reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak ułatwić zajście w ciażę?-pozycje i specyfiki

reklama
Chodzi o ten pomysł z piwem? Jesli tak, to uwierz, ze mi naprawde ciezko nie myslec o tym, ze moze byc dzidzia, bo od ogolniaka mam problemy. bardzo to przezywam i jestem wrecz chyba przewrazliwiona na tym punkcie. A przeciez zdarza sie, ze para nie mogaca miec dzieci adoptuje, potem nie czuje stresu i kocha sie "dla przyjemnosci" 9zwłaszcza kobieta). I nagle bum!: ciąza.

A z tym "dogadzaniem" : to taki sam "manewr" jak uniesiona pupa po przytulanku. Wiec mysle, że nic w tym złego a juz tym bardziej niemoralnego :)

Napisałam nieprecyzyjnie - nie przypadł mi do gustu pomysł z 1 posta. I nie wypowiadam się na temat jego "moralności" czy "niemoralności". Pytałaś o opinię - no więc, moja jest taka: nie podoba mi się. Z resztą, podobnie jak "pupa w górę". To po prostu kwestia indywidualna - jednym coś odpowiada, innym nie. Wolę pełną spontaniczność i robienie tylko tego, na co mam ochotę przed, w trakcie i po. Nie oceniam w ten sposób postępowania innych, oczywiście.

ania-n pisze:
Słuchajcie, podczas orgazmu macica się kurczy i zasysa nasienie. To wiadome. Wiec tak pomyślałam: po przytulanku, nogi do góry, i może w tym czasie warto sobie "dogodzic" manualnie, nasienie elegancko sie wchłonie, a przeciez o to chodzi, prawda? Wydaje mi sie ze mam rację, co Wy na to?

ania-n myślę że przeżycie orgazmu po złożeniu nasienia w pochwie niezależnie od tego komu ten orgazm zawdzięczasz (sobie czy partnerowi) może pomóc :) nam się udało, właśnie chyba dzięki pieszczotom męża tuż "po" ale samemu można też spróbować, czemu nie :) ;) :D

nie wiem jak... ale mojej znajomej kiedys pomogło picie czerwonego wina tuż przed... oczywiście jedną lampkę.. ponoc wtedy szybciej krew krąży... wino powinne byc czerwone i do tego wytrawne... ja osobiście nie próbowałam... ale każdy sposób jest dobry....

jeszcze jedna rzecz. Właśnie zrobiłam test c. Wyszły 2 kreski z tym, że ta oznaczająca ciąże bardzo bardzo słabiutka. Naczytałam sie o ewentualnym poronieniu, wiec nie chce sie cieszyc na sapas. Trzymajcie kciuki:)))))))))))

misia_q pisze:
ania-n myślę że przeżycie orgazmu po złożeniu nasienia w pochwie niezależnie od tego komu ten orgazm zawdzięczasz (sobie czy partnerowi) może pomóc :) nam się udało, właśnie chyba dzięki pieszczotom męża tuż "po" ale samemu można też spróbować, czemu nie :) ;) :D
axxa pisze:
nie wiem jak... ale mojej znajomej kiedys pomogło picie czerwonego wina tuż przed... oczywiście jedną lampkę.. ponoc wtedy szybciej krew krąży... wino powinne byc czerwone i do tego wytrawne... ja osobiście nie próbowałam... ale każdy sposób jest dobry....
Uwazam, ze kazdy sposob jest OK, jesli nie jest wymuszany, (dla danej osoby) zbytnio wyimaginowany- to czemu nie:)- Wazne by sie dobrze bawić;)-  wówczas wyluzowac i przede nie myslec- -robimy dzidziusia- tylko czerpac satysfakcje z bliskosci ..miłosci:)bo w końcu dzidzius -to OWOC MIŁOSĆI;):):)
Aniu -n- GRATULUJE;)!!! Mysl pozytywnie!

reklama
Do góry