reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak zakończyć laktację?

ale wiecie co tak czytam i czytam w jestescie idealne konsekwentne mamy szok ja przy was jestem mieczara serio.

placz mojego synka mnie powala na kolana i za chwile chce mi sie plakac razem z nim az tak stanowcza to nie jestem.

normalnie idealne mamy wzor prosto z super niani

reklama
Ja chyba nie jestem taka twarda Karola :no: narazie idzie nam gładko, ale jeszcze nie nadszedł moment, kiedy będę Oliwkę uczyła zasypiać bez cyca :baffled: boję się tego jak cholera :szok:

Ja tez wcale nie jestem na maksa konsekwentna - a przez moja zeszlotygodniowa chorobe troche sie cofnelismy w odstawianiu od piersi. Niestety. Milena w nocy nie chciala zasypiac bez cyca i zupelnie sie wybudzala. A do tego byl placz i krzyk ''cycy cycy''. I podobnie jak Kasia, cholernie boje sie momentu kiedy Milena bedzie miala sama zasnac bez cyca w buzi. Chociaz czasami tak sie zdarza, ze Milena sama sie ode mnie odwraca, przytula plecami i tak zasypioa.

ale wiecie co tak czytam i czytam w jestescie idealne konsekwentne mamy szok ja przy was jestem mieczara serio.

placz mojego synka mnie powala na kolana i za chwile chce mi sie plakac razem z nim az tak stanowcza to nie jestem.

normalnie idealne mamy wzor prosto z super niani
Eeee tam,ja poprostu mam bardzo ugodowy 'przypadek" z dziecka.Choć czasem nie ma rady,trzeba być konsekwentym,by nie wyrządzić krzywdy dziecku,nie ustalając granic.To logiczne,że dziecko będzie sie buntować na zmiany,jak nie potrafi jeszcze radzić sobie z emocjami i je nazywać.Czasem sobie tłumaczę,że ten płacz,to Jego wyrażanie emocji(u nas dośc rzadko,choć dziś sie uparł,by wrzucać wszystko do toalety,no i musiałm słuchać płaczu,nic nie działało,po chwili dopiero sie uspokoił-tak sie nakręcił,z uporem maniaka wracał,a jak zamknęłam łazienkę,to ryk pod drzwiami):tak:

Jeszcze niedawno się zastanawiałam, czy w następnej kolejności powinnam zrezygnować z nocnych karmień czy z tego przed wieczornym zaśnięciem, a tu moje dziecko podjęło decyzję samo :tak:
Kładłam ją jak co wieczór do łóżka, gramolę się z cycem, a ona, mówi, że nie chce dyda, tylko mećko :szok: Myślałam, że to chwilowa fanaberia, ale zdecydowanie odmówiła dyda i jęczała o butelkę. No to zrobiłam jej 180 ml i podałam do łóżka. Tak sobie pomyślałam, że skoro już się zdarzyła taka historia, to może się usunę jej z widoku, byłam ciekawa co będzie jak wypije. Poszłam do Pauliny do pokoju i nadsłu****ę cały czas, czy mnie Tomek lub Oliwka nie wołają, ale cisza, nikt nie woła :shocked2: Za może 5 minut Tomek napisał na gadu do Pauliny, że mogę przyjść, bo Oliwka śpi :szok::szok::szok: Normalnie szok! Tomek powiedział, że jak wypiła, to mu oddała butlę, powiedziała coś tam o telefonie i zamilkła (Tomek siedział na brzegu łóżka i grzebał w swoim komputerze tyłem do małej). Jak się obejrzał po kilku minutach, już spała.
Cały czas jeszcze w to nie wierzę, Oliwka codziennie przez ponad 20 miesięcy zasypiała tylko z cycem, inaczej nie potrafiła, a tu taka niespodzianka! Fakt, była dziś zmęczona, bo wstała rano godzinę wcześniej i byliśmy w gościnie, więc trochę wrażeń było. Tak sobie myślę, że skoro sama dziś tak zecydowała, będę kuła żelazo póki gorące i spróbujemy już tak codziennie zasypiać. Oby się udało :sorry2:

No Kasiad to tylko pogratulowac:)))

Super, powiem tak ze to odstawianie wydaje sie nam tak starsznie trudne jak jestesmy przed, ale ja sama po sobie i po moim lakomczuchu widzialam ze jak przychodzi co do czego to nie ejst to takie starszne.....:)))
Wychodzi lepiej jakbysmy sie tego spodziewaly....tylko trzeba chciec i podjac te decyzje...hihi

reklama
Kasiad gratuluje i mega zazdroszcze.

choc ja wyeliminowanie cycka wieczorem robie tak ze dostaje mega kolacje gdzies godzine przed snem wiec musi to byc kielbasa na goraco albo jajecznica z 2 jajek i oczywiscie bez chleba bo nie lubi takiego polaczenia wtedy lata i sie bawi, a jak juz lezy w lozku to moze 5 minut pociagnie odwraca sie pupa do mnie i spi do 5 rano.

ale tak na noc sie najadac to tez zle.

Do góry