• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

jaka pościel dla małego alergika

Witam, jeżeli chodzi o pościel antyalergiczną to raczej nie polecałabym wełnianej bo i wełna i lanolina mogą uczulać.Nawet jeżeli jeszcze nie ma alergii to zawsze może się niestety pojawić.Najlepiej kupić pościel oznaczoną jako antyalergiczna, wypełnieniem są z reguły jakieś włókna poliestrowe.Dodatkowo dobrze jest się zaopatrzyć w tzw. powłoczki antyalergiczne na poduszkę , kołdrę i materac.Szczególnie przy alergii na roztocza.Ja znalazłam dwie firmy produkujące te powłoczki Allergocover i Argo (polska - tańsza).
Co do pluszaków to wyprałam w 70 stopniach i pochowałam do pojemników.Wyciągamy np dwie zabawki reszta leży w pudłach.Po zabawie, do zamrażarki na noc.Nie ma co wyrzucać, szkoda stresować dziecko.
Pozdrawiam i powodzenia.

reklama
Ja mam sprawdzoną pościel dla swojego malucha, która jest wypełniona włóknami niealergizującymi i do tego zawiera składnik hamujący rozwój bakterii i roztoczy. Można zamówić przez internet w Sklepie alergika. pozdrawiam

A ja zwróciłam uwagę na materac, jest tak samo ważny jak pościel. Dla swojego małego alergika kupiłam specjalny materac z kanałami wentylacyjnymi, które odprowadzają wilgoć na zewnątrz, nie gromadzą się bakterie i grzyby . Wzięłam w pokrowcu z włóknem Bamboo , to włókno ma także właściwości bakteriobójcze i antygrzybiczne, nie powoduje alergii skóry . produkty z tym włóknem są np. w materacach babys-zone.
Baby's Zone

A ja zwróciłam uwagę na materac, jest tak samo ważny jak pościel. Dla swojego małego alergika kupiłam specjalny materac z kanałami wentylacyjnymi, które odprowadzają wilgoć na zewnątrz, nie gromadzą się bakterie i grzyby . Wzięłam w pokrowcu z włóknem Bamboo , to włókno ma także właściwości bakteriobójcze i antygrzybiczne, nie powoduje alergii skóry . produkty z tym włóknem są np. w materacach babys-zone.
Baby's Zone

Też zadbałam o dobry materac i pokrowiec dla alergików ,a do tego kupiłam kołdrę i poduszkę wykonane z silikonowanych włókien poliestrowych, wszystko tak samo z Babys-zone. produkt ma świadectwo PZH. Pluszaki zamrażam, a zimną wykorzystuję pogodę , gdy pojawi się silny mróz , zabawki pluszowe, kocyki wystawiam na zewnątrz na parę godzin.

Ja kupiłam najpierw dla dzieciaczka a potem dla całej rodziny pościele z wełny. Wiem, że tego jest sporo i ceny też są niemałe, jednak znalazłam stronę coconti.com i tam ceny są naprawdę przystępne, także polecam wszystkim mamom małych alergików. Ja na początku zakupiłam kocyk i jaśka, potem dopiero dokupowałam kolejne części. Oczywiście stosujemy także inne leczenia, ale widać, że mój Adaś śpi lepiej;-)
Dla zainteresowanych podaję link do strony. www.coconti.com

Ostatnia edycja:
reklama
Ja zawsze też pościel piorę powyżej 90 stopni. Ręczniki tak samo, żeby wszystko wygotować. Pościeli nie mam jakiejś specjalnej, zwykła zamówiona w internecie, (ze stronki agajtex), ale problemów z nią nie mamy. Moja córeczka ma alergię mą kurz, ale mówię, żadnej specjalnej pościeli nie mamy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry