawia, że w dalszym ciągu nie możemy jej wykopać z naszego łóżka. Nie miałabym siły wstawać co chwilę i wyciągać Dzidziusia z łóżeczka. Zastanawiam się, czy mała rzeczywiście jest głodna, czy może tylko chce jej się pić, bo przecież jak można aż tyle jeść?

cwietka jak mój się budził tak co 2-3 godziny w nocy to znalazłam przyczynę w tym, że mu gorąco u mnie w łóżku było. Trochę pociumkał pierś, tak jakby zaspakajał pragnienie z tego gorąca i zasypiał dalej. Ochłodziłam warunki do spania i od razu było lepiej. Może u Ciebie ten sam problem jest?

reklama
Gufi Jas ma non stop sluzowata kupe i pediatra powiedzial ze to nic zlego pod waruniem wlasnie ze dziecko dobrze je.W przypadku gdy dzidzia ma sluzowata kupe i do tego bole brzuszka lub zmieniony kolor kupki to moze to byc jakas infekcja.

Do góry