reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaką kaszkę Wasze szkraby jedzą najchętniej?

Agnieszka H.

Listopadowa mamusia '07
Miasto
Wrocław
Proszę o podanie firmy i smaku.

Mam bardzo wybredną córeczkę, kupiłam już 4 kaszki i żadna jej nie podeszła (BoboVita malinowa, bananowa, Smaczny Sen wieloowocowa i Bifidus Nestle). Szukam czegoś naprawdę pysznego, by złamać impas :tak:

reklama
Zdecydowanie Sinlac z Nestle i kaszka pszenna bananowa z Bobovity.Ewentualnie brzoskwiniowa lub 8 zbóż Nestle.:tak:

Generalnie dzieciakom wszelkie kaszki podchodza-chyba ze akurat nie lubi kasz:tak:
Mój Adas wcina wszystkie,a córeczka kolezanki nawet nie chce patrzec na kasze:no:nie ma sensu wykupywac pół sklepu i marnowac-moze po prostu nie lubi ,a moze spróbuj za jakis czas i sie przekona:tak:

U nas każda kaszka jest mniam... :tak: Może tak jak dziewczyny piszą- nie lubi kasz i już. Moja chrześnica tak ma. Zawsze jak jadła kaszę to co łyżka się trząchała i był problem z jedzeniem. :sorry2:Teraz ma 2 latka i odstawiła jej kaszki. Dziecko ma super apetyt.

Może chcesz zastąpić posiłek który był kaszką inną wartościową pysznością.:-) Nestle ma nowe Misiowe Jogurciki (od 6 miesiąca) są pyszne i jeden kubeczek zaspokaja 25% (lub 20%, nie pamiętam dokładnie:dry:)dziennego zapotrzebowania na mleko. :tak:są cztery pyszne smaki. Polecam!:-):-):-)

U nas hiciorem jest morelowa Nestle ale tylko na wodę ( nie wiem jak ten mój łobuz to poznaje) oraz hippa przysmak na dobranoc w słoiczku - kaszka manna - i tu genialnie je waniliową, z owocami, biszkoptami , gruszkami i bananami

Hej, Jasiek w zasadzie wszystkie kaszki je, a jak nie chce mieszam mu kaszkę z deserkiem i wtedy wciąga bez problemu. Najgorzej zniósł mój eksperyment jak mu dałam kaszkę do picia z kartonika Nestle. Pół nocy z głowy, maluszka strasznie bolał brzuszek więc osobiście nie polecam.
Powodzenia

Witam!
Również polecam kaszki z Nestle. Moja córcia zajada się ostatnio kaszką ryżową z owocami leśnymi. Kupiłam o takim samym smaku z Bobovity, jednak nie umywa się do Nestle. Padła tu dobra propozycja podawania jogurcików. Polecam Misiowe Jogurciki z Nestle, ale myślę, że lepsze są z Hippa Owoce&Jogurt. Czasami można pokombinować i dodać deserek do kaszki lecz wydaje mi się, że wówczas muszą współgrać ze sobą smaki.
Pozdrawiam

My podajemy tylko kleik kukurydziany i ryzowy...mieszając go z owocami ze słoiczka np Gerbera. Mała jest uczulona na mleko a w składzie tych innych kaszek często ten składnik występuje.
Po drugie nie podajemy małej cukru i soli a cukier i pochodne to ulubione składniki kaszek...jakoś trzeba uzależnić dzieci aby chętnie mamy kupowały te produkty:)

tyle, że Jasiek kaszki je a kleiki jakoś nie bałdzo. Zwłaszcza jak próbowłam mu na noc mleko zagęścić kleikiem ;) pluje dalej niż widzi

reklama
Mała jest uczulona na mleko a w składzie tych innych kaszek często ten składnik występuje.

Są 2 rodzaje kaszek ryżowe-do nich dodaje sie mleko-takie jakie akurat pije dzidzia,bądź samą wode-ja tak czesto robie i dodaje owoce,i mleczno-ryżowe które zawieraja w skladzie mleko modyfikowane:tak:

Do góry